ساعت 24 روز پنج شنبه ششم فروردین ۱۳۹۴ محمد بن سلمان فرزند پادشاه و وزیر دفاع جوان و بی‌تجربه عربستان فرمان حمله نظامی به یمن را صادر کرد و بامداد پنج‌شنبه عادل الجبیر سفیر وقت عربستان در آمریکا، در یک نشست خبری آغاز حملات هوایی سعودی‌ها به یمن و عملیات «توفان قاطع» را اعلام کرد.

سعودی ها هدف از این حمله به همسایه جنوبی را بازگرداندن قدرت به دولت برکنارشده «عبد ربه منصور هادی» و مقابله با شورشیان حوثی‌ عنوان کردند.

دلیلی که اصلا منطقی نبود و از همان زمان مورد انتقاد بسیاری از کشورهای ازادی خواه قرار گرفت؛ هرچند هیچ یک از نهادهای بین المللی مدعی نظیر شورای امنیت هیچ گونه واکنشی نسبت به این تهاجم که مربوط به تصمیم گیری داخلی این کشور می شد نشان ندادند؛ چون صاحبان نفوذ این شورا نظیر امریکا کاملا در جریان این حمله بودند.

تلاش عربستان برای برگرداندن قدرت به دولت برکنار شده منصور هادی

شبکه خبری المیادین همان زمان در گزارشی به نقل از صحبت های الجبیر این طور گفت:

"ریاض این حملات را با هماهنگی آمریکا و در قالب ائتلافی متشکل از ده کشور برای مبارزه با حوثی ها که شهر جنوبی عدن، پناهگاه رئیس جمهوری فراری این کشور را محاصره کرده اند، انجام داده است."

الجبیر؛ منصور هادی را رئیس جمهور مشروع و قانونی یمن خواند که شبه نظامیان حوثی علیه وی توطئه کرده اند  و با اعلام اینکه این حملات به درخواست مستقیم هادی و با رایزنی و تماس گسترده با هم پیمانان کشورهای عربی در جهان، بوی‍ژه آمریکا انجام گرفته است، تأکید کرد که عربستان هر کاری انجام خواهد داد تا از سقوط دولت مشروع یمن جلوگیری کند.

دولت مشروعی که خودش استعفا داده و این استعفا توسط ملت یمن پذیرفته شده است.

حمایت دبیرکل اتحادیه عرب از حمله نظامی به مواضع جنبش انصارالله یمن

نکته جالب این مساله این بود که «نبیل العربی» دبیر کل اتحادیه عرب نیز حمایت کامل خود را از حمله نظامی به مواضع جنبش انصارالله یمن که نیروی مردمی این کشور هستند؛ اعلام کرد. او به صراحت گفت:

"اتحادیه عرب حمایت کامل خود را از دولت‌های خلیج فارس در جنگ آینده مقابل حوثی‌هایی که علیه رئیس‌جمهور قانونی یمن کودتا کردهاند، اعلام می‌کند. "

در تجاوز نظامی به یمن ۱۰ کشور مشارکت داشتند که مشتمل بر اعضاء شورای همکاری خلیج فارس (به جز عمان)، به همراه ترکیه، اردن، مصر، الجزایر و سودان بود. حالا که حدود سه سال از بحران یمن می گذرد و هر روز هم بر ابعاد جنایات عربستان سعودی در این کشور افزوده می شود.

همان انصارالله که سران عرب خواهان مقابله با ان ها توسط تهاجم عربستان بودند، توانسته اند با وجود هجمه بسیار سنگین سعودی زیر سایه سکوت جامعه بین المللی از یمن دفاع کنند و حتی به مواضع دشمن حملاتی هم داشته باشند که در نوع خود و با توجه به شرایط محاصره یمن بسیار شگفت اور است.

انتقاد سید حسن نصرالله از سران عرب

«سید حسن نصرالله» در روزهای اخیر با انتقاد شدید از سران عرب در مورد سکوت ان ها در قبال محاصره یمن و جنایات سعودی ها در این کشور این پرسش را مطرح کرده  است که ایا ملت یمن جزو اعراب نیستند؟ روزنامه مشهور اینترنتی رأی الیوم در یادداشتی در این باره  نوشته است:

"اظهارات سید حسن نصرالله درباره برخی کشور‌های عربی و به خصوص عربستان، مبنی بر اینکه آن‌ها شهروندان یمنی و نیز توانایی و شهامت آن‌ها را خوار و خفیف می‌شمرند، درست و قابل اعتماد است. از دیدگاه آن‌ها هر انسان عربی فقیر، گدا و ذلیل است و نمی‌تواند سلاح و موشک یا اسلحه بسازد چون فقیر است و فقر هم یعنی حماقت و عدم نوآوری؛  کوتاه‌ترین راه برای توقف پرتاب موشک، پایان دادن به جنگ و مشکلات مردم یمن است. ادامه این جنگ طی این سال‌ها آن هم در سایه سکوت و حتی مشارکت برخی کشور‌های عربی، لکه ننگی بر تاریخ این امت و دولت‌های کنونی است."

سکوت یک جانبه سران عرب درباره یمن

البته سکوت سران عرب در قبال یمن یک جانبه بود؛ زیرا با پرتاب یک موشک بالستیک انصارالله یمن به فرودگاه ملک خالد در شمال ریاض، صد‌ها بیانیه اعلام همبستگی با دولت ریاض صادر شد.

وزیران خارجه 22 کشور عربی، سریعاً به مقر اتحادیه عرب در قاهره رفتند تا این اقدام را بررسی و محکوم کنند.

در صورتی که برای بررسی مصیبت 23 میلیون شهروند یمنی که دو سال و نیم است هدف ده‌ها هزار موشک و خمپاره قرار می‌گیرند، کشور‌های عربی هیچ اقدامی انجام ندادند. چون یمنی‌ها فقیرهستند. درحالیکه کسانی که آن‌ها را بمباران می‌کنند از ثروتمندان عرب و تحت حمایت آمریکا و اروپا هستند. 

نویسنده: مریم هدیه لو

133/110

بیشتر بخوانید:

حمله جنگنده های عربستان سعودی به فرودگاه صنعا / ویدئو

جان باختن 5 غیرنظامی یمنی در حمله عربستان به صنعا

انتقاد از ماجراجویی رژیم عربستان در منطقه

رویکرد سیاسی جدید عربستان در قبال منطقه و عراق