اسپوتنیک در گزارشی به بررسی جایگاه روسیه در عرصههای بینالمللی و طرح درخواست بازگشت این کشور به گروه هفت پرداخت.
این رسانه خاطرنشان کرد از چند سال پیش صحبت کردن درخصوص منزوی کردن روسیه در عرصههای بینالمللی به یک رقابت مبدل شده بود. اما «دونالد ترامپ» و «جوزپه کونته» نخست وزیر تازهکار ایتالیا پیش از برگزاری نشست گروه هفت در کانادا از ضرورت بازگشت روسیه به گروه 7 سخن به میان آوردند. این در حالی است که تا چندی پیش طرح چنین درخواستی غیرممکن به نظر میرسید.
به نوشته مجله آمریکایی لایف، نکته قابل توجه این است که کونته و ترامپ این اظهارات را همزمان با سفر «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهوری روسیه به چین مطرح کردند.
روسیه یک رقیب کلیدی برای غرب نیست
لایف افزود، دونالد ترامپ و سیاستمداران رده اول آمریکا به خوبی دریافته اند که روسیه یک رقیب کلیدی برای غرب نیست. بله، این کشور در مخالفت با سیستم آمریکای مرکزی در صف اول قرار دارد. روسیه در جریان انقلابهای عربی مانع سرنگون شدن حکومت مشروع سوریه شد و این برای آمریکا و متحدانش یک شکست مهم بود. اهرمهای فشار سیاسی و رسانهای غربیها قصد داشتند از پیش حکومت سوریه را متهم و محکوم کنند، اما این تلاش ها ناکام ماند.
سیاست، نمودی از اقتصاد است
اما همانطور که میدانیم سیاست، نمودی از اقتصاد است. ما امروز شاهد تغییر مکان کانون توسعه جهانی به سوی آسیای جنوب شرقی و چین هستیم. امروز قدرت سیاسی و اقتصادی شرق و غرب با یکدیگر برابری میکند و در چنین شرایطی روسیه با تکیه بر قدرت نظامی و منابعی که در اختیار دارد، قادر است این تعادل را به سود هر یک از اردوگاهها برهم بزند.
به همین دلیل است که ما امروز شاهد اعمال یک ابتکار عمل کُند برای بازگرداندن روسیه به گروه هفت هستیم. البته باید اذعان کرد که خروج روسیه از گروه 8 دلیل مرگ این کلوپ نیست. جهان دستخوش تغییر شده و این تحول به حدی وسیع است که حتی گروه 20 که بسیار بزرگتر از گروه 7 است نیز قادر به حل مسایل روز نیست. گروه 7 ثمره دوران جهان تک قطبی است، دورانی که هنوز برای این سیستم جایگزینی وجود نداشت و آمریکا به راحتی خواسته هایش را به جهانیان تحمیل می کرد.
ما امروز در برابر چشمان خود شاهد تکرار احمقانه ماجرای اخراج روسیه از گروه 8 هستیم: شرکای آمریکا در گروه 7 از جنگ تجاری که دولت ترامپ به راه انداخته شوکه شدهاند و این وضع احتمال امضای بیانیه پایانی اجلاس سران گروه 7، بدون آمریکا را افزایش داد. می توان از درخواست بازگشت روسیه به گروه 7 که از سوی ترامپ مطرح شده خندید و درباره آن لطیفه ساخت. اما اوضاع چندان با مزه نیست و از عمق اختلاف نظر در گروه هفت حکایت دارد.
البته نسبت به تمایل رهبران روسیه به بازگشت به گروه هفت می توان مشکوک بود، چرا که روسیه منزوی نیست. سیاست منزوی کردن روسیه از مدت ها پیش شکست خورده است و امروز این واقعیت به مخالفان روسیه و رسانه های آمریکایی که هنوز نمی توانند از تبلیغات ضد روس دست بردارند نیز ثابت شده است. در سال های 2000 شاهد تشکیل سازمان ها و تشکلهای مختلفی چون سازمان پیمان امنیت جمعی، سازمان همکاری شانگهای، اتحادیه اقتصادی اوراسیا وعقد قراردادهای دوجانبه (بین روسیه و سایر کشورها) بودیم. حقیقت این است که این طرح ها با تلاش و کاری دشوار به اجرا گذاشته شده اند.
هفته نامه لایف خاطر نشان کرد که این پروژهها فقط و فقط از نظر تبلیغاتی به نفع روسیه و رهبرانش تمام نشده است؛ بلکه اقدامات بین المللی اخیر روسیه و همکاری های این کشور در بخش فن آوری به ویژه در بخش انرژی هستهای، هوافضا، مجموعههای نظامی صنعتی به ایجاد صدها هزار فرصت شغلی در این کشور و متعاقبا به توسعه و مدرنیزه شدن شرکتهای روس منتهی شده است.
به نوشته مجله آمریکایی، سفر پوتین به عقد قراردادهای متعدد در زمینه هستهای، هوافضا و مالی منجر شد. صندوق توسعه چین برای همکاری با یک بانک روسی و اجرای طرحهای مشترک، سرمایهگذاری خود را 10 میلیارد دلار افزایش داده است.
120/135
مترجم: علیرضا فراهانی
اعضای گروه هفت بیانیه مشترک صادر کردند؛ اذعان به وجود اختلافها + ویدئو
ترامپ حمایتش را از بیانیه مشترک نشست سران گروه هفت پس گرفت