نخست وزیر ارمنستان به همراه هیات عالیرتبه سیاسی و اقتصادی برای دیدار با مقام های جمهوری اسلامی ایران صبح امروز(دوشنبه) وارد تهران شد.

به گزارش ایران پرس، «کارن کاراپتیان» Karen Karapetyan  نخست وزیر ارمنستان قرار است در مجموعه فرهنگی و تاریخی سعدآباد تهران، مورد استقبال رسمی «اسحاق جهانگیری» معاون اول رییس جمهوری اسلامی ایران قرار گیرد.

نخستین دور گفت و گوی معاون اول رییس جمهوری اسلامی ایران و نخست وزیر ارمنستان پس از مراسم استقبال رسمی آغاز می شود.

توسعه روابط اقتصادی، بررسی مسایل منطقه و بین المللی و گسترش روابط میان ایران و ارمنستان از محورهای گفت وگو میان جهانگیری و کاراپتیان خواهد بود.

همکاری‌های ایران و ارمنستان گسترش می‌یابد

روند روبه توسعه مناسبات ایران و ارمنستان نشان می دهد مقام های تهران و ایروان مصمم به استفاده از فرصت های متنوع ومناسب برای همکاری و سرمایه گذاری  هستند.

در تازه ترین گام در این جهت تفاهمنامه ای در خصوص توسعه همکاری مناطق آزاد تجاری دو کشور به  امضا رسیده است.

این تفاهمنامه 17 اگوست، بین دو منطقه  آزاد «ارس» در ایران و «مغری» Meghri* درارمنستان  به امضای «اکبر ترکان» دبیرشورای هماهنگی مناطق آزاد تجاری ایران و «سورن کارایان»  Suren   Karayan  وزیر توسعه اقتصادی و سرمایه گذاری ارمنستان رسید.

با امضای این تفاهم‌نامه علاوه بر ایجاد ظرفیت های تازه در روابط تجاری و اقتصادی؛ زمینه های انتقال گاز به منطقه آزاد مغری و احداث کارخانه‌های مشترک در بخش صنعت و سرمایه‌گذاری‌های مشترک نیز فراهم شده است.

یکی از مزیت های این سطح از همکاری ها ایجاد زمینه برای تاسیس شرکت‌های مشترک است که موجب توسعه  روابط تجاری ایران با کشورهای حوزه مشترک المنافع نیز خواهد شد.

تمایل ایران برای تولید محصولات مسی مشترک با ارمنستان

ارمنستان ظرفیت های خوبی در زمینه مواد معدنی  از جمله مس دارد از اینرو ایران تمایل دارد  با استفاده از سنگ مس ارمنستان محصولات مسی بطور مشترک تولید کند.

درهمین چارچوب دوطرف با اشاره به اهمیت ساخت کارخانه های مشترک در مناطق آزاد گفت و گو هایی را در خصوص تاسیس کارخانه مشترک مس آغاز کرده اند.

توسعه این همکاری ها زمینه های لازم برای صدور کالاهای تولیدی مشترک به حوزه اورآسیا و اروپا را فراهم خواهد کرد.

ارمنستان  تنها عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا دارای مرز زمینی با ایران است.

هدف مشترک ایران و ارمنستان  استفاده از ظرفیت های  دو جانبه و منطقه ای به منظور  ایجاد فرصت ‌برای سرمایه گذاری های مشترک است.

ازاین دید گاه پیوستن ایران به اتحادیه اوراسیا از طریق ارمنستان  می تواند زمینه‌ساز همکاری های بیشتری در حوزه  انرژی برای کشورهای عضو باشد. 

اتحادیه اقتصادی اوراسیا برنامه جامع همکاری های تجاری و اقتصادی با ایران را تنظیم کرده است. 

«سرژ سرکیسیان» رئیس جمهوری ارمنستان در سفر اخیر خود به تهران ضمن شرکت در مراسم تحلیف ریاست جمهوری ایران در دیدار با  «حسن روحانی»  گفت: کشورش مصصم است تا روابط خود را با ایران در همه حوزه‌های اقتصادی بویژه انرژی، تجارت و حمل و نقل گسترش دهد.

ایران و ارمنستان در بخش‌های مختلف اقتصادی، فرهنگی و در حوزه‌‌هایی از جمله حمل و نقل، انرژی، گردشگری، ترانزیت  کالا و سرمایه گذاری درمناطق ازاد زمینه‌های فراوانی برای همکاری دارند که فعال کردن هر چه بیشتر این عرصه‌ها به نفع  همه کشورهای منطقه است

با توجه به روند رو به گسترش مناسبات ایران و ارمنستان اکنون می توان گفت اجرای نقشه راه گسترش مناسبات تهران و ایروان  در کانون توجه مسوولان دو کشورقرار دارد.

*منطقه آزاد مِغری در استان سیونیک ارمنستان کنار رودخانه ارس در مرز ایران و ارمنستان واقع شده است.

133/112

بیشتر بخوانید:

امضای تفاهمنامه همکاری‌های علمی و آموزشی میان ایران و ارمنستان + ویدئو

مناسبات ایران و ارمنستان در مسیرتوسعه همه جانبه/تحلیل

توافق ایران و ارمنستان برای تشکیل کارگروه اقتصادی