ایران‌پرس: شاید زمانی که امام خمینی (ره) بر وحدت اسلامی تاکید می‌کردند و هفته‌ای هم به نام وحدت نام‌گذاری کردند، اهمیت آن به اندازه امروز درک نمی‌شد. 

واقع‌بینی امام‌خمینی (ره) به مقوله وحدت، نگاهی راهبردی بود که تنها راه‌حل مشکلات جهان‌اسلام و پیشرفت ممالک‌اسلامی را در سایه وحدت می‌دانستند.      
«مولانا افروز عالم قاسمی»،  بنیانگذار سازمان جمعیت ملی اسلامی هند در گفت وگو با ایران‌پرس درباره اهمیت ابتکار امام خمینی (ره) در نام‌گذاری هفته‌وحدت گفت:
"امام خمینی (ره) شخصیت بزرگ و تاریخی جهان اسلام بودند که توانستند با شناخت دقیق برای حل اختلاف‌ها بین مسلمانان راهکار ارائه کنند."  
به ابتکار امام خمینی (ره) 12 ربیع‌الاول (روایت اهل‌سنت) تا 17 ربیع‌الاول (روایت شیعیان) هفته وحدت نام‌گذاری شده است. این ابتکار نشانه قوی در اندیشه امام‌خمینی (ره) برای زدودن اختلاف بین شیعه و سنی است.  
امام خمینی (ره) در فرازی از بیانات‌شان فرمودند:  
"یکی از روزهایی که برای وحدت مسلمین انتخاب کردم، اعیاد ازجمله مولود رسول اکرم (ص) است تا مردم احترام قائل شوند و اجتماع کنند و این، سبب تحکیم وحدت آنان می‌شود."
هفته وحدت، یکی از ارزشمندترین دستاوردهای انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی (ره) و تداوم ویژه آن توسط حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر معظم انقلاب اسلامی است. 
«امام کاشیف یعقوب» متفکر و عالم اهل‌سنت در غنا در گفت وگو با خبرنگار ایران‌پرس در آکرا با بیان اینکه امام خمینی (ره) رهبری وحدت‌آفرین و حامی صلح بودند تصریح کرد: 
"امام خمینی (ره) شخصیت بزرگی بودند و اندیشه‌های ایشان تأثیر بسیاری بر مردم، ملت‌ها، دولت‌ها در سراسر جهان داشت، زیرا منادی وحدت و خیرخواه بشریت بودند."
پیام هفته وحدت، نمایش و تثبیت برادری همه مسلمانان است تا در سایه اتحاد و اجرای دستورات پیامبر گرامی اسلام (ص)، فرصتی برای توطئه دشمنان فراهم نشود.
امسال به‌سبب اهانت‌های مکرر به قرآن‌کریم در برخی کشورهای اروپایی و تشدید جنایت‌های رژیم صهیونیستی ضد مردم فلسطین و مسجدالاقصی، توجه به مولفه راهبردی «وحدت اسلامی» برای خنثی‌سازی توطئه‌ها بیش از پیش اهمیت دارد.   
حجت الاسلام و المسلمین «حمید شهریاری» دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در گفت‌وگوی اختصاصی با خبرگزاری ایران‌پرس گفت:
"امت‌اسلامی باید در سایه سنت پیامبر گرامی اسلام (ص) با وحدت ضد کسانی که درحال اسلام‌هراسی و چهره‌پردازی دورغین و داعشی از اسلام هستند، قیام کنند."
اگر ملت و دولت‌های اسلامی در سایه وحدت، هم‌فکری و گفت وگو، «امت واحده» را عینیت بخشند و درسایه اشتراک‌ها، همبستگی موثر داشته باشند، به‌قدرتی تاثیرگذار در جهان تبدیل می‌شوند. 
آیت‌‎الله «صالحی‌مدرس»، رئيس شورای سراسری علمای شیعه افغانستان در گفت وگوی اختصاصی با ایران‌پرس درباه ابعاد مهم وحدت در جهان اسلام تصریح کرد:
"سروری جهان اسلام منوط به وحدت و همگرایی است".
آیت الله «رضا رمضانی»، دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت عصمت و طهارت (ع) هم در گفت وگوی اختصاصی با ایران‌پرس گفت:
"اگر امت اسلامی می‌خواهد به یک اقتدار سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی  برسد، ضرورت دارد، ملت‌های مسلمان وحدت داشته باشند."
با توجه به تداوم توطئه‌ها ضد اسلام، ضروری‌ترین راهبرد برای جامعه‌اسلامی، وحدت است و این نکته به طور دقیق در ابتکار تاریخی امام خمینی (ره) با نام‌گذاری هفته‌وحدت نهفته است. 
امام خمینی (ره) وحدت را تکلیف الهی و وظیفه‌ای شرعی برای همه امت می‌دانستند و در این میان، مسئولیت حاکمان و علمای اسلامی دوچندان است.