نشست دوشنبه شب شورای امنیت سازمان ملل متحد برای بررسی مسئله سرنگونی پهپاد آمریکایی که با فشار واشنگتن برگزار شد بدون هیچ نتیجه ای پایان یافت.

به گزارش ایران پرس، "منصور عیاد العتیبی" نماینده دائم کویت در سازمان ملل و رئیس دوره ای شورای امنیت در پایان این نشست که به صورت غیر علنی برگزار شد، در جمع خبرنگاران به جای پرداختن به مسئله سرنگونی پهپاد آمریکایی از ارائه اطلاعات در رابطه با حملات به نفتکش ها در منطقه خلیج فارس از سوی "رزماری دیکارلو" Rosemary DiCarlo معاون سیاسی دبیر کل سازمان ملل خبر داد و گفت: اعضای شورای امنیت، حملات به نفتکش ها که به منزله تهدیدی جدی برای آزادی دریانوردی و تامین منابع انرژی است، را محکوم کردند.

رئیس دوره ای شورای امنیت افزود، اعضای شورای امنیت از تمامی طرف ها و تمامی کشورهای منطقه می خواهند تا حداکثر شکیبایی را داشته و اقداماتی انجام دهند که به کاهش تنش منجر می شود.

"جاناتان کوهن" سرپرست نمایندگی آمریکا در سازمان ملل متحد که با دست خالی از این نمایش ساختگی خارج شده بود در جمع خبرنگاران اما با تکرار ادعای مقامات این کشور اعلام کرد، پهپاد جاسوسی آمریکا در آبهای بین المللی مورد هدف قرار گرفته است.

این نشست غیرعلنی در حالی برگزار شد که با فشار آمریکا نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل نتوانست در آن شرکت کند.

"مجید تخت روانچی" در حاشیه این نشست با تاکید بر اینکه اقدام ایران در سرنگون کردن پهپاد متجاوز آمریکایی بر اساس قوانین بین المللی بوده است تصریح کرد، طبق ماده 51 منشور ملل متحد، اقدام ایران "دفاع مشروع" است.

تخت روانچی" به عدم حضور ایران در این نشست با فشار آمریکا نیز اشاره کرد و گفت: ایران به عنوان کشوری که حریم هوایی آن توسط هواپیمای های آمریکایی نقض شده بود حق داشت در این نشست شرکت کند.

نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل خاطرنشان کرد، تهران آمادگی خود را اعلام و درخواست  شرکت در این نشست را نیز داده بود اما متأسفانه از این حق محروم شد.

"تخت روانچی" تاکید کرد ایران اطلاعات انکارناپذیری درباره این حادثه برای ارائه به شورای امنیت در دست دارد.

نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل افزود، ایران هیچگاه  خواستار جنگ و همچنین افزایش تنش در منطقه خلیج فارس نبوده و نیست  اما برخی طرف‌ها برای این منطقه بحران می‌خواهند تا بتوانند تعدادی از کشور‌های منطقه را به خرید سلاح ترغیب و نظامی گری در منطقه را افزایش دهند که شامل ارتکاب عمیق ترین جنایات در یمن هم می شود.

در نخستین ساعات بامداد روز پنجشنبه یک فروند پهپاد جاسوسی «گلوبال هاوک» Global Hawk آمریکا پس از تجاوز به حریم سرزمینی جمهوری اسلامی ایران در منطقه روبروی کوه مبارک استان هرمزگان (جنوب ایران)، هدف آتش پدافند نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی قرار گرفت و سرنگون شد.

نیروهای مسلح ایران پیش از هدف قرار دادن این پهپاد متجاوز در دو مرحله  و چندین بار به آمریکایی ها اخطار دادند اما آنها توجهی به این اخطارها نکردند.

آمریکا پنجشنبه 13 ژوئن نیز تلاش کرده بود با فشار بر شورای امنیت، ایران را مسئول حملات به نفتکش ها در خلیج فارس و دریای عمان معرفی کند اما تیرش در آن روز هم به سنگ خورد.

آمریکا و متحدانش مدت‌هاست تلاش می کنند با طرح ادعاهای دروغین علیه ایران، جبهه ای ضد ایرانی در سطح جهان تشکلیل دهند.

جمهوری اسلامی ایران به عنوان یکی از اعضای اصلی جبهه مقاومت،  نقشی اساسی در مقابله با توطئه ها و اقدامات محور آمریکایی - صهیونیستی - سعودی در منطقه دارد.117

بیشتر بخوانید:

نشست غیر علنی شورای امنیت درباره حادثه نفتکش‌ها در دریای عمان 

ادامه جوسازی های پمپئو؛ ایران مسئول حمله به دو نفتکش در دریای عمان است

گروه بین المللی بحران: هیچ مدرکی علیه ایران در ماجرای حمله به نفتکش ها وجود ندارد