ایران پرس- به‌نظر می‌رسد با توجه به نزدیک شدن انتخابات میان دوره‌ای آمریکا، آمار و ارقام اقتصادی منتشر شده از سوی دولت ترامپ واقعی نبوده و نمایش و تبلیغی بیش نیست.

«استیون رتر» مشاور وزیر خزانه‌داری آمریکا در دولت پیشین (دولت باراک اوباما) و یکی از مدیران بازار بورس آمریکا در یادداشتی در روزنامه نیویورک‌تایمز دراین خصوص نوشت: دولت «دونالد ترامپ» رییس جمهور آمریکا برای دومین جمعه متوالی فرصت این را یافت تا اطلاعات و آماری را منتشر کند که نشان دهنده تاثیر مثبت سیاست‌های ترامپ بر اقتصاد این کشور است.

انتشار اخباری در هفته گذشته مبنی بر اینکه تولید ناخالص داخلی آمریکا در سه ماهه دوم امسال 4/1 درصد افزایش داشته است، باعث شد ترامپ درجمع خبرنگاران در کاخ سفید حاضر شده و درخصوص این خبر به‌عنوان یکی از دست‌آوردهای خود به خبرنگاران توضیح دهد.

اعلام خبر روز جمعه مبنی بر اضافه شده 157 هزار فرصت شغلی در آمریکا در ماه ژوئیه نیز بلافاصله انتشار بیانیه از سوی کاخ سفید را درپی داشت. با همه این احوال باید گفت اگرچه خبرهای خوبی درباره وضعیت اقتصاد آمریکا منتشر شده است، اما باید گفت از زمان روی کار آمدن دونالد ترامپ تاکنون، اتفاق قابل توجهی برای اقتصاد آمریکا روی نداده است.

مهمتر اینکه شواهدی وجود ندارد که نشان دهد سیاست‌های ترامپ تغییر قابل توجه و معناداری در وضعیت زندگی مردمی که به وی رای داده‌اند بوجود آورده است. برای توضیح درخصوص این ادعا می‌‍توان آمارهای مربوط به اشتغال‌زایی در آمریکا را مورد بررسی قرار داد.

درحالی که آخرین آمار درخصوص اشتغال‌زایی در آمریکا مثبت بوده‌اند، باید گفت که این اشتغال‌زایی و آمار مثبت مربوط به آن از دوران پیش از ترامپ آغاز شده است.

واقعیت این است که نرخ اشتغال‌زایی در آمریکا در دوره 19 ماهه اول ریاست جمهوری ترامپ (ایجاد 194 هزار شغل در هر ماه) بسیار کمتر از نرخ اشتغال زایی در نوزده ماه پایان دوره ریاست جمهوری اوباما (ایجاد 205 هزار شغل در هر ماه) است.

اکثریت 150 میلیون آمریکایی شاغل، از درآمد نسبتا ضعیفی برخوردارند

وزارت کار آمریکا همچنین اقدام به انتشار اطلاعات مربوط به آخرین وضعیت حقوق و دستمزد در این کشور کرده است. بر اساس این گزارش، اکثریت 150 میلیون آمریکایی شاغل، از درآمد نسبتا ضعیفی برخوردار بوده و درآمد آنها افزایش چشمگیری نداشته است.

طی 18 ماهی که از به قدرت رسیدن دونالد ترامپ در آمریکا گذشته است، درآمدهای واقعی یعنی درآمدهایی که تورم در آنها لحاظ شده و مورد محاسبه قرار گرفته است، تنها 0/3 درصد افزایش داشته است.

در واقع باید گفت که با محاسبه میزان تورم، رشد درآمدها و حقوق در آمریکا بسیار کم بوده است.

درخصوص آمار اخیر اعلام شده ازسوی دولت ترامپ مبنی بر افزایش 4/1 درصدی تولید ناخالص داخلی آمریکا نیز باید گفت که چنین اتفاقی نیز نیازمند فراهم شدن زمینه‌های لازم بوده و یک شبه به وقوع نمی پیوندد.

موضوع مهم دیگری که به رشد اقتصادی امریکا کمک کرده است، هجوم کشاورزان این کشور برای صادرات دانه سویا به ویژه به چین، پیش از ششم ژوئیه یعنی زمانی است که تعرفه‌های وضع شده بر این محصول به اجرا گذاشته می‌شود. بنابر گزارش موسسه تحقیقاتی «پانتئون ماکرو اکانومی»، این پدیده در واقع باعث شد تا در سه ماهه دوم امسال 0/6 درصد به رشد اقتصادی آمریکا اضافه شود.

بر اساس بررسی انجام شده از سوی «کمیته مسئول بودجه فدرال»، که یک موسسه تحقیقاتی و حقوقی درخصوص سیاست‌های مالی است، باید گفت میزان واقعی رشد اقتصادی امریکا که از سوی دولت 4/1 درصد اعلام شده، بدون دخالت این عوامل خارجی، درحقیقت 2/7  درصد بوده است.

به علاوه، حتی رشد 4/1 درصدی نیز موضوعی چنان شگفت انگیز و تحسین برانگیز برای دولت ترامپ نیست.

کاهش رشد تولید ناخالص داخلی آمریکا

تحلیلگران اقتصادی خصوصی و دولتی در آمریکا همگی بر این موضوع با یکدیگر اشتراک دارند که با اجرایی شدن تعرفه‌ها و کاهش درآمدهای مالیاتی در این کشور، رشد تولید ناخالص داخلی امریکا به شدت کاهش می یابد.

برای مثال، «گلدمن ساچز» یکی از تحلیلگران اقتصادی، پیش بینی کرده است که در سه ماهه سوم امسال، نرخ رشد اقتصادی تا 3/3 درصد کاهش خواهد یافت و در اواخر سال 2019 به 1/5 درصد خواهد رسید.

در ورای همه این آمار و ارقام، نباید فراموش کنیم که سیاست‌های دولت ترامپ هیچ کاری برای کارگران قشر متوسط انجام نداده است. در واقع، 84 درصد از سود ناشی از اجرای سیاست کاهش مالیاتی ترامپ به تجارت و همچنین افرادی با درآمد بالای 75 هزار دلار در سال اختصاص یافت.

در واقع، یک کارگر با درآمد متوسط، حدود 930 دلار در مالیات خود دریک سال کاهش خواهد داشت؛ این در حالی است که نیمی از این مقدار، صرف افزایش هزینه های بنزین خواهد شد.

در واقع، درس کلیدی و مهمی که از همه این آمار و ارقام می توان گرفت این است که با توجه به نزدیک‌تر شدن انتخابات میان دوره‌ای آمریکا و جدای از آنچه ترامپ درباره اقتصاد این کشور ادعا می‌کند، هنوز بیشتر آمریکاییان تغییر مثبتی از نظر رفاه خود احساس نکرده‌اند و نشانه‌ای نیز از تغییر اوضاع مشاهده نمی‌شود. در واقع، اوضاع حتی بدتر از این نیز خواهد شد. 118/120

مترجم: زهره خزائی 

بیشتر بخوانید:

نشانه‌های شکست سیاست‌های اقتصادی ترامپ

ادعای ترامپ؛ جنگ تعرفه‌ها به‌سود آمریکاست