«گائو فنگ» با بیان اینکه پکن مایل است ضمن تعمیق بیش از پیش همکاریها، همچنان دستور کار توسعه پایدار سال 2030 را به عنوان کار مهم اجرا کند؛ گفت، چین تصمیم دارد به کشورهای در حال رشد برای بهرهبرداری از نتایج و دستاوردهای جهانی شدن کمک کند.
گروه 20 در سال 1999 میلادی با هدف توسعه روابط اقتصادی اعضا و کمک به اجرای برنامه های اقتصاد جهانی تشکیل شد و85 درصد از تولید ناخالص داخلی جهان و دوم سوم جمعیت جهان را شامل می شود.
سیزدهمین نشست دو روزه این گروه از روز جمعه در آرژانتین آغاز می شود.
ورود سران گروه بیست به آرژانتین
با توجه به شکست نشست اخیرا سران سازمان همکاری های اقتصادی آسیا - اقیانوس آرام در پاپوا گینه نو به دلیل ادامه حمایت آمریکا از سیاست یک جانبه گرایی و تلاش برای اعمال فشارهای بیشتر بر چین، دولت پکن در مورد تکرار این وضعیت در اجلاس گروه 20 نیز هشدار داده است.
دراجلاس اپک، آمریکا چین را متهم کرد که در حال زمینه سازی برای از بین بردن اقتصاد کشورهای مختلف با سرمایه گذاری های هدفمند است.
این در حالی که چین، آمریکا را به تضعیف نهادهای مختلف بین المللی و همچنین ازبین بردن زمینه های چند جانبه گرایی متهم می کند.
شعار «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا مبنی بر «اول امریکا» باعث شده است؛ توجهات کشورها که خواهان چند جانبه گرایی در نظام بین المللی هستند به سمت چین گرایش پیدا کند. این موضوع، آمریکا را نگران به خطر افتادن قدرت هژمونی خود در سطح جهانی کرده است.
«ژان کلود یونکر» رئیس کمیسیون اروپا «ایده» نخست آمریکای، ترامپ منجر به آمریکای تنها شده است.
ضمن اینکه ترامپ در پیگیری سیاست خود به روش هایی غیر معمول متوسل شده است. رویکرد ترامپ در زمینه اصالت دادن صرف به آمریکا و منافع آن باعث اتخاذ مواضعی بر خلاف اجماع جامعه جهانی شده است."
تهدید آمریکا به اخراج چین از سازمان تجارت جهانی و شرکت آمریکا در اجلاس گروه بیست در آرژانتین به گونه ای ازعقب نشینی رئیس جمهوری آمریکا از موضع تند و غلط خود در برخورد با مسایل بین المللی حکایت دارد.
با این حال از دیدگاه دولت چین، آمریکا نه تنها با چند جانبه گرایی همچنان مخالف است؛ بلکه درصدد است مانع از پی گیری آن از سوی دولت پکن نیز شود.
سرمایه گذاری های هنگفت چین که معمولا بدون درخواستهای سیاسی و اقتصادی صورت می گیرد به همراه اجرای طرح های عظیم اقتصادی مانند یک جاده - یک کمربند، باعث شده است تا موقعیت چین در عرصه جهانی تقویت شود.
«دن گلیزبروک» کارشناس مسائل سیاسی و بینالمللی گفت: ترامپ می کوشد از تمام آنچه که دارد برای به راه انداختن یک جنگ اقتصادی استفاده کند.
با این حال، مشکل وی این است که «تمام آنچه که دارد» با «اندازه کافی» خیلی فاصله دارد، چون آن قدرتی که زمانی عملاً منحصراً در اختیار آمریکا بود، اکنون مدتهاست که بر باد رفته است و سایر کشورها از توانایی لازم برای مقابله با آمریکا برخوردارند".
آمریکا شرایط را برای موفقیت چین در اجلاس گروه بیست در آرژانتین مناسب می داند که می تواند به انزوای بیشتر واشنگتن بیانجامد.
به همین دلیل این احتمال که آمریکا در صدد به شکست کشاندن اجلاس بوئینس ایرس مانند اجلاس اپک باشد دور از ذهن نیست.
به همین دلیل سخنگوی وزارت بازارگانی چین ضمن هشدار به آمریکا ابراز امیدواری کرده است اعضای شرکت کننده در اجلاس آرژانتین از جمله آمریکا برای تقویت تلاش های مشترک جهت رسیدن به دستاوردهای مثبت وعملی کمک نمایند و برای ایجاد اقتصاد جهانی باز و فراگیر و تحقق رشد پایدار اقتصاد جهانی، سهم خود را ادا کنند.
139/110
نویسنده: مجيد وقاری
بیشتر بخوانید:
هشدار چین به آمریکا در خصوص استمرار یکجانبه گرایی
هشدار چین به آمریکا درباره ادامه جنگ تجاری با پکن
هشدار چین به آمریکا
هشدار چین به آمریکا: ارز را سیاسی نکنید