«کیم جونگ اون» در این نشست در خصوص موضوعات مهم سیاسی و اتخاذ راهکارهایی برای مقابله با آمریکا پیش از اتمام ضرب الاجل آن در سال ۲۰۱۹ بحث و گفتوگو کرد. این جلسه به ریاست «کیم جونگ اون» رهبر حزب حاکم کارگران کره شمالی و با موضوع دفاع ملی و راههای غلبه با سیاست های زورگویانه و قلدرمآبانه آمریکا برگزار شد.
در پی به بنبست رسیدن مذاکرات خلع سلاح هستهای میان آمریکا و کره شمالی، پیونگ یانگ تا پایان سال 2019 به واشنگتن فرصت داده بود بستر مناسب برای ادامه مذاکرات را فراهم کند.
نشست رهبر کره شمالی با اعضای ارشد حزب حاکم این کشور در شرایطی که فرصت تعیین شده پیونگ یانگ برای آمریکا در خصوص جلوگیری از توقف دائمی مذاکرات خلع سلاح شبه جزیره کره روبه اتمام است، مهم ارزیابی شده است. برغم آنکه پیش بینی می شد «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا به دلیل چالش های فزاینده برای ورود به انتخابات 2020 زمینه ای برای توافق احتمالی با کره شمالی مهیا کند، اما وی در چند ماه اخیر اقدامی سازنده و اعتماد ساز برای این کشور در جهت بازگشت به گفتگوهای دو جانبه انجام نداده است.
همزمان تداوم رویکرد خصمانه کاخ سفید ضد کره شمالی از جمله اعمال فشارهای سیاسی و روانی بر این کشور از طریق تداوم تحریم ها و همچنین به تازگی صدور قطعنامه حقوق بشری در سازمان ملل علیه پیونگ یانگ سبب شده تا بیش از گذشته بی اعتمادی و بدبینی کره شمالی نسبت به ادعای واشنگتن درباره توسل به اصل دیپلماسی برای حل مناقشه بین دو کشور تعمیق پیدا کند.
در چنین شرایطی رهبر کره شمالی در نشست با اعضای ارشد حزب حاکم این کشور به بررسی سناریوها و راهبردهایی پرداخته که پیونگ یانگ پس از پایان مهلت آمریکا برای فراهم کردن بسترهای لازم جهت از سرگیری گفتگوهای دو جانبه برای خلع سلاح هسته ای کره شمالی، باید درباره آن تصمیم گیری کند.
آمریکا برغم انجام تعهدات کره شمالی پس از دور اول مذاکرات سران دو کشور در سنگاپور، نه تنها به تعهدات خود عمل نکرد بلکه در دورهای بعدی مذاکرات نیز عملا به کارشکنی در روند گفتگوها پرداخت که این مسئله موجب شد تا کیم جونگ اون پس از ناکامی دور دوم نشست با ترامپ در هانوی پایتخت ویتنام در فوریه 2019، دستور از سرگیری آزمایش های موشکی کره شمالی را صادر کند.
این گمانه مطرح است که چنانچه آمریکا در فرصت کوتاه باقیمانده تلاشی برای نجات مذاکرات با کره شمالی از شکست قطعی نکند، پیونگ یانگ علاوه بر آزمایش های موشکی، توسعه برنامه های هسته ای و آزمایش های مربوط به آنرا هم از سرگیرد که این مسئله می تواند چالشی برای ترامپ در انتخابات 2020 باشد.
در حال حاضر بسیاری از رسانه ها و شخصیت های سیاسی آمریکا در کنگره این کشور می گویند سیاست های ترامپ در قبال کره شمالی ناکام بوده است و پرونده این کشور به نقطه صفر خود بازگشته است.
روزنامه «لسآنجلستایمز» در گزارشی با اشاره به ناکامی های ترامپ در قبال پرونده کره شمالی نوشت: "آمریکا در موضوع کره شمالی به خانه اول بازگشت. کره شمالی بار دیگر به آزمایش موشکهای بالستیک روی آورده است و دهها موشک کوتاهبرد را طی سال جاری شلیک کرده است و تنشها در روابط دو کشور بار دیگر افزایش یافته است."
در چنین شرایطی به نظر میرسد که پرونده کره شمالی می تواند در کنار سایرچالش های ترامپ در سیاست خارجی، برای وی در انتخابات پرچالش پیش رو آمریکا در 2020 دردسر ساز باشد.
نویسنده: محمدرضا عسگری
139/118
بیشتر بخوانید:
اذعان بولتون به شکست سیاست فشار حداکثری ترامپ در قبال کره شمالی/ تحلیل
هشدار پیونگ یانگ به آمریکا درباره دخالت در امور کره شمالی
حذف موضوع خلع سلاح هستهای از مذاکرات کره شمالی با آمریکا/ تحلیل