به گزارش ایران پرس، "احمد المسماری" روز یکشنبه اعلام کرد: 1500 شبه نظامی سوری با کشتی از بنادر ترکیه وارد بندر طرابلس شدند.
مسماری گفت: با این که بر اساس قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد صادرات سلاح به لیبی ممنوع است، اما این نیروها با خود سلاح وارد طرابلس کرده اند.
سخنگوی نیروهای ژنرال خلیفه حفتر اضافه کرد: فرودگاههای ترکیه نیز همه روزه نیروهای مزدور را به مصراته و طرابلس اعزام میکنند.
"المسماری" همچنین مدعی شد، پهپادهای ترکیه کاروانهای حامل کمکهای بشردوستانه و دارویی را در لیبی هدف قرار میدهند.
ترکیه اخیرا به صورت جدی وارد پرونده لیبی شده و رسما از دولت فائز السراج در مقابل گروه موسوم به ارتش ملی لیبی به فرماندهی "خلیفه حفتر" حمایت میکند.
27 نوامبر 2019 ترکیه دو تفاهمنامه همکاری امنیتی و ترسیم مرزهای دریایی با دولت وفاق ملی لیبی امضا کرد تا بتواند منابع انرژی در دریای مدیترانه را اکتشاف و استخراج کند؛ این اقدام، باعث ناراحتی مصر، یونان، قبرس و ژنرال "خلیفه حفتر" فرمانده گروه موسوم به ارتش ملی لیبی شده است.
گروه موسوم به ارتش ملی لیبی به فرماندهی "خلیفه حفتر" که سالها با حمایت عربستان، مصر، امارات و برخی کشورهای غربی بر شرق لیبی سیطره داشت، طی چند ماه اخیر به سمت شمال این کشور پیشروی کرده است. حفتر چهارم آوریل سال 2019 به نظامیان تحت امر خود فرمان داد به طرابلس پایتخت لیبی، حمله کنند.
از زمان آغاز این حمله تاکنون بیش از 1100 نفر در طرابلس کشته و دستکم 5700 نفر نیز زخمی شدهاند.
لیبی از زمان انقلاب 2011 مردم این کشور که به سرنگونی حکومت "معمر قذافی" دیکتاتور معدوم لیبی منجر شد، با مداخله آمریکا و برخی کشورهای اروپایی و منطقه درگیر خشونت و بی ثباتی سیاسی شده است.
از پنج سال پیش لیبی بر اثر اختلافات میان احزاب و گروهها، دارای دو پارلمان؛ (پارلمان طبرق در شرق و پارلمان طرابلس، پایتخت لیبی) و دو ارتش است.
پارلمان طبرق مورد حمایت ارتش ملی لیبی به فرماندهی خلیفه حفتر بوده و دولت وفاق ملی "فائز سراج" که مورد حمایت جامعه بین الملل است، در شهر طرابلس مستقر است.
139/118
بیشتر بخوانبد:
دولت لیبی: نیروهای حفتر انبارهای دارو را هدف قرار دادند
سرنگونی دو پهپاد ترکیه در لیبی
دولت لیبی: نیروهای حفتر بیمارستان ویژه کرونا را هدف قرار دادند