ایران پرس - بر اساس گزارش سازمان ملل، امسال حدود دو میلیون نفر در جمهوری دموکراتیک کنگو به علت افزایش خشونت‌ها، مجبور به ترک خانه و کاشانه خود شدند.

گزارش کمیساریای عالی آوارگان سازمان ملل حاکی است، جمهوری دموکراتیک کنگو برای دومین سال پیاپی پس از سوریه و یمن بیشترین میزان آوارگی در داخل کشور را به خود اختصاص داده است.

بحران آوارگی در جمهوری دموکراتیک کنگو در حالی است که آوارگان مکان امن و امکانات کافی در اختیار ندارند و در وضعیت فاجعه باری زندگی می‌کنند، به طوری که بسیاری از آنان با مشکلات ناشی از کمبود مواد غذایی و نبود امکانات بهداشتی و پزشکی رو به رو هستند.

«ایو ویل موت» Yves Willemot، نماینده یونیسف در جمهوری دموکراتیک کنگو با هشدار درباره وضعیت آوارگان گفت، آوارگان به ویژه کودکان با کمبود شدید مواد غذایی مواجه‌اند و با مرگ دست و پنجه نرم می‌کنند.

این وضعیت در حالی است که سازمان‌های بین‌المللی نیز به دلیل عدم تأمین بودجه مورد نیاز همچنین عدم همکاری مقامات این کشور قادر به کمک‌رسانی مورد نیاز به آوارگان این کشور نیستند.

«ایوون ادومو» Yvon Edoumou، سخنگوی دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد در این خصوص گفت:

"مشکل مالی و میزان اندک کمک مالی وام‌دهندگان و فعالان در امور بشر به کنگو، پاسخگوی حجم وسیع نیاز آوارگان نیست. ضمن اینکه مقامات کنگو نیز حاضر به همکاری در جهت رفع مشکلات اردوگاه آوارگان نیستند و حتی امکانات کمک رسانی را محدود کرده‌اند."

افزایش بحران سیاسی و امنیتی در کنگو

علاوه بر قریب‌الوقوع بودن فاجعه انسانی ناشی از این شرایط در کنگو، افزایش موج پناهجویان به کشورهای اطراف و در پی آن، تشدید بحران آوارگان در منطقه و جهان، گسترش نا امنی‌ها و همچنین خطر گسترش فعالیت‌های گروه‌های شبه‌نظامی از جمله دلایل افزایش نگرانی‌ها در مورد آوارگان این کشور است.

جمهوری دموکراتیک کنگو مدتهاست که با بحران سیاسی و امنیتی و در پی آن تشدید خشونت‌های داخلی مواجه است.

بحران سیاسی ناشی از تعویق انتخابات و افزایش فعالیت‌های گروه‌های شبه نظامی در شرق این کشور از مهم‌ترین دلایل خشونت‌ها و افزایش تعداد آوارگان در این کشور است.

اکنون در حالی سازمان ملل نسبت به وضعیت آوارگان در کنگو هشدار داده است که بحران سیاسی در این کشور همچنان ادامه دارد و نیروهای کلاه آبی سازمان ملل و نیروهای نظامی مستقر در شرق این کشور نیز نتوانسته‌اند حملات شبه نظامیان را متوقف کنند.

این موضوع سبب شده است تا برخی از صاحب‌نظران با به چالش کشیدن سیاست‌های غرب در کنگو از تأمین منافع پشت پرده این کشورها سخن به میان آورند به ویژه که معادن الماس کنگو، ثروتی غیرقابل چشم‌پوشی است.

به نظر می‌رسد در صورتی که مشکل سیاسی در کنگو با برگزاری انتخابات به موقع و ایجاد ثبات و امنیت حل نشود، معضل آوارگان کنگو ظرفیت تبدیل شدن به بحران انسانی را دارد.

نویسنده: آتوسا دینیاریان

116/110

بیشتر بخوانید:

هشدار سازمان ملل درباره خطر فاجعه انسانی در مرکز کنگو

هشدار سازمان ملل درباره افزایش نقض حقوق بشر در جمهوری دموکراتیک کنگو

وبا در کنگو؛ 50 قربانی در یک هفته