ایران پرس - خالد بن احمد آل خلیفه، وزیر خارجه بحرین با حمایت از حمله موشکی رژیم اسرائیل به سوریه، این اقدام را حق دفاع اسرائیل از خود خواند.

عادی سازی روابط برخی از کشورهای عربی با رژیم اسرائیل یکی از مهمترین تحولاتی است که به خصوص پس از به قدرت رسیدن سلمان بن عبدالعزیز در عربستان در ژاتویه ۲۰۱۵ تسریع شده است.

پیش از سال ۲۰۱۵ نیز میان برخی کشورهای عربی حوزه خلیج فارس و رژیم اسرائیل روابطی وجود داشت اما این روابط علنی نبود.

شورای همکاری خلیج فارس به خصوص پس از ژوئن ۲۰۱۷ که تنش میان قطر و سه عضو این شورا شامل عربستان، بحرین و امارات به همراه مصر با قطر رخ داد، دوقطبی شده است. سه کشور عربستان، امارات و بحرین که یک قطب شورای همکاری خلیج فارس را تشکیل می دهند، سیاست خارجی مشترکی را درباره اسرائیل در پیش گرفتند.

نیمه پنهان سیاستهای بحرین را باید در عربستان و اسرائیل جستجو کرد

 

این سیاست خارجی مشترک شامل به رسمیت شناختن رسمی و علنی این رژیم، عادی سازی و تقویت روابط و همچنین خارج کردن موضوع فلسطین از اولویت سیاست خارجی این کشورها است.

نخستین بار محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی در سفری که طی ماه مارس ۲۰۱۸ به آمریکا داشت، رسما رژیم صهیونیستی را به رسمیت شناخت. اکنون اظهارات وزیر خارجه بحرین گویای این است که آل خلیفه نیز در موضوع اسرائیل تابع آل سعود است.

آل خلیفه در موضوع انتقال سفارت آمریکا به قدس اشغالی نیز سیاستی مشابه آل سعود اتخاذ و از تصمیم دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا حمایت کرد. همزمان با تصمیم غیرقانونی ترامپ برای انتقال سفارت آمریکا از تل آویو به قدس اشغالی، هیئتی از بحرین در سرزمین های اشغالی با برخی مقامات اسرائیلی دیدار و گفتگو کردند.

موضوع دیگر این است که رژیم آل خلیفه در سرکوب اعتراض های مردمی در بحرین از نیروهای اسرائیلی بهره می گیرد و در همین حال نیروهای اسرائیلی وظیفه آموزش دادن نیروهای بحرینی را برای سرکوب اعتراض های مردمی بر عهده دارند. به عبارت دیگر میان آل خلیفه و رژیم اسرائیل پیوند امنیتی وجود دارد و این پیوند گویای این است که روابط منامه و تل آویو از مرحله عادی سازی عبور کرده است. برخی از سیاستهای حکومت آل خلیفه نظیر سلب تابعیت از شهروندان بحرینی و اعطای تابعیت به اتباع کشورهای دیگر برگرفته از راهبرد اسرائیل در اخراج فلسطینی ها از محل زندگی شان در سرزمین های اشغالی و جایگزین کردن اسرائیلی ها با آنها است.

این سیاست های آل خلیفه با انتقاد جریان های سیاسی داخلی در بحرین مواجه شده است. در همین راستا، جریان اسلامی وفا بحرین ضمن محکوم کردن اظهارات وزیر خارجه بحرین، این اظهارات را بی حیایی سیاسی و مزدوری آل خلیفه برای اسرائیل نامید.

نکته پایانی این است که رژیم آل خلیفه در حالی از حمله رژیم اسرائیل به سوریه دفاع کرد که سوریه یک کشور عربی است. شاید بیش از همه به این دلیل است که ایوب کارا، وزیر ارتباطات رژیم اسرائیل اظهارات وزیر خارجه بحرین را حمایت تاریخی منامه از تل آویو نامید. در واقع، اظهارات خالد بن احمد آل خلیفه، هدیه رژیم حاکم بر بحرین به اسرائیل در آستانه روز نکبت بود.

نویسنده: سیدرضی عمادی

137/112

بیشتر بخوانید

اسراییل، عربستان و بحرین حامیان خروج آمریکا از برجام

معاون دبیرکل جمعیت الوفاق بحرین: آل خلیفه به دنبال تسویه حساب با ملت بحرین است

جمعیت اسلامی الوفاق بحرین: آمریکا و انگلیس مسئول ناآرامی‌های بحرین است

نیمه پنهان سیاستهای بحرین را باید در عربستان و اسرائیل جستجو کرد