ایران پرس- با تشدید بحران سیاسی در ونزوئلا، مداخله‌خارجی در اوضاع داخلی این کشور روند روز افزونی به‌خود گرفته است.

در این راستا گروه لیما خواستار حمایت ارتش از خوان گوایدو رهبر مخالفان ونزوئلا شد. اعضای گروه لیما روز دوشنبه پس از نشستی در اتاوا پایتخت کانادا در بیانیه‌ای مشترک بار دیگر اعلام کردند که از روند واگذاری مسالمت آمیز قدرت از طریق سیاسی بدون استفاده از زور حمایت می کنند.

یازده کشور از 14 کشور شرکت کننده در این نشست همچنین از ارتش ونزوئلا خواستند تا از خوان گوآیدو، رهبر مخالفان به عنوان «رییس جمهور موقت» این کشور حمایت کرده و مانع ورود و انتقال کمک‌های بشردوستانه به دست مردم ونزوئلا نشود.

این اقدام گروه لیما که ادعا کرده وظیفه خود را حل و فصل سیاسی بحران کنونی در ونزوئلا می داند، در واقع به معنای جانبداری آشکار از گوایدو رهبر مخالفان که مورد حمایت همه جانبه آمریکا و غرب است قلمداد می شود.

گروه لیما که انتخاب دوباره مادورو را در سال گذشته به رسمیت نشناخته است، در ژانویه 2019 از رئیس جمهوری قانونی ونزوئلا خواست که انتخابات جدیدی انجام داده و تا زمان برگزاری انتخابات جدید، قدرتش را به پارلمان تفیذ کند.

در واقع گروه لیما به نیابت از واشنگتن همان اهداف مدنظر آمریکا یعنی سرنگونی دولت نیکلاس مادورو، رئیس جمهوری چپگرای ونزوئلا و روی کار آمدن دولتی راست گرا به ریاست جمهوری خوان گوایدو را دنبال می کند .

کریستیا فریلند وزیر امور خارجه کانادا مدعی شد: تاکنون ۳۴ کشور گوآیدو را به عنوان «رهبر موقت ونزوئلا» تا زمان برگزاری انتخابات جدید به رسمیت شناخته‌اند.

فریلند از کل جامعه بین‌المللی خواست تا به آنها بپیوندند و همچنین اموال و دارایی‌های به اصطلاح «رژیم دیکتاتوری» نیکلاس مادورو، رییس جمهور ونزوئلا را مصادره و مسدود کنند.

طبیعتا این موضع مداخله جویانه و خصمانه گروه لیما با واکنش تند مادورو مواجه شده است. رئیس جمهوری ونزوئلا بیانیه گروه لیما را که اعضای آن قویا رئیس جمهور ونزوئلا را محکوم و از رهبر مخالفان این کشور به عنوان رئیس دولت موقت حمایت کرده اند، مضحک خواند.

مادورو  روز سه شنبه در سخنرانی اش گفت: «بیانیه گروه لیما مضحک است. کاملا مطمئنم که در این نبرد، در این دوره تاریخی و علیه کارتل لیما پیروز می شویم، کاملا مطمئنم در دیپلماسی و سیاست پیروز می شویم.»

به رغم فشارهای غرب به رهبری امریکا که با هدف براندازی مادورو و دولت چپگرای ونزوئلا صورت می گیرد، اما شمار قابل توجهی از کشورها مانند روسیه، چین، ایران، کوبا، مکزیک، بولیوی و ترکیه از دولت ونزوئلا و مادورو رئیس جمهوری قانونی این کشور حمایت کرده و بر پرهیز از هر گونه مداخله سیاسی و نظامی غرب برای تغییر اوضاع در این کشور نفت خیز آمریکای لاتین تاکید کرده اند.

در این راستا روسیه از طرح مشترک مکزیک و اروگوئه برای حل و فصل بحران ونزوئلا حمایت و هر گونه مداخله خارجی در این کشور را محکوم کرده است.

به گفته «سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه : آمریکا تمایل خود را برای تغییر حکومت ونزوئلا به هر قیمتی حتی با مطرح کردن گزینه مداخله نظامی پنهان نمی کند. بی تردید این کار تمامی مبانی حقوق بین الملل را تضعیف می کند.

تلاش برای براندازی دولت ونزوئلا و نیکلاس مادورو رئیس جمهور قانونی این کشور که با رای 68 درصدی مردم ونزوئلا برای بار دوم به ریاست جمهوری رسیده است، به معنای چیرگی رویکرد زورمدارانه و یکجانبه گرایانه آمریکا و دور زدن سازمان ملل به عنوان تنها نهاد دارای صلاحیت برای رسیدگی به بحران کنونی در ونزوئلا خواهد بود.118/120

بیشتر بخوانید:

مادورو: بیانیه گروه لیما درباره ونزوئلا مضحک است

درخواست پمپئو از گروه لیما برای همکاری با گوایدو

حمایت آمریکا از اقدام گروه لیما ضد مادورو/ تحلیل