به گزارش تله سور، براساس گزارش سازمان تجارت خارجی سوریه، ارسال این محموله بخشی از توافق دولت های دمشق و هاوانا است که شامل تصفیه دیون اخیر سوریه و واردات طیف گوناگونی از تولیدات دارویی کوبا می شود.
دولت کوبا واکسن های دیفتری، کزاز، سیاه سرفه، هپاتیت ب و آنفلوآنزا را در سال 2016 صادر کرد و دولت سوریه نیز در همین سال پنج واکسن بیماری های واگیردار اطفال را از کشورهای دیگر وارد کرد.
چندی پیش نماینده سازمان بهداشت جهانی در سوریه در گزارشی اعلام کرد که کمبود دارو در سوریه، مجروحان این کشور را با مرگ مواجه ساخته و تروریست ها باید حمله به بیمارستان ها و بخش درمانی سوریه را متوقف کنند.
گفتنی است، 6 سال پس از شعله ور شدن درگیری های سوریه و حمایت کشورهای غربی و عربی از تروریست های مخالف دولت، آسیب های فراوانی به زیرساخت های این کشور از جمله بخش درمانی وارد شده است و بسیاری از بیمارستان ها در نتیجه حملات تروریستهای تکفیری نابود شده اند.
تحریم های غرب علیه سوریه نیز موجب کمبود داروهای مورد نیاز بیماران و مجروحان شده که برای جبران بخشی از این کمبودها، هلال احمر جمهوری اسلامی ایران تاکنون محموله های دارویی بسیاری در کنار دیگر کمک های بشردوستانه به سوریه ارسال کرده است.
این در حالی است که روابط بین کوبا و سوریه افزایش یافته است. دولتهای سوریه و کوبا بیش از 51 سال در حوزه ملی و بین المللی باهم همکاری دارند و این همکاریها موجب تعمیق روابط آنها شده است.