ایران پرس- آمریکا همه تلاش خود را برای به چالش کشاندن برجام با اتهام سازی علیه ایران بکار گرفته است و هر روز طرح و ایده تازه ای را مطرح می کند. 

در همین راستا، شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی، امروز (چهارشنبه) به درخواست آمریکا  جلسه ویژه‌ای را درباره ایران برگزار می کند. 

ایران روز یکشنبه 7 ژوئیه همزمان با پایان یافتن مهلت 60 روزه به کشورهای اروپایی  برای عمل به تعهدات خود در برجام، در دومین گام برای کاستن از تعهدات خود ذیل این توافق اعلام کرد سطح غنی‌سازی را به بالای 3.67 درصد افزایش می دهد. تهران همچنین هشدار داد در صورتی که سایر طرف‌ها برای عمل به تعهدات خود اقدام نکنند بعد از60 روز گام سوم را برخواهد داشت. 

ایران گام اول را در این زمینه   اول ژوئیه  برداشت و اعلام کرد، میزان ذخایر اورانیوم غنی شده اش از 300 کیلوگرم عبور کرده است.

 کاهش تعهدات برجامی  ایران که در واقع واکنشی به بدعهدی طرف های باقیمانده در برجام است؛ به معنای خروج ایران از برجام یا نقض این توافقنامه نیست بلکه بخشی از حقوق تعریف شده ذیل  بند 26 و 36 برجام است.

این اقدام در حالی صورت گرفته است که آژانس بین المللی انرژی اتمی  طی پانزده گزارش  پس از آغاز اجرای برجام، پایبندی کامل ایران به این توافق را اعلام کرده و دسترسی های مورد نیاز  برای راستی آزمایی اقدامات برجامی ایران را در اختیار دارد.

"یوکیا آمانو"؛ مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی در همین راستا روز دوشنبه  با انتشار گزارشی، غنی سازی فراتر از 3.67 درصدی  در ایران را تایید کرد.

واضح است که هدف آمریکا از درخواست  برای برگزاری نشست فوق العاده شورای حکام؛ صرفا ایجاد فضای سیاسی برای مطرح  کردن خواسته های غیرمرتبط با برجام است.

"بهروز کمالوندی"، سخنگوی سازمان انرژی اتمی کشورمان با اشاره به درخواست آمریکا برای تشکیل جلسه شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفته است: مسئولیت شورای حکام، رسیدگی به مسائل پادمانی است لذا عبور ایران از مرز سه ممیز شصت و هفت درصد غنی سازی محدودیتی به لحاظ پادمانی و پروتکلی ندارد و مربوط به برجام است.

آمریکا  با طرح موضوعات  انحرافی در آژانس در واقع بدنبال  تشدید جریان "ایران هراسی" است.  در حالی که اگر تهدیدی در خصوص برجام و یا در زمینه مسائل منطقه و ثبات و امنیت وجود دارد منبع و منشا آن سیاست های آمریکاست. 

"نوام چامسکی"؛ استاد دانشگاه و کارشناس برجسته آمریکایی در این باره می گوید: "برای  جامعه جهانی اینکه ایران ممکن است به توانایی هسته ای دست پیدا کند تهدید است اما برای بسیاری از جهان؛ تهدید  واقعی   در منطقه از سوی اسرائیل است که هم اکنون تسلیحات هسته ای و تاریخی طولانی از تجاوز و حمایت از سوی ابرقدرت جهانی دارد."

موضع شفاف ایران درباره منع استفاده از سلاح های هسته ای بارها و در عالیترین سطح بیان شده است.

حضرت آیت الله  خامنه ای رهبر معظم انقلاب، در همین خصوص در  30 اوت 2012 طی سخنانی در شانزدهمین اجلاس جنبش عدم تعهد در تهران، تاکید کردند، جمهوری اسلامی به لحاظ منطقی، مذهبی و عقیدتی، داشتن سلاح های هسته ای را گناهی کبیره می داند و بر این باور است که گسترش چنین سلاح هایی بیهوده، مخرب و خطرناک است.

آنچه مسلم است، حفظ  برجام، بدون عمل به تعهدات متقابل امکان پذیرنیست. ایران در این زمینه شفاف و صادقانه عمل کرده است. اکنون این بر عهده کشورهای باقیمانده در برجام است که  گام‌های جدی برای حفظ  این توافق بین المللی بردارند. 

"محمد جواد ظریف"، وزیر خارجه کشورمان  در توییتی با اشاره به این نکته نوشت: اتحادیه اروپا و سه کشور اروپایی که به وظایف خود بر اساس برجام، از جمله پس از خروج آمریکا از آن، عمل نکرده‌اند، باید دست‌ِکم از اقدامات جبرانی ایران بر اساس پاراگراف 36 برجام، در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از تهران حمایتِ سیاسی کنند.

نویسنده: امین زاده

117/118

بیشتر بخوانید:

ایران: درخواست آمریکا برای برگزاری نشست شورای حکام آژانس، "طنز تلخ تاریخ" است

آمریکا خواستار برگزاری نشست ویژه شورای حکام آژانس درباره ایران شد

ابراز شگفتی روسیه از درخواست آمریکا برای برگزاری نشست ویژه شورای حکام درباره ایران