پلیس هامبورگ شمار معترضان را ۵۰ هزار نفر و سازماندهندگان اعتراضات تعداد تظاهراتکنندگان را ۸۰ هزار نفر اعلام کردند.
«پیتر شنتشر» شهردار هامبورگ در این تظاهرات گفت: "پیام ما به حزب آلترناتیو برای آلمان و شبکه جناح راستی آن این است: ما در اکثریت و قوی هستیم زیرا متحدیم و مصمم هستیم که اجازه ندهیم کشور و دموکراسی ما برای دومین بار پس از سال ۱۹۴۵ نابود شود."
پس از انتشار گزارشهایی درباره اینکه راستگرایان افراطی در مورد اخراج میلیونها مهاجر، حتی برخی از افرادی دارای شهروندی آلمان، گفتوگو کردهاند، اعتراضات گوناگونی در شهرهای این کشور برگزار شد.
در هفته گذشته برخی از شهرهای آلمان از جمله کلن شاهد تظاهرات علیه راستگرایان افراطی بود. قرار است در روزهای پایانی هفته اعتراضات بیشتری در این باره برگزار شود. اعتراضات جمعه در هامبورگ بزرگترین تظاهرات از این سلسله اعتراضات به طرح ها و اقدامات احزاب و جنبش های راست گرای افراطی در آلمان محسوب می شود.
«اولاف شولتس» صدراعظم آلمان در تازهترین واکنشها در این زمینه گفته است که اجازه نخواهد داد افرادی که در این کشور زندگی میکند بر اساس نژاد و ریشه قومیشان مورد قضاوت قرار گیرد.
شولتس در صفحه خود در صفحه اجتماعی ایکس نوشت: "ما از همه، صرف نظر از رنگ پوستشان محافظت میکنیم."
افزایش طرفداران جنبش های راست گرای افراطی در آلمان طی سالهای اخیر
در سال های اخیر احزاب و جنبش های راست گرای افراطی در آلمان طرفداران زیادی پیدا کرده و برخی از آنها مانند حزب «آلترناتیو برای آلمان» توانسته اند در انتخابات ایالتی و سراسری به موفقیت های چشمگیری نائل شوند. این امر نگرانی های زیادی را به خصوص در بین مهاجران و هواداران آنها ایجاد کرده است.
یکی از خواسته های و اهداف اعلامی راست گرایان افراطی مقابله با مهاجران و تلاش برای اخراج آنها از آلمان است که بزرگترین اقتصاد اروپا محسوب می شود. اخیرا اعضای احزاب راست افراطی آلمان در مکانی در مکانی خارج از برلین نشستی محرمانه برگزار کردند تا بررسی کنند که چگونه میتوانند در صورت به قدرت رسیدن، مهاجران را از آلمان اخراج کنند.
گروه روزنامه نگاران تحقیقی «کورکتیو» در 11 ژانویه در گزارشی مدعی شد که اعضای ارشد حزب آلترناتیو برای آلمان با نمایندگان یک جنبش نئونازی دیدارکردند تا بررسی کنند که چگونه میتوانند شهروندانی که ریشه آلمانی ندارند را از این کشور اخراج کنند.
طبق این گزارش، اعضای حزب آلترناتیو برای آلمان و جنبش افراطی «آیدنتیتاریان» در ۲۵ نوامبر در هتلی در پوتسدام با یکدیگر ملاقات کردند تا «قوانین سفارشی» را بررسی کنند که به آنها اجازه میدهد شهروندانی که تبار آلمانی ندارند را برای فرستادن به آفریقای شمالی تحت فشار قرار دهند.
به گفته آنها در این جلسه، یکی از اعضای برجسته جنبش «آیدنتیتاریان» به نام «مارتین سلنر» دیدگاه خود را برای اخراج مهاجران ارائه کرد. این در حالی است که اخراج شهروندان آلمانی بر اساس قانون اساسی این کشور امکان پذیر نیست.
انتشار این گزارش غوغایی در آلمان به پا کرد و باعث شد گروههای مختلف به آن واکنش نشان دهند. این واکنش به صورت برگزاری تظاهرات گسترده در شهرهای مختلف این کشور در اعتراض به این گونه اقدامات بوده است. البته حزب آلترناتیو برای آلمان سعی کرده است که خود را از جنجال مربوط به جلسه راستگرایان افراطی در مورد مهاجران دور نگه دارد و مدعی شده که هیچ ارتباط سازمانی و مالی با این جلسه نداشته است.این حزب تاکید کرده است که مسئول بحثهای مطرح شده در جلسه مذکور نیست زیرا هر یک از شرکتکنندگان نظرات شخصی خود را بیان کردهاند.
حزب آلترناتیو برای آلمان در سال ۲۰۱۳ به عنوان یک حزب مخالف با اتحادیه اروپا کار خود را آغاز کرد و اولین بار در سال ۲۰۱۷ وارد بوندستاگ ( پارلمان فدرال) شد. به نظر میرسد که طرفداران این حزب راست افراطی رو به افزایش هستند و نظرسنجیها نشان میدهد این حزب در حال حاضر با کسب حدود ۲۰ درصد آرا در جایگاه دومین حزب قدرتمند آلمان قرار دارد.
این در حالی است که در آخرین انتخابات فدرال در سال ۲۰۲۱ این حزب توانست تنها ۱۰/۳ درصد آرا را به دست بیاورد.این حزب که از زمان تأسیس خود، پیوسته از دیدگاههای شدید ضد مهاجرتی حمایت کرده است در شرق آلمان هوادار بیشتری دارد.آلمان علاوه بر انتخابات پارلمانی اتحادیه اروپا، انتخابات ایالتی را در مناطق تورینگن، زاکسن و براندنبورگ پیش رو دارد.
حزب آلترناتیو برای آلمان با کسب بیش از ۳۰ درصد آرا در نظرسنجیها در هر سه ایالت پیشتاز است. بدین ترتیب نگرانی ها در باره تقویت موقعیت و نفوذ راست گرایان افراطی در آلمان در مجالس ایالتی و فدرال و اجرایی شدن طرح های ضد مهاجرتی آنها افزایش یافته است.
نویسنده: سيدرضا مير طاهر
117
بیشتر بخوانید:
افزایش نگرانیها از قدرت گرفتن راستگرایان در انتخابات پارلمانی اروپا
تظاهرات حزب مهاجران