ایران پرس- درچارچوب تشدید سیاست‌های حمایتی آمریکا از حکام‌عربی در دوران ترامپ، وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد واشنگتن با فروش سه هزار بمب به ارزش حدود ۴۵ میلیون دلار به بحرین برای تقویت عملیات‌ جنگنده‌های اف- ۱۶ ناوگان هوایی این کشور موافقت کرد.

تداوم انعقاد قرار دادهای نظامی میان آمریکا و بحرین در حالی است که گروه‌های حقوق بشری پیشتر از اقدام آمریکا و سایر کشورهای غربی برای ادامه فروش سلاح به رژیم آل خلیفه که حقوق مردم بحرین را نقض می‌کند، ابراز نگرانی کرده بودند.

اما دولتهای غربی که داعیه حمایت از دموکراسی را دارند در چارچوب منافع خود جهت سیطره بر کشورهای عربی حوزه خلیج فارس بجای انتقاد از نقض گسترده حقوق بشر به حمایت‌های سیاسی نظامی و دیپلماتیک از حکام عربی ازجمله رژیم آل خلیفه در بحرین ادامه می‌دهند.

در این زمینه؛ روزنامه بریتانیایی «ایندیپندنت» چندی پیش با چاپ مقاله‌ای، احداث پایگاه‌های نظامی دائمی آمریکا و بریتانیا را پاداشی درقبال سکوت این کشورها در برابر نقض حقوق بشر در بحرین دانست.

گسترش پایگاه نظامی آمریکا در بحرین در سال‌های اخیر در شرایطی است که نظامیان بحرینی از کمک‌های آموزشی نیروهای آمریکایی مستقر در این پایگاه‌ها جهت سرکوب مردم بحرین برخوردارند.

نزدیک‌تر شدن حکام عربی ازجمله بحرین به غرب به ویژه آمریکا که در قالب نقشه خطرناک کلان ترامپ برای چپاول منطقه با عنوان «توافقنامه قرن» صورت می‌گیرد، به سلطه سیاسی، نظامی و اقتصادی بیشتر آمریکا بر بحرین انجامیده است؛ این موضوع به شدت مردم بحرین را از رژیم وابسته آل خلیفه و مداخلات بیشتر آمریکا در این کشور جهت مشارکت در سرکوب اعتراضات مردمی منزجر ساخته است.

تاکید مردم بحرین بر تخلیه پایگاه‌های آمریکایی مستقر در کشورشان

مردم بحرین در روزهای اخیر با گسترش تظاهرات ضدآمریکایی در مناطق مختلف این کشور، بر تخلیه پایگاه‌های آمریکایی مستقر در کشورشان تاکید کردند.

مردم بحرین از ابتدای قیامشان درسال 2011 همواره خواهان اصلاحات اساسی سیاسی در این کشور و لغو معاهداتی هستند که توسط آمریکا و بریتانیا، حاکمیت ملی و تمامیت ارضی بحرین را نقض کرده است.

بحرین و آمریکا در سال 1971 توافقنامه نظامی مشترکی را امضا کردند که بر اساس آن زمینی در خاک بحرین به مساحت 40 کیلومتر مربع در اختیار آمریکایی ها قرار گرفت و در سال 1995 بحرین رسما" به میزبانی ناوگان پنجم دریایی آمریکا گمارده شد؛ بریتانیا نیز چندی پیش نخستین پایگاه نظامی دائمی خود را در بندر سلمان بحرین افتتاح کرد.

تبدیل بحرین به جولانگاه نظامیان آمریکایی

سیاستهای آل خلیفه از جمله اقدام این رژیم در تبدیل بحرین به جولانگاه نظامیان آمریکایی و غربی که به منزله به حراج گذاشتن حاکمیت و استقلال این کشور است، اعتراض افکار عمومی بحرین را درپی داشته است.

رژیم آل خلیفه از طریق باج‌دهی به دولت‌های سلطه‌جوی غربی درصدد جلب حمایت‌های بیشتر این کشورها باهدف حفظ بقای خود که هیچ مشروعیتی درمیان مردم بحرین ندارد، است.

اما رفتارهای خائنانه رژیم آل خلیفه و توطئه‌گری ترامپ علیه ملت‌های منطقه ازجمله مردم بحرین و فلسطین به تشدید اعتراضات  ضد حکومتی و احساسات ضد آمریکایی مردم بحرین در روزهای اخیر انجامیده است.115/120

نویسنده: بیژن نجفی

بیشتر بخوانید:

 آمریکا، انگلیس و عربستان مسؤول جنایت‎ها در بحرین

قراردادهای کلان بحرین با آمریکا و ذوق زدگی دونالد ترامپ/ تحلیل

نقش آمریکا در سرکوب اعتراضات مردم بحرین