سفیر عراق در روسیه افزود، دولت بغداد با برپایی پایگاههای نظامی آمریکا درعراق موافق نیست. آمریکا که در سال 2011 پس از هشت سال اشغالگری، تحت فشار افکارعمومی طرح خروج نیروهای خود از عراق را نهایی کرد اما در سال 2014 و به بهانه مبارزه با داعش و تحت پوشش یک ائتلاف به اصطلاح بین المللی به این کشور بازگشت. با آنکه جنگ با داعش در عراق پایان یافته است اما نیروهای آمریکایی همچنان در این کشور حضور دارند و شمار آنان به ده هزار نیرو رسیده است.
طرح زمزمههایی از سوی مقامات و محافل سیاسی آمریکا مبنی بر ضرورت باقی ماندن نیروهای آمریکایی در عراق به انحاء مختلف از جمله گسترش پایگاههای نظامی و یا تحت قالب نیروهای بین المللی به اصطلاح ضد داعش به سرکردگی آمریکا و یا با باز کردن پای نیروهای ناتو در عراق از جمله این توطئه ها و فضاسازی های پیرامون آن توسط آمریکایی ها در ماه های اخیر است که گسترش مخالفتهای عراقی ها را با این تحرکات مشکوک در پی داشته است.
مردم عراق با حضور آمریکا در خاک این کشور مخالفند و تأکید می کنند هدف آمریکا از حضور نظامی، دخالت در امور داخلی و محقق کردن اهداف سیاسی و از هم پاشیدن عراق است.
شیخ عیسی حبیب یکی از شیوخ استان صلاح الدین گفت: «می توانیم از سرزمین عراق دفاع کنیم و نیازی به نیروهای آمریکایی نیست و داعش پایان یافت و نیروهای آمریکایی نیز به همراه آنها بروند و برنگردند.
در این زمینه؛ پایگاه اینترنتی نشنال اینترست در گزارشی نوشت: ظاهرا رئیس جمهور آمریکا موضوع حضور نظامی دائم را در عراق در دست بررسی دارد، توسل به چنین کاری یک آغاز وحشتناک برای دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا خواهد بود.
در دوره دولت دونالد ترامپ ظاهرا نقش دولت در سایه بودن نیروهای آمریکایی در عراق با پررنگ شدن حضور نظامیان آمریکایی در عراق و در سطح سیاسی بی احترامی به استقلال دولت بغداد به نمایش درآمده است.
پس از اعلام شکست گروه تروریستی داعش در عراق، بسیاری از احزاب، شخصیت ها و رسانه های عراقی با اشاره به منتفی شدن بهانه حضور نظامیان خارجی تحت پوشش ائتلاف به اصطلاح بین المللی ضد داعش در کشورشان، بیش از پیش خواستار خروج این نظامیان که عمدتا نیروهای آمریکایی هستند، شده اند. اما مقامات آمریکایی به انحاء مختلف درصدد ادامه حضور نظامیان آمریکایی در عراق در دوران پسا داعش هستند اعلام کرده اند که علیرغم شکست داعش نیروهای خود را از این کشور خارج نخواهند کرد. مداخله نظامی مستقیم آمریکایی ها در عراق و اشغال این کشور نه تنها امنیت را برای عراقیها محقق نکرد بلکه بر عکس سبب پیدایش و فعالیت گروههای تروریستی از جمله داعش شد.
در حالیکه بغداد با موفقیت جنگ علیه داعش را پشت سر گذاشته، واشنگتن به دنبال ایجاد مرحله جدیدی از اشغال خاک عراق با هدف تحکیم هژمونی و تسلط آمریکا بر مناطق نفتخیز و استراتژیک خاورمیانه است که این موضوع موج گسترده واکنش ها و اعتراضات مردم و مقامات عراقی را درپی داشته است. واکنشهای گسترده در عراق به حضور نظامی آمریکا موید بالا گرفتن احساسات ضد آمریکایی در عراق و تکرار وقایع سال 2011 است که به اخراج نیروهای آمریکایی از این کشور انجامید.
نویسنده: بیژن نجفی
137/120
بیشتر بخوانید:
حزب الله عراق: آمریکا درصدد ایجاد پایگاه امن برای داعش است
اعتراض روسیه به ادامه حمایت آمریکا از داعش در سوریه
گزارش: دست داشتن آمریکا و ناتو در انتقال داعش به افغانستان