وی در سخنانی در جده تصریح کرد که معتقد به حل و فصل دیپلماتیک بحران یمن تحت نظارت سازمان ملل بوده و تصور نمی کند که راه حل نظامی در جنگ یمن وجود داشته باشد.
مرکل در عین حال بر لزوم اتخاذ اقدامات لازم برای مقابله با وضعیت انسانی فوق العاده وخیم یمن تاکید کرد.
ادعای صدر اعظم آلمان درباره لزوم توقف حملات رژیم سعودی در یمن و پیشبرد راه حل سیاسی برای جنگ یمن در حالی صورت می گیرد که برلین یکی از شرکای اصلی رژیم سعودی در زمینه فروش تسلیحات و ارائه آموزش های نظامی به نظامیان سعودی است.
در واقع مرکل، سیاست یک بام و دو هوا را در قبال ادامه جنگ رژیم سعودی علیه یمن در پیش گرفته است و شاهد ادامه همکاری های نظامی بین برلین وریاض هستیم.
در این راستا آلمان و عربستان توافقی امضا کردهاند که طبق آن نیروهای سعودی از سوی نظامیان آلمانی در تأسیسات نظامی مشترک آموزش می بینند.
همچنین توافقی دیگر میان دو طرف امضا شده است که بر اساس آن، پلیس فدرال آلمان، نیروهای پلیس مرزی و دیگر نیروهای امنیتی سعودی را تحت آموزش قرار میدهد.
در عین حال آلمان از تأمینکنندگان تسلیحاتی عربستان سعودی است و در سال 2016 بیش از نیم میلیارد یورو تسلیحات نظامی به ریاض فروخته است.
آلمان به شرکای سعودی در جنگ یمن نیز تسلیحات می فروشد، کما اینکه برلین در آوریل 2017 توافق بیش از 134 میلیون دلاری فروش تسلیحات به امارات را تأیید کرد.
این رویه دولت آلمان تاکنون موجب انتقادات بسیاری ازآن شده است.
کما اینکه احزاب مخالف مانند حزب سبز از منتقدان سیاست فروش تسلیحات دولت مرکل به عربستان هستند.
به گفته سخنگوی این حزب، دولت آلمان به جای متوقف کردن تمامی قراردادهای تسلیحاتی با کشورهایی که در جنگ خونین یمن مشارکت دارند، دستورالعملهای صادرات تسلیحات را نادیده گرفته است.
آلمان در چند دهه گذشته همواره تلاش کرده تا سهم قابل توجهی از بازار تسلیحاتی خاورمیانه را از آن خود کند. با این همه فروش های تسلیحاتی این کشور، صرفا در راستای افزایش منازعات منطقه ای و در واقع برای پشتیبانی از رژیم های مرتجع عربی صورت گرفته است.
در این راستا فروش انواع تجهیزات نظامی به عربستان و برخی دیگر از کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس تداوم یافته است.
اقدام آلمان در زمینه فروش تسلیحات به عربستان با دو هدف انجام می شود.
در وهله نخست، با توجه به جهت گیری صادراتی اقتصاد آلمان ، دولت مرکل در پی رونق بخشی به صنایع تسلیحاتی آلمان و اشتغال هزاران نفر از شهروندان این کشور در صنایع تسلیحاتی، با افزایش فروش های خارجی آن و هم چنین دیگر شرکتهای آلمانی است.
از سوی دیگر دولت آلمان سعی دارد از طریق افزایش صادرات از جمله صادرات تسلیحاتی، رونق اقتصادی آلمان را حفظ کند. در عین حال آلمان، در راستای سیاست غرب برای حفظ رژیم های وابسته، با این گونه فروش ها به طور مستقیم به بقای رژیم های متحد غرب در خاورمیانه و سرکوب جنبش های اعتراضی در این کشورها از جمله عربستان کمک می کند.
با توجه به این ملاحظات، کشورهای غربی از جمله آلمان، نه فقط چشم خود را بر نقض گسترده حقوق بشر در عربستان سعودی بسته اند، بلکه اعتنایی نیز به جنایات وفجایعی که رژیم سعودی در جریان بمباران 25ماهه یمن مرتکب شده است، ندارند.
این مساله خود بازتابی از رویکرد دو گانه غربی ها در قبال رعایت موازین حقوق بشری است. این کشورها ازجمله آلمان، به رغم گزارش های متعدد سازمانهای حقوق بشری درباره کشتار غیر نظامیان یمنی و بمباران اماکن و تاسیسات غیر نظامی این کشور توسط هواپیماهای سعودی و متحدانش ونیز محکومیت مکرر رژیم سعودی در زمینه نقض حقوق بشر، کماکان روابط نزدیک نظامی و تسلیحاتی خود را با ریاض ادامه می دهند./113/112
بیشتربخوانید:
سفر صدراعظم آلمان به عربستان سعودی /تحلیل
اعتراض به فروش تسلیحات آلمان به عربستان
رایزنی وزاری دفاع عربستان و آلمان در ریاض