به گزارش خبرگزاری ایران پرس، کابینه جنگ رژیم صهیونیستی روز دوشنبه به رغم مخالفتهای بینالمللی، تهاجم زمینی به شهر رفح واقع در جنوب باریکه غزه را تائید کرد و ارتش این رژیم، از روز سهشنبه به این شهر حمله کرد.
شهر رفح محل سکونت بیش از یک و نیم میلیون بی خانمان فلسطینی است که از زمان حملات رژیم صهیونیستی به باریکه غزه در آنجا پناه گرفتهاند.
«آنتونیو گوترش» دبیر کل سازمان ملل در بیانیه ای از رژیم صهیونیستی و جنبش مقاومت فلسطین (حماس) خواست تا به توافق آتش بس دست یابند تا حمله این رژیم به رفح متوقف شود.
گوترش برهه کنونی را لحظه تعیین کنندهای برای مردم فلسطین، رژیم صهیونیستی و سرنوشت کل منطقه خواند و افزود: حمله تمام عیار به رفح را فاجعه انسانی، اشتباهی راهبردی، فاجعه سیاسی و کابوس بشردوستانه است.
«مارتین گریفیث» مسئول امور بشردوستانه سازمان ملل نیز دراین باره اظهار داشت: جنگ غزه به مقطع بحرانی و حساس خود رسیده است و دستور تخلیه رفح از سوی رژیم صهیونیستی به کشتار و آوارگی بیشتر فلسطینیها منجر خواهد شد.
این مقام سازمان ملل، افزود: درد و رنج حاصل از پیامدهای تصمیماتی که امروز گرفته میشوند برای انسانها تا چندین نسل بعد از ما ادامه خواهد یافت.
برنامه جهانی غذا سازمان ملل متحد (WFP) هم با ابراز نگرانی از بسته شدن گذرگاه رفح و کرم شالوم هشدار داد: ذخایر فعلی این سازمان فقط یک تا چهار روز نیاز غذایی در رفح، دیرالبلاح و خان یونس را پوشش میدهد.
همچنین، «جیمز الدر» سخنگوی صندوق کودکان سازمان ملل ضمن انتقاد از بی توجهی به هشدارهای یونیسف، رفح را شهر کودکان خواند و تاکید کرد که این شهر نباید مورد حمله قرار گیرد.
الدر در ادامه با بیان اینکه رفح محل استقرار بزرگترین بیمارستان باقیمانده غزه یعنی بیمارستان اروپایی است، افزود: در میان ویرانی نظام مند سیستم بهداشتی غزه، بیمارستان اروپایی رفح یکی از آخرین راههای نجات غیرنظامیان است.
یونیسف پیشتر هشدار داده بود محاصره نظامی رژیم صهیونیستی و حمله زمینی به رفح خطرات فاجعه باری برای 600 هزار کودکی در برخواهد داشت که اکنون در این شهر پناه گرفتهاند.
در همین راستا، «کاترین راسل» مدیر اجرایی یونیسف پیش تر با تکرار اظهارات سخنگوی یونیسف، اظهار کرد، رفح، اکنون شهر کودکان است و کودکان مکان امنی برای رفتن در غزه ندارند. اگر عملیات بزرگ نظامی آغاز شود، نه تنها کودکان با خطر خشونت مواجه خواهند شد بلکه هرج و مرج و ترس آنها را تهدید خواهد کرد و این در شرایطی است که آنها از نظر فیزیکی و روانی ضعیف شدهاند.
یونیسف بار دیگر خواستار آتش بس فوری در غزه شد و ضمن اشاره به حضور حدود 78 هزار نوزاد زیر دو سال و حدود 175 هزار کودک زیر پنج سال، تاکید کرد که از هر 10 نفر از آنها، 9 نفر به یک یا چند بیماری عفونی مبتلا هستند.
«جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز در پایان نشست وزرای امور توسعهای کشورهای عضو اتحادیه اروپا در بروکسل هشدار داد، عملیات زمینی (رژیم) اسرائیل علیه شهر مرزی رفح، جایی که بیش از یک میلیون آواره فلسطینی پناهگرفتهاند، به عواقب انسانی ویرانگری منجر خواهد شد.
از آغاز حملات رژیم صهیونیستی در 15 مهر 1402 - هفتم اکتبر2023 تاکنون باعث شهادت بیش از 34 هزار و 700 فلسطینی شده که عمدتا کودک و زن هستند و این حملات باعث بروز فاجعه انسانی در این منطقه شده است.
117
بیشتر بخوانید:
حمله به رفح؛ دلایل و پیامد
کنعانی: حمله به رفح بیانگر درندهخویی رژیم یاغی است
حملات شدید ارتش رژیم صهیونیستی به رفح