نمایندگان روسیه، چین، آلمان، بریتانیا و فرانسه در نشست شورای امنیت سازمان ملل به رویکرد ضد ایرانی و ضد برجامی واشنگتن واکنش نشان دادند.

به گزارش ایران پرس، «مایک پمپئو» وزیر امور خارجه آمریکا در نشست روز جمعه شورای امنیت سازمان ملل با موضوع "بررسی چالش‌های صلح و امنیت در غرب آسیا"، جمهوری اسلامی ایران را به حمایت از تروریسم متهم کرد و مدعی شد: "ایران به بی ثباتی در منطقه  دامن می زند."

پمپئو در این نشست ادعا کرد: "ایران در تلاش برای گسترش ترور در عراق، سوریه و یمن است."

وزیر خارجه آمریکا همچنین کاهش تعهدات برجامی ایران را که بر اساس بندهای 26 و 36 این توافق صورت گرفته است، نقض برجام خواند و مدعی شد: "برنامه صلح آمیز هسته ای ایران در تضاد با  تعهدات بین المللی است."

پمپئو پیش از این نیز همسو با سیاست های «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا، جمهوری اسلامی ایران را به حمایت از تروریسم و انجام اقدامات مخرب در منطقه و جهان متهم کرده بود.

پاسخ دیگر اعضای دائم شورای امنیت به ادعاهای ضد ایرانی پمپئو، قاطع و روشن بود. 

«کارن پیرس» نماینده دائم بریتانیا در سازمان ملل ضمن آن که برجام را دستاورد بزرگی برای منع گسترش سلاح های اتمی دانست بر این مهم تاکید کرد که هیچ راه حل بهتر و جایگزین دیگری برای این توافق وجود ندارد.

پیرس افزود: "کشور من احترام زیادی برای ایران قائل است و ما می پذیریم که ایران نقش مشروعی در منطقه و همچون همه ما حق دفاع از خود دارد."

«کریستوف هویزگن» نماینده آلمان در سازمان ملل متحد نیز در نشست شورای امنیت ضمن تاکید بر پایبندی کشورش به توافق هسته‌ای برجام گفت: "ما سرسختانه به حفظ برجام متعهدیم زیرا ذیل این توافق، ایران در معرض شدیدترین نظام راستی‌آزمایی هسته‌ای در دنیا قرار دارد که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی متولی انجام آن می‌باشد."

«دمیتری پولیانسکی» معاون نمایندگی روسیه در سازمان ملل متحد هم خواستار پایان دادن به سیاست تحریم و تهدید ایران توسط آمریکا شد و گفت: "نمی توان خواستار مذاکره با تهران بود و همزمان، با اعمال تحریم و تحریک، آنها را از مذاکره دور کرد."

پولیانسکی خاطرنشان کرد: نادیده گرفتن این که 80 درصد تجارت ایران تحت تحریم های غیرقانونی و یکجانبه آمریکا قرار دارد، ناممکن است.

«فرانسوا دلاتره» نماینده فرانسه نیز گفت: فرانسه همچنان به برجام پایبند است و به آن احترام می گذارد ولی از گام های اخیر ایران در خصوص کاستن از تعهدات خود نگران است.

نماینده فرانسه افزود: گفتگو و تعامل بهترین راه برای رسیدگی و مقابله با تنش های جاری در منطقه خلیج فارس و تامین آزادی تردد در تنگه هرمز است که باید در مرحله نخست با کشورهای منطقه صورت گیرد. 

«ما ژائوشو» نماینده چین در سازمان ملل نیز در نشست شورای امنیت سازمان ملل درباره امنیت غرب آسیا گفت: صلح و امنیت در غرب آسیا نه فقط برای کشورهای منطقه بلکه برای صلح و امنیت جهانی اهمیت دارد.

نماینده چین افزود: چین طرفدار راه حل سیاسی برای حل مسائل بحث انگیز و تند منطقه ای و تبدیل آن به گفتگو و راه حل سازنده و به شدت مخالف اقدام نظامی یا تهدید به آن است. 

آمریکا بعد از خروج از برجام  کارزاری همه‌جانبه برای اعمال فشار علیه ایران به راه انداخته است.

«دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا، سه شنبه 8 می 2018 به طور یکجانبه با نقض تعهدات واشنگتن ذیل برجام کشورش را از این توافق بین المللی خارج و بازگشت تحریم‌های هسته‌ای را اعلام کرد.

این اقدام ترامپ با محکومیت گسترده داخلی و بین المللی مواجه شده اشت.

جمهوری اسلامی ایران نقشی اساسی در مقابله با توطئه ها و اقدامات محور آمریکایی - صهیونیستی در منطقه دارد.

همچنین ایران ضمن دفاع از حقوق هسته ای خود به ایفای نقش منطقه ای و بین المللی به ویژه در مقابله با تروریسم و صهیونیسم مورد حمایت آمریکا ادامه می دهد.

133/116

بیشتر بخوانید:

فرافکنی پمپئو علیه ایران در نشست شورای امنیت

تداوم رویکرد خصمانه پمپئو علیه ایران