به گفته پوشکوف، ترامپ برای کنار گذاشتن برجام، «مایک پمپئو» و «جان بولتون» را انتخاب کرده، اما کشورهای اروپایی حتی بریتانیا مخالف لغو برجام هستند. دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا در مارس 2018 دو تغییر مهم در تیم سیاست خارجی و امنیتی خود صورت داد. این عزل و نصب ها به دلیل اختلاف نظر و در واقع مخالفت مقامات برکنار شده با نظرات و اقدامات ترامپ به ویژه درباره برجام بوده است.
ترامپ در 22 مارس در پیامی توییتری «هربرت مک مستر» مشاور امنیت ملی کاخ سفید را برکنارو«جان بولتون» نماینده پیشین آمریکا در سازمان ملل متحد را جایگزین وی کرد.
ترامپ هم چنین در 13 مارس در یک پیام توئیتری، رکس تیلرسون وزیر امور خارجه خود را برکنار ومایک پمپئو رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) را جایگزین وی کرد. ترامپ در این زمینه تصریح کرد که: با «تیلرسون» در موضوعات مختلف از جمله توافق هستهای با ایران (برجام) اختلاف نظر داشتم و دیدگاه هایم به پمپئو نزدیکتر و با او همیشه اتفاق نظر داشته ام.
ترامپ که به استبداد رای و خود محوری مشهور است، اساسا تحمل شنیدن آراء و نظرات مخالف را ندارد و بهانه وی برای این برکناری هم همواره این بوده که دولت آمریکا باید از بهترین اشخاص استفاده کند. از نگاه مسکو، با روی کار آمدن این مقامات جنگ طلب به ویژه بولتون که همواره از اتخاذ راهکار نظامی علیه ایران سخن گفته است، آمریکا یک قدم به اتخاذ راهکارهای خشونت آمیزوجنگ طلبانه در مسائل سیاست خارجی ازجمله برجام نزدیکتر شده است.
به گفته پوشکوف: پمپئو و بولتون از طرفداران سرسخت سناریوی جنگ هستند، این دو نفر درگذشته خواهان حل مساله هسته ای ایران از راه نظامی بودند. اکنون آمریکا با رویکرد یک جانبه گرایانه خود و ایفای نقش پلیس جهانی بدون توجه به تعهدات بین المللی خود از جمله درزمینه برجام، تهدید به خروج از آن می کند و مدام به تهدید دیگر کشورها می پردازد. از دیدگاه روسها، روحیه سلطه گری آمریکا بسیار خطرناک است، و با توجه به اینکه نظام تک قطبی جای خود را به چند قطبی داده است، لذا تلاش واشنگتن برای به کرسی نشاندن خواسته ها و نظرات خود بدون توجه به منافع دیگر قدرتها و کشورها، موجب افزایش قابل توجه احتمال بروز مناقشات و منازعات می شود.
برای آمریکا، وجود ایران که سیاست های مستقلی را در عرصه سیاست خارجی و منطقه ای دنبال می کند قابل تحمل نیست ولذا اکنون به بهانه نقص برجام در صدد اصلاح و در غیر این صورت خروج ازبرجام است. با اینهمه، دیگر کشورهای عضو گروه 1+5 و حتی شرکای اروپایی واشنگتن، بر لزوم حفظ برجام به عنوان یک توافق بین المللی مفید وموثر تاکید می کنند.
ضمن اینکه هیچ بهانه ای برای خروج آمریکا از برجام با توجه به ایفای همه تعهدات برجامی از سوی ایران وجود ندارد.درواقع ترامپ با سیاست های خود و انتصاب مقامات جنگ طلب ، آمریکا را روز به روز به سمت انزوای بین المللی بیشترسوق می دهد.118/112
بیشتر بخوانید:
واکنشها به انتخاب پمپئو برای وزارت خارجه امریکا ادامه دارد
درخواست دیدبان حقوق بشر از سناتورهای آمریکا: پمپئو را رد صلاحیت کنید
جان بولتون: برجام از ابتدا توافق بدی بود
اکید مجدد «جان بولتون» بر خروج آمریکا از «برجام»