ایران پرس- در ماه های اخیر واشنگتن در اقدامات عملی نشان داده که به دنبال بازگرداندن سلطه کامل بر کشورهای آمریکای لاتین است.

تارنمای خبرگزاری هیسپان تی وی در مطلبی به قلم «کارلوس سانتا ماریا» (Carlos Santa María) نوشت: تهدیدهای پی در پی دولت آمریکا علیه چین، روسیه و ایران و دیگر ملت‌های مستقل جهان مبنی بر عدم ایجاد ارتباط با کشورهای آمریکای لاتین نشان می دهد که این کشور به صورت بیمارگونه ای تصور می کند قاره آمریکا بخشی از خاک ایالات متحده است و هیچ کس حق برقراری ارتباط با این قاره را بدون نظارت و اجازه واشنگتن ندارد.

بر اساس همین بیماری بر این عقیده اند که آن ها بر جان و مال همه ملت های آمریکای جنوبی، مکزیک و آمریکای مرکزی، به صورت شرعی و قانونی تسلط دارند؛ به عبارتی دیگر آن ها بر این باورند که خدا ملت های دیگر را برای آن ها آفریده است و به همین سبب آن ها حق دخل و تصرف در همه امور را دارا هستند.

یکی از استراتژی های بیشتر شناخته شده واشنگتن در عصر کنونی جنگ تاریک در یمن و نسل کشی مردم بیگناه این کشور است. آن ها در یمن سلاح های بیولوژیک خود را آزمایش و مبادرت به تجارت اسلحله می کنند؛ با کشتن کودکان و ایجاد گرسنگی در میان مردم بقای نسل بشر را تهدید می کنند.

هدف واشنگتن آن است که در این سرزمین جایی را برای پرورش تروریسم ایجاد کند تا در آینده بتواند از آن ها برای مقاصد دیگرش در دیگر کشورها استفاده کند.

این اقدامات در آمریکای لاتین هم پی گرفته می شود. اما فعالیت و رویکرد غیر قابل تغییر چین به جهان این پاسخ را داده است که آمریکای لاتین متعلق به ایالات متحده نیست. این پاسخی در برابر بیانیه ای است که «جان بولتون»، مشاور امنیت ملی رئیس جمهور آمریکا در مورد آمریکای لاتین ارائه کرده و گفته بود، واشنگتن نمی تواند حضور چین و روسیه در این منطقه را تحمل کند.

روسیه نیز در پاسخ به اظهارات مقامات آمریکایی، دو هواپیمای نظامی اش را در فرودگاه بین المللی «سیمون بولیوار» در ونزوئلا به زمین نشاند تا صد ها تن از نیروهای نظامی این کشور به فرماندهی «واسیلی تونکشکوف»، رئیس ستاد مشترک نیروی زمینی روسیه وارد ونزوئلا شوند.

بدین ترتیب روسیه به آمریکا پاسخ داد که اگر در درگیری نظامی دیگری مانند ویتنام، سوریه و کلیه مناطقی که در آن ها شکست خورده است، وارد شود با پاسخی سخت رو به رو خواهد شد.

 «ماریا زاخاروا» (María Zajarova)، سخنگوی دستگاه دیپلماسی روسیه نیز در اظهار نظری در این باره در فیس بوک نوشت، به «جان بولتون» یادآوری می کنم که اگر یک کشور در نیم کره غربی حساب های بانکی ونزوئلا را مسدود کند و با تحریم مانع از خرید دارو برای این کشور شود، یک کشور نیم کره شرقی می تواند میلیون ها دلار بلوکه شده این کشور را به او بازگرداند که خود ونزوئلایی ها احتیاجات پزشکی خود را بر طرف سازند تا دیگر نیازی به کمک های واشنگتن هم نباشد.

کوبا پس از آنکه آمریکا را شکست داد، به همه جهان نشان داد که آمریکای لاتین نه حیاط خلوت «دونالد ترامپ» و نه هیچ رهبر دیکتاتور و مستبد دیگر در جهان نیست. بر عکس، این منطقه تشکل شده از مردمان با شرافتی است که با دولت های نظامی مانند آن چیزی که سازمان سیا در شیلی و آرژانیتن به راه انداخته بود، موافقت نمی کنند. آمریکا دیگر در این قاره نمی تواند مدارس آمریکایی دایر کند؛ مدارسی که به مراکز آموزش شکنجه، قتل و آدم ربایی مشهور بودند.

