سران کشورهای مدیترانه ای اتحادیه اروپا، برای نشان دادن تعهد خود به تقویت این اتحادیه، امروز(دوشنبه) در مادرید پایتخت اسپانیا گرد هم می آیند.

به گزارش ایران پرس به نقل از خبرگزاری فرانسه، در این نشست که دومین نشست سران کشورهای مدیترانه ای اتحادیه اروپا از سپتامبر 2016 تاکنون است، مقامات کشورهای اسپانیا، فرانسه، ایتالیا، پرتغال، مالت، قبرس و یونان در مادرید گرد هم می آیند تا درباره آینده اتحادیه اروپا پس از خروج بریتانیا از این اتحادیه (برگزیت) و سیاست های اقتصادی، اجتماعی و دفاعی اتحادیه اروپا، گفتگو کنند.

دفتر نخست وزیری اسپانیا نیز در این باره با انتشار بیانیه ای اعلام کرد، اروپا باید به تلاش خود برای پرداختن به موضوعاتی که شهروندان اروپا را نگران می کند، ادامه دهد.

مقامات کشورهای فرانسه، ایتالیا، پرتغال، مالت، قبرس و یونان برای سومین بار از سپتامبر 2016  در نشست روز دوشنبه در اسپانیا شرکت خواهند کرد.

نگاهی به اوضاع اقتصادی برخی کشورهای مدیترانه ای اتحادیه اروپا پیش از آغاز نشست/ تحلیل

در واقع هدف از تشکیل گروه کشورهای مدیترانه ای اتحادیه اروپا که در دسامبر 2013 تشکیل آن اعلام شد، ایجاد هماهنگی در زمینه موضوعات مشترک مورد علاقه این هفت کشوراست.

در عین حال هدف از برگزاری نشست سران کشورهای مدیترانه ای اتحادیه اروپا، رسیدگی، بررسی و یافتن راه حل هایی برای مسائلی است که کشورهای این منطقه با آنها دست به گریبان هستند.

این کشورها در حال حاضر با معضلات زیادی مواجه هستند که از جمله آنها می توان به ادامه بحران مالی و اقتصادی، بحران پناهجویان و نیز تشدید تهدیدات تروریستی اشاره کرد.

ضمن اینکه با توجه به آغاز فرایند خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا (برگزیت)، این مساله نیزاز مباحث اصلی مد نظر سران این کشورها است.

برگزیت: فرآیند خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا

ادامه سیاست های ریاضت های اقتصادی، عامل تشدید بحران اقتصادی در برخی کشورهای اتحادیه اروپا

ادامه سیاست ریاضت اقتصادی در کشورهایی مانند یونان، پرتغال، ایتالیا و اسپانیا که خواسته کشورهای ثروتمند اتحادیه اروپا بویژه آلمان است، باعث تشدید اوضاع بد اقتصادی این کشورها شده و شهروندان این کشورها را با معضلات زیادی مواجه کرده است.

با این حال به نظر می رسد، این کشورها در برابر فشارهای اتحادیه اروپا که بشدت خواهان ادامه اجرای سیاستهای ریاضتی است، چاره ای جز اجرای خواسته آن ندارند.با این حال، ادامه وضعیت کنونی صرفا موجب افزایش نارضایی عموممی در این کشورها بویژه یونان شده است که «الکسیس سیپراس» نخست وزیر چپ گرای آن وعده توقف اجرای سیاستهای ریاضتی را داده بود.

مساله دیگری که این کشورها  بویژه ایتالیا و یونان به منزله دروازه های ورودی اروپا با آن مواجه هستند، ادامه سیل پناهجویانی است که از طریق مدیترانه و ترکیه خود را به این دو کشور می رسانند.

کشورهای شرکت کننده درنشست مادرید بر این باورند که با توجه به اینکه اکثر پناهجویان به این دو کشور وارد شده و از آنجا راهی دیگر کشورهای اروپایی می شوند، لذا ایتالیا و یونان قادر به تامین هزینه های این پناهجویان نیستند و در عین حال ثبات وامنیت اجتماعی این دوکشور با ورود پناهجویان به مخاطره افتاده است.

این کشورها، خواهان توجه بیشتر دیگر کشورهای اتحادیه اروپا به این معضل بزرگ و نیز ارائه کمکهای هر چه بیشتر مالی و غیر مالی به کشورهای درگیر این مساله هستند.

تاثیر گسترش اقدامات تروریستی، نگرانی اصلی اروپا

مسائل امنیتی بویژه گسترش اقدامات تروریستی نیز از جمله معضلات بزرگ کشورهای مدیترانه ای اتحادیه اروپا محسوب می شود که برخی از آنها بویژه فرانسه، بیش از دیگر کشورهای این منطقه با نتایج فاجعه بار این حملات که منجر به کشته شدن ده ها نفر از شهروندان آن شده است، مواجه هستند.

ضمن اینکه چشم انداز ادامه این گونه حملات هم چنان وجود دارد.

در مجموع هفت کشور مدیترانه ای اتحادیه اروپا، از کشورهای این اتحادیه می خواهند که با رویکرد دیگری که آن را دیدگاه مدیترانه ای می خوانند، مسائل را مورد توجه قرار داده و در عین حال همه کشورهای اتحادیه اروپا به صورت هماهنگ برای حل مسائل این کشورها، اقدامات مقتضی را انجام دهند.116/110

بیشتر بخوانید:

اتحادیه اروپا در سال 1395: انتخابات و نشست های مهم با سه محور ملی گرایی، امنیت و نگاه به اتحادیه اروپا

توافق سران اتحادیه اروپا درباره دوره پس از برگزیت

برگزیت: فرآیند خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا