محمد مهدی غفاری- تظاهرات هزاران مسلمان در حمایت از مسلمانان میانمار، نشان می دهد که مسلمانان میانماری تنها نیستند.

هزاران مسلمان از کشورهای اسلامی در اعتراض به بد رفتاری وآوارگی  مسلمانان  قوم روهینگیا درمیانمار، دست به تظاهرات زدند.

گزارش های دریافتی ازبنگلادش، تایلند، مالزی واندونزی، حاکی از این است که تعدادی پر شماراز مسلمانان این کشورها با برپایی  تظاهرات، همبستگی خود را با مسلمانان میانمار نشان دادند.

درداکا پایتخت بنگلادش، تظاهرکنندگان  باسردادن شعار "کشتارمسلمانان روهینگیارا متوقف کنید "توجه جامعه جهانی، محافل سیاسی و حقوق بشری را  به این وضعیت ضد انسانی جلب کردند.

یکی از دلایل اعتراض مسلمانان بنگلادشی، بستن مرزهای این کشوربا میانمار است که مانع  ورود پناهجویان مسلمان روهینگیا به خاک بنگلادش شده است.

مسلمانان تایلندی هم دراعتراض به کشتار و تخریب خانه و مزارع مسلمانان میانماری در برابر سفارت این کشور دربانکوک تجمع کرده و خواستار پایان خشونت علیه مسلمانان درمیانمار شدند.

این درحالی است که تصمیم دولت بانکوک برای باز گرداندن دومین گروه ازمهاجران مسلمان میانماری به کشورشان، خشم مسلمانان تایلندی را درپی داشته است. 

مسلمانان معترض به سیاست دولت میانمار، از این دولت خواستند که به پاکسازی نژادی، قومی و مذهبی پایان دهد و درعین حال به گروه حقیقت یاب بین المللی، جهت انجام تحقیقاتی منصفانه وانسانی اجازه ورود به خاک میانماررا دهد.

در 22 نوامبر، وزیرخارجه اندونزی ازسان سوچی، همتای میانماری اش خواست، اعمال خشونت وزورعلیه مسلمانان را خاتمه دهد زیرا تجربه های تاریخی ثابت کرده اند که نمی توان یک حقیقت تاریخی ریشه داررا نادیده گرفت.

وزیرخارجه اندونزی خاطر نشان ساخت به همه پناهجویان مسلمان میانماری درآچه پناه خواهد داد.  

مالزی دیگرعضو اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا / آ ، سه ، آن/ خشونت بی وقفه به مسلمانان میانماری را برنتابید ودریک اقدام دیپلماتیک، سفیر میانمار در کوالالامپور را احضارومراتب نگرانی  دولت وملت مالزی را  به وی ابلاغ کرد.

در بیانیه ای که به همین منظور در وزارت خارجه مالزی انتشار یافت آمده است که، میانمار باید اقدامات لازم را برای جلو گیری از پاکسازی قومی در استان راخین خاتمه دهد.

درکنارهمه معترضان مسلمان کشورهای منطقه، جان مک کیسیک نماینده آژانس پناهندگان سازمان ملل در شهر مرزی "کوکس بازار" بنگلادش گفت: 30 هزار نفر از اقلیت قومی روهینگیا در پی هجوم نیروهای ارتش میانمار در ماه گذشته خانه، محل کار و مزارع خود را ترک کرده و به بنگلادش گریختند این مقام سازمان ملل آشکارا اعلام کرد که سر بازان میانماری از هیچ اقدام ضد انسانی و حتی تجاوز به زنان مسلمان را دردستورکارخود قرار دادند .

 مسلما، سان سوچی وزیرخارجه ومشاورعالی دولت میانمارناگزیر به دادن پاسخی قانع کننده به دولتها ومیلیونها مسلمان معترض به سیاست نژادپرستانه میانماراست.

تردیدی نیست اگرسوچی یا هرمقام مسئول میانماری بخواهند از دادن پاسخ طفره روند و همچنان به حفظ وضعیت موجود تمرکزکنند، دامنه تظاهرات مسلمانا ن منطقه گسترش خواهد یافت.

ضمن آنکه /آ سه ، آن /نیز ناگزیر به اتخاذ تصمیم های جدی علیه سیاست مسلمان ستیزی دولت میانمار خواهد شد.