این همایش با هدف تولید ادبیات پژوهشی در زمینه روندهای پیش روی بازیگران دولتی و غیردولتی در سایه دستاوردهای نوین در عرصه هوش مصنوعی، به تبیین وضعیت فعلی و دورنمای پیوند بین این فناوری و مباحث مرتبط با دیپلماسی و سیاست خارجی می پردازد.
به گزارش خبرگزاری ایران پرس، دبیر علمی همایش و رییس دانشکده و انجمن ایرانی مطالعات جهان در همایش بین المللی هوش مصنوعی و دیپلماسی های نوین اظهار داشت: امروزه با پیدایش هوش مصنوعی، ماهیت کار دیپلماتیک از حالت تعامل سنتی به یک تعامل چندین پارامتری محاسباتی تغییر کرده است.
سعیدرضا عاملی دبیر علمی همایش و رییس دانشکده و انجمن ایرانی مطالعات جهان تاکید کرد: هوش مصنوعی تاثیرات فراوانی بر زندگی روزمره انسان و تسهیل زندگی وی دارد.
عاملی با تبیین چهار هدف بزرگ در ارتباط با هوش مصنوعی و زندگی فردی و اجتماعی انسانها تصریح کرد: آرمان های بزرگ و خلاقیت های جدید با الهام گرفتن از هستی برای ایجاد خلاقیت های جدید، آسان سازی زندگی انسان، سبک کردن فشار بر انسان و توسعهی قدرت و تسلط بر دیگران از اهداف استفاده از هوش مصنوعی است.
او همچنین گفت: روابط خارجی به مثابه ارتباط بین دو یا چند یا هزاران گره ارتباطی ست، در واقع روابط خارجی با هدف تامین منافع ملی صورت میگیرد و یک نظام تصمیم گیری و رفتار و کنش در غالب رفتارهای متفاوت است.
این مقام علمی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: هوش مصنوعی یک پدیده اجتماعی و محصول مهندسی اجتماعی است، در واقع مهندسی اجتماعی یک نوع مواجهه محاسباتی با انسان و جامعه است تا بتواند مسیر واقعیت پراکنده روابط انسان با خودو طبیعت را به واقعیت گسترده برنامه ای تبدیل کند.
عاملی در ادامه اظهار کرد: تغییر در مهندسی اجتماعی باعث تغییر در نظامات قدرت ملی و جهانی، و بزرگ شدن سهم شرکت های بزرگ فناوری و اطلاعات شده است.او با اشاره به دو فضایی شدن جغرافیایی سیاسی گفت: ما نیازمند روابط خارجی دو فضایی و ترکیبی هم زمان هستیم سیاست تکمیلی ترکیبی و در بعضی قلمرو ها مستقل یک ضرورت در جهان دو فضایی شده است.
عاملی گفت: هوش مصنوعی باعث حذف فاصله و تغییر در مفهوم جغرافیایی سیاسی و تحقق زیست بوم دو فضایی شده است.
112
بیشتر بخوانید:
ایران؛ سرآمد کشورهای اسلامی در هوش مصنوعی