سید رضا میرطاهر: "دیک اسکوف" هماهنگ کننده مبارزه با تروریسم هلند اعلام کرد: گروه تروریستی داعش 60 تا 80 نفر از نیروهای خود را برای حملات در اروپا مستقر کرده است.

به گفته وی، داعش از آن ها می خواهد وارد سوریه و عراق نشوند، اما آماده حملات در اروپا باشند.

این مقام هلندی افزود: عملیات نظامی جاری برای نابودی داعش در سوریه و عراق باعث پراکنده شدن اعضای این گروه شده و می تواند به افزایش تدریجی پناهجویانی منجر شود که خطری علیه امنیت ملی هلند و کشورهای اروپایی هستند.

اولین بار نیست که یک مقام امنیتی اروپایی درباره نفوذ عناصر داعش به اروپا برای حملات تروریستی، هشدار می دهد.

پس از حملات ژانویه و نوامبر 2015 در پاریس و حمله مارس 2016 در بروکسل و نیز برخی حملات تروریستی در آلمان، مقامات امنیتی اروپا بارها درباره تهدیدهای تروریستی سخن گفته اند.

این مقامات با توجه به حمله گسترده به موصل دومین شهر عراق برای آزادی آن از اشغال داعش، چشم انداز تاریکی را می بینند که می تواند بازگشت داعشی های اروپایی به کشورهایشان و زمینه ساز قدامات تروریستی گسترده توسط آن ها باشد.

گزارش مراکز امنیتی اروپایی موید پیوستن هزاران تبعه اروپا به گروهای افراط گرا است.

مرکز مبارزه با تروریسم اروپا که بخشی از یوروپل "پلیس اروپا" است اواخر ژوئیه 2016 اعلام کرد: از میان افراطی های وابسته به گروه تروریستی داعش، دست کم 4300 نفر، شهروند اروپایی هستند که پس از پیوستن به داعش، به خاورمیانه آمده اند.

مقامات و نهاد های امنیتی اروپا در حالی درباره افزایش تهدید تروریست ها به ویژه داعش سخن می گویند که برخی کشورهای اروپایی به ویژه فرانسه و انگلیس به همراه آمریکا و متحدان عرب آن ها، نقش تعیین کننده ای در ایجاد و تقویت داعش و دیگر گروه های تکفیری در سوریه ایفا کرده اند.

پیامد این رویکرد غرب در صحنه اروپا به دو صورت، نمود پیدا کرده است.

نخستین پیامد این رویکرد غرب، در قالب موج گسترده پناهجویان به اروپا نمایان شده و اتحادیه اروپا را با بزرگترین بحران خود از زمان شکل گیری، مواجه ساخته است.

پیامد دیگر این رویکرد، گسترش تروریسم در اروپا با بازگشت عناصر تکفیری اروپایی به کشورهایشان است.

اروپایی ها تصور نمی کردند که پیامد کمک های بی شائبه آن ها در ایجاد و گسترش گروه های تروریستی در سوریه، روزی دامن گیر آن ها شود.

واقعیت این است برخی دولت های اروپایی اکنون بذر تروریسم را که خود در خاورمیانه کاشتند، درو می کنند.

تجربه نشان داده که گروه های تروریستی، ابتکار عمل را در حملات تروریستی در اختیار دارند و می توانند زمان و نحوه حملات خود را برنامه ریزی کنند.

این مسئله باعث شده است علیرغم تدابیر امنیتی متعدد، دستگاه های امنیتی و پلیس اروپا خود را در مقابل عمل انجام شده ببینند.

اقدامات تروریستی در اروپا، برآیند استفاده ابزاری از تروریسم و تقسیم‎بندی آن به تروریسم خوب و بد است.

غربی ها و متحدان عرب آن ها، به جای مقابله با تروریسم تکفیری صرفا برای پیشبرد منافع و رسیدن به اهداف مد نظر خود، به ایجاد و تقویت گروه های تروریستی تکفیری مانند داعش پرداختند و این گروه  با عملیات تروریستی، اروپا را تهدید می کند.