به گزارش ایران پرس، پایگاه تحلیلی "مکر تکفیر" با یادآوری یک نکته مهم به واکاوی علت انتشار تصاویر "ابوبکر بغدادی" پرداخت.
این پایگاه نوشت: روز 20 شعبان (پنجشنبه هفته گذشته) مؤسسة "تراث علمی" از مؤسسات داعشی منتقد بغدادی جزوهای با نام "الخلافة الوهمية" (توهم خلافت) را به قلم "ابي عیسی المصری" از مفتیهای منتقد بغدادی منتشر کرد که در آن اشکالاتی به خلافت وی وارد شده است.
یکی از اشکالات، عدم حضور رسانهای بغدادی است. مصری مدعی میشود: «چگونه خلیفهای که هیچ نشانهای از او نیست میتواند خلافتش مشروع باشد؟».
پایگاه مکر تکفیر در ادامه یادآوری کرد: «این اشکال دقیقا همان اشکالی بود که در سال 2014 "ابومحمد مقدسی" و بسیاری دیگر از مفتیهای سلفی بعد از اِعلان خلافت از سوی "ابومحمد العدنانی" و خلیفه نامیدن بغدادی مطرح کردند. در آن زمان نیز بلافاصه مؤسسة فرقان خطبه بغدادی در مسجد نوری موصل را منتشر کرد».
به این ترتیب، این رسانه تحلیلی نتیجه میگیرد: «به نظر می رسد اکنون نیز "الفرقان" در واکنش به اختلافات درونی و ایجاد شبهه برای بسیاری از افراد داعش فیلم اخیر را منتشر کرده است».
"عبیده عامر" از تحلیلگران معارض سوری، انتخابات اسرائیل، سقوط بوتفلیقه و عمر البشیر و عملیات اخیر در سریلانکا را نشانههایی دانست که بغدادی صرفاً میخواهد نشان دهد این فیلم در روزهای اخیر تولید شده است. با این حال محیط فیلمبرداری را معنادار میخواند: «از قضا این فیلم مانند گلولهای است که به شخص بغدادی و داعش شلیک میشود! او چند سال قبل با ابهت و اقتدار در مسجد نوری موصل خطبه خواند و حالا در یک زیرزمین همراه با سه نفر از نزدیکان خود – که تصاویرشان سانسور شده – صحبت میکند!».
به عقیده عبیده عامر، این نکته نشان دهنده صحت گزارشهای تحلیلی است که میگفتند ابوبکر البغدادی واجد ویژگیهای سرکردگی داعش نیست.
این معارض سوری در ادامه با اشاره به ذکر اسامی مختلف توسط بغدادی، انتخاب آنان را با هدف یادآوری قرار گرفتن اتباع ملیتهای مختلف در صفوف رده اول و دوم داعش دانست؛ «عراقی، مصری، عربستانی، استرالیایی، چچنی، فرانسوی، بلژیکی» نشان میدهد تنوع قابل توجهی در صفوف داعش وجود دارد. جالبتر اینکه افراد ذکر شده در بخش رسانهای عمدتاً غربی هستند: «دو نفر از فرانسه و یک نفر از کشورهای استرالیا، عراق و چچن».
عبیده عامر، اظهارات بغدادی درباره انجام 92 عملیات در 8 کشور را حاوی نکته مهمی میخواند: «سرکرده داعش تلویحاً میپذیرد که دوره دولتمداری اصحاب خلافت به پایان رسیده و وارد دوره جنگهای فرسایشی (حرب العصابات) شدهاند؛ برای همین از استراتژی فرسایش دشمن سخن میگوید».
بخش پایانی تحلیل این معارض سوری ناظر بر «تأکید خلیفه داعش بر مبارزه با صلیبیها در کنار ذکر نام حکومت عربستان سعودی» است که نشان میدهد: «گویا آنان دارند به استراتژی القاعده در مورد دشمن دور و نزدیک بازمیگردند!».
داعش برنامهای برای تشکیل دولت ندارد
«حسن ابوهنیه» از مشهورترین پژوهشگران حوزه تروریسم و سلفی در مورد این فیلم به پایگاه تحلیلی الخلیج آنلاین گفت: «در این فیلم اولاً بغدادی تلاش کرد تا وانمود کند شخصاً امور داعش را مدیریت و رهبری میکند؛ ثانیا خواست صحت و سلامتی خود را نشان دهد».
او همچنین با یادآوری این نکته که داعش همواره از شکاف میان «سرخوردگیهای ملتهای منطقه ناشی از شکست در دستیابی به نظام سیاسی مطلوب» بهرهبرداری کرده، افزود: «اشاره به سودان و الجزایر و... با این هدف بود تا بار دیگر سلفی جهادی را به عنوان جایگزینی جذاب برای مبارزات سیاسی نشان دهد».
ابوهنیه همچنین در بخش مربوط به فعالان رسانهای از دو نفر از اتباع فرانسه نام برد: «اقلیت مسلمان در فرانسه و بلژیک تعمداً یکی از نقاط هدفگذاری داعش است و بغدادی تأکید میکند که باید سلحشوریهای نیروهای خود را روایت کنند».
در پایان "حسن ابوهنیه" نیز تصدیق میکند که تصریح سرکرده داعش بر «حرب العصابات» دلالتهای مهمی را در دل خود دارد: «داعش دستِکم در کوتاهمدت برنامهای برای تشکیل دولت ندارد! البته این به معنی انتخاب ارادی آنان نیست؛ بلکه داعش به قدری تضعیف شده که در هیچ نقطهای توان تشکیل دولت را ندارد؛ اما میخواهد از طریق جنگهای فرسایشی و عملیات در کشورهای غربی و صلیبی، آمریکا را به عقبنشینی از کشورهای هدف وادار کند تا بعد از این عقبنشینی، از خلأ ایجاد شده بهرهبرداری کند».
تردید آمریکا درباره درستی فیلم
«سی ان ان» نیز در گزارشی اعلام کرد: آمریکا هنوز در مورد اینکه آیا این فرد واقعاً ابوبکر البغدادی باشد تردید دارد و در همین رابطه یکی از مقامات پنتاگون اعلام کرد، واشنگتن در حال بررسی این فیلم برای اطمینان یافتن از موضوع است.
گروه تروریستی داعش در بحبوحه گمانهزنیها درباره کشته یا زخمی شدن سرکرده این گروه تروریستی روز دوشنبه تصاویر جدیدی از وی منتشر کرد.
142/117