ایران پرس- گردان های حزب الله عراق در بیانیه ای به آمریکا درباره ادامه حمله به مقرهای سازمان بسیج مردمی این کشور "حشد الشعبی" هشدار داد.

مقرهای نظامی وابسته به حشد الشعبی عراق سه شنبه شب گذشته برای چهارمین بار طی یک ماه اخیر هدف حمله قرار گرفت و دچار آتش سوزی شد. پادگان های "آمرلی"، "ابومنتظر المحمداوی"، "الصقر" و "البلد" چهار مقر نظامی حشد الشعبی هستند که دچار آتش سوزی شدند.

«ابومهدی المهندس»، جانشین رئیس سازمان حشدالشعبی عراق در بیانیه ‌ای با بیان اینکه «آمریکایی ‌ها برای هدف قرار دادن پایگاه ‌ها و مقر‌های عراق، چهار پهپاد اسرائیل را به این کشور وارد کرده ‌اند»، گفت: «آمریکا مسئول اول و آخر آنچه در عراق رخ می ‌دهد، است و از امروز، آمریکا را مسئول همه حوادث می ‌دانیم.»

اما سوال این است که آمریکا و اسرائیل از حمله به مقرهای حشد الشعبی چه اهدافی را پیگیری می کنند؟

نخستین پاسخ این است که حشد الشعبی بازیگری جدید، اما پرنفوذ در ساختار سیاسی و امنیتی عراق است که در شکست تروریست های داعش نقش برجسته ای داشته است. اگرچه آمریکا با تشکیل ائتلاف به اصطلاح بین المللی ضد داعش مدعی مبارزه با تروریسم داعشی در عراق بود، اما تحلیل ها حاکی از این است که آمریکا خواستار از بین رفتن داعش در عراق نبود بلکه داعش ضعیف شده را سازگار با منافع خود می دانست. حشد الشعبی که با فتوای مرجعیت عالیقدر شیعیان عراق تشکیل شد در کنار ارتش عراق، این رویکرد آمریکا را ناکام گذاشت.

حشد الشعبی در انتخابات پارلمانی سال گذشته عراق نیز پس از لیست سائرون وابسته به مقتدی صدر حائز اکثریت کرسی ها شد تا نشان دهد بازیگر سیاسی برجسته ای نیز در ساختار عراق است. از آنجایی که به لحاظ هویتی "حشد الشعبی" در زمره بازیگران محور مقاومت قرار دارد که با مداخله آمریکا در غرب آسیا مخالف است و رژیم صهیونیستی را دشمن می داند، تضاد هویتی میان این سازمان و آمریکا و اسرائیل مشهود است.

از این رو، آمریکا و اسرائیل برای ممانعت از تقویت موقعیت "حشد الشعبی" در ساختار قدرت عراق و تقویت محور مقاومت در سطح منطقه غرب آسیا، مقرهای این سازمان را هدف حمله های خود قرار می دهند.   

عامل دیگر هدف قرار دادن مقرهای نظامی حشد الشعبی از سوی آمریکا و اسرائیل این است که سعی دارند وانمود کنند میان حشد الشعبی و اهل سنت عراق شکاف زیادی وجود دارد زیرا برخی مقرهای حشد الشعبی در مناطق سنی نشین عراق قرار دارد.

عامل سوم این است که آمریکا و اسرائیل از طریق هدف قرار دادن مقرهای حشد الشعبی در صدد تاثیرگذاری بر بحران سوریه هستند. ارتش سوریه و متحدان آن گام پایانی مبارزه با تروریست ها را با آغاز عملیات ادلب برداشته اند و حمله به مقرهای حشد الشعبی نیز همزمان با این عملیات انجام شده است.

«فراس الیاسر»، عضو شورای سیاسی جنبش النجباء عراق در این خصوص گفت: «آمریکا به دنبال این است که دست رویِ مناطق غربی به ویژه مناطق باز در مجاورت سوریه یا اردن قرار دهد تا به منافع خود خدمت کند و جناح ‌های مقاومت را هدف قرار دهد.»

علت چهارم اقدام آمریکا و اسرائیل در حمله به مقرهای حشد الشعبی، کارشکنی و اختلاف افکنی در روابط عراق با جمهوری اسلامی ایران است. روابط ایران و عراق روابط دوستانه و رو به گسترش است، اما آمریکا و اسرائیل تلاش دارند این روابط را صرفاً به نزدیکی با حشد الشعبی تقلیل دهند.

آمریکا و اسرائیل با حمله به مقرهای حشد الشعبی درصدد انتقال این پیام هستند که اگر توان حمله به ایران و همچنین حزب الله لبنان را ندارند، اما می توانند به متحدان جدید التاسیس محور مقاومت حمله کنند تا مانع تقویت موقعیت آنها هم در داخل کشور و هم در سطح منطقه ای شوند.

با این حال، آمریکا و اسرائیل باید هشدار گردان های حزب الله عراق را جدی بگیرند. در این هشدار خطاب به نیروهای آمریکایی تأکید شد که: «مقرها و مواضع شما امنیت تان را حفظ نمی کند چرا که همه آنها در تیررس موشک های ما قرار دارند. اگر رویارویی آغاز شود، پایان آن با اخراج کامل شما از منطقه همراه خواهد بود.»117/118

نویسنده: سید رضی عمادی

بیشتر بخوانید:

هشدار الحشد الشعبی به آمریکا درباره ادامه اقدامات مخرب در عراق

ادامه انفجارهای مشکوک در انبارهای مهمات "حشد الشعبی"