پایگاه اطلاع رسانی واتیکان نیوز در مقاله ای به قلم «جوریس بولومی» Joris Bolomey به بررسی اوضاع بحرانی یمن پرداخت.
این رسانه نوشت، پاریس دیروز (چهارشنبه) 27 ژوئن میزبان کنفرانس بین المللی بشردوستانه در مورد یمن، با هدف کاهش شدت حملات نظامی به شهر بندری الحدیده بود.
این گردهمایی در حالی برگزار می شود که سازمان های غیردولتی از ابهام در عملکرد فرانسه در قبال تحولات یمن انتقاد می کنند.
به رغم گفته های فرانسه، کنفرانس بین المللی بشردوستانه یمن، نه با حضور وزراء بلکه با حضور کارشناسان برگزار شد.
یک منبع دیپلماتیک در فرانسه گفت:
"با توجه به تردید هایی که در خصوص حمله اخیر وجود دارد، برای ما امکان برگزاری گردهمایی در سطح وزرا وجود نداشت."
در پی تهاجم به شهر الحدیده، کنفرانس بین المللی بشردوستانه در مورد یمن طبق برنامه تعیین شده توسط «امانوئل مکرون» رئیس جمهوری و «ژان ایو لو دریان» وزیر امور خارجه فرانسه برگزار نشد و رسانه ها از حق پوشش خبری این گردهمایی محروم شدند."
حمله نیروهای طرفدار دولت منصور هادی به الحدیده
نیروهای طرفدار دولت منصور هادی رئیس جمهوری مستعفی یمن، برخوردار از نیروهای امارات متحده عربی در چهارچوب اقدامات ائتلاف عربی به سرکردگی عربستان سعودی، از 13 ماه ژوئن شهر الحدیده را با هدف بیرون راندن نیروهای حوثی از این شهر بندری مورد حمله قرار دادند.
بندر الحدیده گلوگاه ورود کالاهای بازرگانی و کمک های بشردوستانه به یمن است. این کشور 90 درصد نیازهای غذایی خود را از خارج تامین می کند و جالب آن که 70 درصد از کل این واردات از طریق بندر الحدیده واقع در حاشیه دریای سرخ انجام می گیرد.
الحدیده، 600 هزار نفر جمعیت دارد و مدخل ورودی بخش بزرگی از کمک های بشردوستانه برای یمن است. این شهر در کنترل نیروهای جنبش انصارالله قرار دارد. به گزارش منابع محلی در دو هفته اخیر 429 نفر در حملات نیروهای ائتلاف و نیروهای دولتی کشته شده اند.
ابوظبی از ابتدای یورش برای تسخیر الحدیده، درخواست خروج انصارالله از این شهر کلیدی واقع در غرب یمن را مطرح می کند.
«ریم الهاشمی» وزیر همکاری های بین المللی امارات پیش از گفت و گوهای «مارتین گریفیتس» فرستاده ویژه سازمان ملل در امور یمن با «منصور هادی» رئیس جمهوری مستعفی یمن در عدن واقع در جنوب این کشور، نسبت به موفقیت روند سیاسی برای حل بحران این کشور ابراز امیدواری کرده بود.
پاپ، نگران از سرنوشت غم انگیز مردم یمن، در هفدهم ماه ژوئن از جامعه بین المللی خواست به منظور جلوگیری از بحرانی تر شدن اوضاع غم انگیز انسانی در این کشور، در تلاش برای متقاعد کردن طرف های درگیر در یمن به مذاکره، کوتاهی نکنند.
توقف حملات یک فوریت است
سازمان های غیردولتی نسبت به اعتبار کنفرانس بین المللی بشردوستانه پاریس که جنبش انصارالله اصلی ترین غایبان این گردهمایی قلمداد می شوند و عربستان سعودی در برگزاری آن مشارکت دارد، ابراز تردید کردند.
عربستان در حالی در کنار فرانسه برای برگزاری کنفرانس پاریس تلاش می کند که به نقض گسترده حقوق بشر در یمن متهم شده است.
«پل هایندر» اسقف کلیسای کاتولیک در مصاحبه ای از رنج مردم یمن که دربین نبردها گرفتار شده اند، سخن به میان آورد.
وی گفت:
"سعودی ها این طور وانمود می کنند که در آتش جنگ یمن، نقش آتش نشان را ایفا می کنند، اما نباید فراموش کرد که خود آن ها یمن را به آتش کشیده اند."
15 سازمان بین المللی بشردوست یک روز پیش از برگزاری کنفرانس بین المللی بشردوستانه در پاریس، از فرانسه خواستند، برای کاهش صدمات به غیرنظامیان در جریان حملات نیروهای دولتی و ائتلاف عربی به الحدیده، متحدانش عربستان سعودی و امارات را تحت فشار قرار بدهد.
«فانی بوتیبون» فعال بشردوست فرانسوی از یک گروه بشردوست در فرانسه موسوم به «دو کِر» CARE France گفت:
"آن چه فوریت دارد، پایان این حمله است... این تنها دستاوردی است که سازمان های غیردولتی از ابتکار عمل امانوئل مکرون انتظار دارند."
سازمان های غیردولتی از فرانسه به دلیل تحویل سلاح به ریاض و ابوظبی انتقاد می کنند.
از نظر «ژان فرانسوا کورتی» Jean-François Corty از پزشکان یک سازمان غیردولتی موسوم به «پزشکان جهان»، علاوه بر نیازهای بشردوستانه، باید روی حل این مناقشات نیز کار کرد و فرانسه می تواند رهبری این روند را در دست بگیرد، چرا که این کشور در آن چه در یمن رخ می دهد، دخالت دارد.
جنگ یمن پس از مداخله نظامی ائتلاف عربی به سرکردگی عربستان سعودی در سال 2015، 10 هزار کشته برجای گذاشته است.
این کشور هم اکنون شاهد بدترین بحران انسانی در جهان است.
به گزارش سازمان ملل این مناقشات میلیون ها نفر از یمنی ها را با گرسنگی مواجه کرده است.
مترجم: علیرضا فراهانی
133/116
بیشتر بخوانید:
برگزاری کنفرانس بررسی نقض حقوق بشر یمن در ژنو
برگزاری نخستین کنفرانس بین المللی حمایت از مردم یمن در لندن