نتیجه آن که قدرت های اقتصادی همچون چین، همکاری دوستانه با دیگر کشورها را پیش گرفته اند و بر این موضوع که در روابط بین الملل نباید راهی برای دخالت در امور داخلی کشورها باز کند، تاکیید می‌کنند. آن ها معتقدند، اگر در سرزمینی مشکلی ایجاد شود، این وظیفه شهروندان آن سرزمین است که آن مشکل را حل کنند.

روسیه و چین بر همین اساس همکاری های خود را با دولت قانونی ونزوئلا ادامه خواهند داد. آن ها مستقل از هر جنجال سیاسی حتی پس از تلاش برای انجام کودتا در این کشور، در کنار دولت ونزوئلا ایستادند.

متاسفانه گروه های مخالف داخل ونزوئلا و سازمان های وابسته به نخبگان این کشور، «خوان گوایدو» را به عنوان رهبر مخالفان پذیرفته و موجبات بر هم زدن ثبات در ونزوئلا را فراهم کرده اند.

آن ها از عواقب این اقدام و هزینه‌ای که بر ملت ونزوئلا تحمیل می شود، بی اطلاع هستند. بر کسی پوشیده نیست که گوایدو یک عروسک خیمه شب بازی در دستان کشورهای غربی به رهبری آمریکا است.

دولت های این کشورها نیز تحت فشار سازمان ها و گروه های تجارت اسلحه قرار گرفته اند و می خواهند آمریکای لاتین را به سمت خشونت و درگیری بی پایان سوق دهند؛ چرا که این شرکت ها همواره از طریق آشوب و نا آرامی توانستهاند منتفع شوند.

حتی لفاظی های ترامپ و اعلام پی در پی این موضوع که همه گزینه ها برای اخراج روسیه از ونزوئلا بر روی میز است سازگار واقع نشد: چرا که پیش از هر چیز اول این خود آمریکا است که باید از همه کشورهایی که سرزمین و مردم آن ها را نابود کرده است خارج شود.

باید همه پایگاه های نظامی این کشور که تعداد آن ها در آمریکای لاتین به بیش از 75 عدد می رسد، برچیده شود.

اگر این اقدام رخ ندهد، یعنی ایالات متحده به صورت واضح کشورهای منطقه را به اشغال نظامی در آورده  و قانون اساسی کشورها را نقض کرده است. اگر روسای جمهور این کشورها نیز اقدامی موثر در این زمینه نمی کنند، نشان می دهند که تحت تاثیر و زیر نفوذ ایدئولوژیک و معنوی رهبران آمریکایی هستند.

وضعیت فعلی در ونزوئلا و اینکه کشورهای همسایه اش از آمریکا تبعیت می کنند، به همین علت است. در یک گزارش خنده دار و در عین حال تاسف برانگیز گفته شده است، اگر ونزوئلا تنها سبزیجات تولید می کرد، هیچ گونه درگیری سیاسی نداشت.

اما اکنون که دارای منابع غنی معدنی و هیدروکربنی اعم از طلا، نفت، الماس، کوبالت و ... است، در مرکز توجه کشورهای مختلف قرار گرفته؛ حتی سبب شده است تا آمریکا بار دیگر به فکر احیای حیاط خلوت خود باشد تا بر این ثروت های یاد شده تسلط یابد.

با این همه به نظر می رسد به رغم همه فشارها و تنفر عظیمی که رسانه های غربی ایجاد کرده اند، دولت قانونی این کشور پا برجا باقی خواهد ماند تا به تبع آن استقلال آمریکای لاتین پا بر جا بماند.

«جف زاکر» (Jeff Zucker)، مدیر شبکه تلویزیونی سی ان ان گفت: «با وجود این واقعیت که در آمریکای لاتین رهبران مطیع و خود فروخته وجود دارند، خوشبختانه جهان به گونه‌ای پیش رفته است که این منطقه را از سلطه کامل ایالات متحده خارج نگه داشته است، بنابراین هوای تنفس در اینجا خالص تر است. زمانی که طبقه حاکم آمریکا متوجه این موضوع شود که روابط بر اساس همکاری و حمایت از کشورها بهترین ابزار برای توسعه است، جهان در صلح فرو خواهد رفت».

دبیر مترجم: محمد استادولی

141/118

بیشتر بخوانید:

جهان در سال 97: آمریکای لاتین در معرض هجمه جدید واشنگتن

سوسیالیسم؛ ابزار جدید واشنگتن در آمریکای‌لاتین/ تحلیل

واکنش مسکو به تهدید تحریم های جدید آمریکا به بهانه حضور در ونزوئلا/ تحلیل