کشورهای ازبکستان، قزاقستان، ترکمنستان، قرقیزستان، ایران، افغانستان، ترکیه، جمهوری آذربایجان، پاکستان و تاجیکستان اعضای اکو را تشکیل می دهند. 7 کشور از ده کشور عضو اکو محصور در خشکی می باشند و برای دسترسی به بازارهای جهانی به سایر کشورها و مسیرهای ترانزیتی متکی هستند. منطقه اکو با 8 میلیون کیلومتر مربع مساحت و نیم میلیارد جمعیت، یکی از مناطق مهم و تاثیرگذار در ترانزیت بین المللی می باشد.
به گزارش خبرگزاری ایران پرس، مقامات شرکت کننده در نشست تهران قرار است در نشستهای جمعی و دوجانبه به بررسی راههای ارتقا بیشتر همکاریهای منطقه ای بپردازند.
موضوعات مهمی همچون آزادسازیهای بیشتر تجاری مابین کشورهای عضو و تقویت ترانزیت و حمل و نقل درون منطقه ای و پیگیری اجرای موثر توافقات نشست سران اکو در عشق آباد از جمله دستورکارهای مهم نشستهای این هفته در دبیرخانه اکو در تهران است. شرکت کنندگان همچنین در مورد راههای تامین مالی پروژه های بزرگ منطقه ای تبادل نظر خواهند نمود.
مهدی صفری معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه ضمن شرکت در نشست اکو و نیز ملاقاتهای دوجانبه با همتایان خود در حاشیه این نشست، برنامه هایِ دیپلماسی اقتصادی و سیاست همسایگی جمهوری اسلامی ایران در بسط روابط و همگرایی اقتصادی با کشورهای عضو از جمله پیشنهادات مطرح شده از سوی جمهوری اسلامی ایران در نشست سران را دنبال خواهد کرد. / 114
بیشتر بخوانید:
نیکزاد: ایران به دنبال ارتقای سطح همکاریها در اکو است
برگزاری نشست شورای نمایندگان دائم اکو در ساری
رویداد بینالمللی ساری ۲۰۲۲ فرصتی برای گسترش روابط اعضای اکو
رویداد بینالمللی ساری 2022، سفر مدیران اکو به مازندران
سفر آتی قالیباف به جمهوری آذربایجان برای شرکت در نشست سالانه اکو