ابراز نگرانی این پنج کشور اروپایی با توجه به پیامدهای منفی بین المللی اجرای اصلاحات در نظام مالیاتی آمریکا بویژه پایبندی واشنگتن به تعهدات بین المللی خود مرتبط است.
اصلاحات مالیاتی مد نظر ترامپ در چارچوب رویکرد کلی اقتصادی وی یعنی حمایت گرایی است که به معنای حمایت از صنایع و سرمایه گذاران داخلی در مقابل رقابت و کالاها و خدمات خارجی با وضع مقررات سخت گمرکی و ایجاد انواع محدودیت ها برای واردات از جمله وضع تعرفه های سنگین برآن، اعطای انواع تسهیلات مالیاتی به شرکت ها و سرمایه گذاران داخلی است.
برنامه اصلاحات مالیاتی مد نظر ترامپ نیز به مفهوم حمایت همه جانبه از شرکت های آمریکایی در برابر رقبای خارجی آنها است.
ترامپ بارها تاکید کرده که یکی از اولویت های اصلی وی، بهبود وضعیت اقتصادی آمریکا است و در این چارچوب وی هوادار افزایش تعرفه ها و عوارض وارداتی به منظور جلوگیری از واردات به آمریکا و نیز کاهش مالیات ها بویژه برای طبقه ثروتمند و سرمایه دار است.
هدف وی، تشویق سرمایهداران به سرمایه گذاری هر چه بیشتر درداخل آمریکا، جلوگیری از سرمایهگذاری شرکتهای آمریکایی در خارج از این کشورو حفظ و افزایش فرصتهای شغلی آمریکایی ها است.
با این حال این اصلاحات مالیاتی نه فقط در خارج از آمریکا، بلکه در داخل این کشورنیزمنتقدان جدی دارد.
اصلاحات مالی ترامپ و منتقدان داخلی
«چاک شومر» سناتور دموکرات معتقد است که این اصلاحات مالیاتی پول بیشتری را به جیب ثروتمندان و بزرگترین شرکت ها خواهد آورد در حالی که افزایش مالیات، میلیون ها نفر از طبقه متوسط را شامل خواهد شد.
ترامپ مدعی است که این طرح ها برای طبقه متوسط آمریکایی ها و افزایش اشتغال دراین کشور موثر و مفید است.اما منتقدان می گویند این طرح ها مالیاتی، افراد فوق ثروتمند آمریکا را هدف قرار نمی دهد و شکاف مالیاتی میان طبقات مختلف جامعه این کشور باقی خواهد ماند.
اصلاحات مالیاتی در آمریکا به نفع کیست؟
«برنی سندرز» سناتورامریکایی معتقد است: جمهوری خواهان کنگره به دنبال کاهش مالیات برای میلیونرها و میلیاردرها هستند.
بیش از شش هزار لابی گر یعنی بیش از نیمی از کل لابی گرها در واشنگنتن دی سی، روی لایحه مالیاتی دولت ترامپ کار کردند و این جای تعجب نیست زیرا این لایحه، هدیه ای به شرکت های بزرگ است.
به نظر می رسد به رغم هشدار اقتصادهای بزرگ اروپایی، ترامپ با اجرای اصلاحات مالیاتی خود عملا با حمایت گرایی از شرکت ها و سرمایه گذاران بزرگ موجب ایجاد زیان های زیادی برای شرکت های اروپایی که در عرصه اقتصادی آمریکا حضور دارند خواهد شد.
این مساله می تواند واکنش متقابل اروپایی ها را به دنبال داشته و موجب ایجاد جنگ تجاری فرا آتلانتیکی شود.134/111
نویسنده: سیدرضا میرطاهر
بیشتر بخوانید:
تصویب لایحه مالیاتی ترامپ در سنای آمریکا / تحلیل + ویدئو
انتقاد دموکرات ها از لایحه مالیاتی رئیس جمهوری امریکا
نظام مالیاتی امریکا؛ چالش کاخ سفید و کنگره/ تحلیل
پایگاه اینترنتی آمریکایی ام.اس.ان: اصلاحات مالیاتی ترامپ خیانت به طبقه متوسط است