ویتالی چورکین، نماینده دائم روسیه در سازمان ملل اعلام کرد که عناصر تروریستی سوریه همواره از آتش بس های قبلی برای تقویت مواضع خود سوء استفاده کرده بودند.
مسکو معتقد است که ارتش سوریه اکنون کنترل بیشتر مناطق حلب را در دست دارد و آتش بس اکنون معنای چندانی ندارد و قابل تمدید نیست، چرا که عناصر تروریستی با تمدید آن تجدید قوا می کنند.
کشورهای غربی با مطرح کردن درخواستها درباره توقف عملیات ضد تروریستی در حلب سوریه عملا برای حمایت از تروریستها تلاش میکنند.
تروریستها نیز با توجه به این چتر حمایتی غرب، به استفاده ازغیرنظامیان به عنوان سپر انسانی ادامه میدهند وهمچنان درحال هدف قراردادن زیرساختهای غیرنظامی در سوریه و همچنین گذرگاههای انسانی هستند.
در چنین شرایطی افکار عمومی تاکید دارد که دولتهای غربی رویکرد سیاسی درباره سوریه را کنار بگذارند و به تلاشها برای مقابله با تهدید تروریستها در این کشور ملحق شده و به دنبال راههای سیاسی برای حل بحران سوریه باشند.
با نگاهی به تحولات سوریه و تحرکات امریکا در قبال آن می توان فهمید که آمریکا هدفی جز تضعیف نظامیان سوریه و تقویت تروریستها و دادن فرصت به آنها را ندارد.
در هفته های اخیر ارتش سوریه موفقیتهای چشمگیری در مقابله با تروریستها و پاکسازی مناطق مختلف سوریه از وجود تروریستها داشته و حرکت ارتش و نیروهای مردمی سوریه جهت یکسره کردن کار تروریستها حامیان تروریستها ازجمله آمریکا را نگران کرده است.
در چنین فضایی آمریکا در صدد تقویت تروریستها و ایجاد وقفه در عملیات ضد تروریستی در سوریه و زمینه سازی برای ارسال کمکهای بیشتر بویژه کمکهای نظامی به تروریستها هستند.
عملکرد امریکا در گذشته نیز نشان داده است که به بهانه کمک رسانی به مردم سوریه در قالب طرحهای مختلف به تجهیز تروریستها به سلاحهای پیشرفته مبادرت کرده است.
به هرحال نتیجه اقدامات و طرحهای آمریکا تنها به نفع تروریستها و تقویت آن در مناطق مختلف بوده است و این موضوع در مطبوعات غربی از جمله روزنامه انگلیسی گاردین انعکاس یافته است.
اساساً در باره صداقت واشنگتن در برقراری آتش بس و کاهش تنش ها در سوریه تردیدهایی جدی وجود دارد.
عملکرد آمریکا در باره بحران سوریه نشان می دهد که رفتارهای موذیانه آمریکا در زمینه برقراری به اصطلاح آتش بس همسو با اهداف واقعی آتش بس نیست و همین موضوع دست گروههای تروریستی مورد حمایت آمریکا در سوریه را جهت تداوم جنایاتشان باز می گذارد.
تجربه آتش بس قبلی که طی آن گروههای تروریستی مورد حمایت آمریکایی ها با سوء استفاده از آتش بس اعلامی، منطقه خان طومان در جنوب غربی حلب را اشغال کردند این موضوع را تایید می کند و بیانگر این واقعیت است که به توافقنامه های آتش بسی که آمریکا در ان دخیل باشد، اطمینانی نیست.
در واقع مخالفان دولت سوریه و حامیان آنها به آتش بس نگاهی مقطعی و به اصطلاح تاکتیکی دارند و از این مقوله به عنوان فرصتی برای تجدید قوا و امتیاز گیری سیاسی از دولت و مردم سوریه می نگرند و در سایه این عملکرد، مخالفان دولت سوریه، تروریستها در هنگام برقراری هر آتش بسی در سوریه بر حملات تروریستی خود در سوریه افزوده اند.
تا زمانیکه حمایت از گروههای وابسته به تروریستها در سوریه توسط دولتهای غربی ادامه دارد و در عمل برای پایان دادن به حملات آنان اقدامی اتخاذ نمیشود، توافقات آتش بسی که مخالفان و حامیان آنها از آن سخن می گویند در حد حرف باقی خواهد ماند.
تحولات سوریه نشان می دهد که رفتارهای مزورانه غرب در نزد جامعه جهانی خریداری ندارد و مخالفتهای روسیه و چین با قطعنامه پیشنهادی غرب در قبال سوریه در این چارچوب قابل ارزیابی است.