"یارک دامهام" Yark Damehame وزیر امنیت توگو و "سیمون کمپائوره" simon COMPAORE همتای بورکینافاسویی وی درباره تضمین صلح و امنیت مردم دو کشور در شهر داپا اونگ Dapaong واقع در شمال لومه پایتخت توگو گفت وگو کردند.
مقام های توگو و بورکینافاسو در این دیدار، به همکاری با یکدیگر و تقویت همکاری ها در زمینه امنیت و تبادل اطلاعات دو کشور، متعهد شدند.
توگو و بورکینافاسو از کشورهای عضو نهاد جامعه کشورهای ساحلی- صحرایی هستند که در فوریه سال 1998 در پایتخت لیبی تاسیس شد.
این نهاد منطقه ای در برابر حفظ و تامین امنیت، صلح و ثبات کشورهای این منطقه، مسئولیت دارد.
در منشور نهاد جامعه کشورهای ساحلی – صحرایی قید شده است که حفظ امنیت کشورهای عضو باید از طریق گفت وگوهای سیاسی و مبارزه با تروریسم انجام گیرد.
حملات تروریستی که در مالی بورکینافاسو و ساحل عاج رخ داد، موجب شده که سران کشورهای منطقه درصدد افزایش تدابیر امنیتی در مبارزه با تروریسم برآیند.
محمدو ایسوفو، رئیس جمهوری نیجر نیز هفته گذشته، در نشست "شورای همفکری" غرب آفریقا در نیامی پایتخت نیجر، خواهان تشکیل نیروی منطقه ای در غرب قاره آفریقا برای مبارزه با تروریسم شد.
رئیس جمهوری نیجر تاکید کرد: تشکیل نیروی چند ملیتی در غرب قاره آفریقا همچون نیروی چند ملیتی منطقه دریاچه چاد، ضروری به نظر می رسد. شورای همفکری دارای پنج عضو است و علاوه بر "محمدو ایسوفو"، سران کشورهای ساحل عاج، بورکینافاسو، بنین و توگو نیز در نشست روز یازدهم ژوئیه حضور داشتند.
ایسوفو همچنین تاکید کرد: تهدیدهای تروریستی که در حال حاضر کماکان باقی است، مبارزه قاطع و جدی را ضروری کرده است.
رئیس جمهوری نیجر در نشست شورای همفکری در نیامی از تمدید ماموریت نیروهای پاسدار صلح در برخی کشورهای آفریقایی همچون مالی، استقبال کرد و حضور کلاه آبی ها را در حملات ضد گروه های مسلح، مثبت ارزیابی کرد.
گروه تروریستی داعش در لیبی، تهدید جدی برای امنیت این کشور و کشورهای منطقه آفریقایی ساحلی – صحرایی محسوب می شوند.
در همین حال، مبارزه با تروریسم، از محورهای نشست کنونی سالانه سران اتحادیه آفریقا است.
سران کشورهای عضو اتحادیه آفریقا در بیست و هفتمین نشست آن که در کیگالی پایتخت روآندا درحال برگزاری است، خواهان اختصاص بودجه ویژه ای برای مبارزه با تروریسم هستند.
ادریس دبی، رئیس جمهوری چاد که کشورش ریاست دوره ای اتحادیه آفریقا را دارد، در نشست کیگالی، از سران کشورهای حاضر در نشست خواست مبارزه با تروریسم را در اولویت دستور کار قرار دهند.
ادریس دبی تصریح کرد: ایجاد صندوق مبارزه با تروریسم در افریقا بسیار ضروری است و بودجه آن باید از سوی کشورهای آفریقایی و شرکای اتحادیه آفریقا، تامین گردد.