ایالات متحده آمریکا بار دیگر قطعنامه پیشنهادی برقراری آتش بس فوری در غزه را که این بار از سوی الجزایر به نمایندگی از کشورهای گروه عربی در سازمان ملل ارائه شده بود، برغم کسب ۱۳ رای مثبت اعضای این شورا، وتو کرد.
این سومین باری است که قطعنامه پیشنهادی برای برقراری آتشبس در غزه از سوی آمریکا وتو میشود.
به گزارش خبرگزاری ایران پرس، ریاض منصور، نماینده فلسطین در سازمان ملل متحد، وتوی قطعنامه آتشبس در غزه توسط آمریکا را محکوم کرد و آن را اقدامی «کاملاً بیملاحظه و خطرناک» توصیف کرد.
وی ادامه داد که این وتو نمونه دیگری از حمایت آمریکا از اسرائیل و ممانعت از پاسخگویی رژیم صهیونیستی برای جنگ علیه غزه است.
منصور در سخنانی در شورای امنیت گفت: پیام این وتو این است که اسراییل میتواند به قتل عام مردم غزه ادامه دهد.
میگل دیاز کانل رئیس جمهوری کوبا نیز در واکنش به وتوی قطعنامه شورای امنیت درباره غزه توسط آمریکا تاکید کرد که واشنگتن همدست و شریک رژیم صهیونیستی در فاجعه ی نسل کشی فلسطینیان است.
وزارت امورخارجه عربستان هم با ابراز تأسف نسبت به وتوی این قطعنامه که خواستار توقف فوری جنگ در نوار غزه بود، تأکید کرد که بیش از هر زمان دیگری شورای امنیت سازمان ملل متحد نیازمند اصلاحات است تا به مسؤولیتهایش در حفظ امنیت و صلح جهانی بدون معیارهای دوگانه عمل کند.
عربستان همچنین نسبت به بغرنج شدن شرایط انسانی در غزه و تشدید عملیات نظامی که امنیت و صلح جهانی را تهدید میکند، هشدار داد.
علیا احمد بن سیف آل ثانی نماینده قطر در سازمان ملل نیز در اینباره هشدار داد که ناتوانی شورای امنیت در تصویب قطعنامه پیشنهادی الجزایر برای آتشبس در غزه مایه تاسف است.
آل ثانی افزود: تهدیدهای اسرائیل در مورد رفح موجب افزایش سطح خشونت و بیثباتی در منطقه میشود.
وی تأکید کرد: مخالف هرگونه عملیات نظامی در رفح هستیم و بشدت تلاشها برای کوچ اجباری فلسطینیان را محکوم میکنیم.
نماینده قطر در سازمان ملل متحد همچنین افزود: تلاشها برای دستیابی به توافق در مورد آتشبس انسانی و مبادله اسرا ادامه دارد.
در همین حال؛ عامر زهر، وکیل و فعال آمریکایی- فلسطینی، وتوی پیش نویس قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل برای آتش بس در غزه توسط آمریکا را محکوم کرد و گفت این اقدام نشان می دهد که برای جو بایدن جان فلسطینیان ارزشی ندارد.
زهر گفت: شرم آور است که آمریکا به حمایت از پاکسازی قومی و نسل کشی فلسطینیان ادامه می دهد.
وتوی پیشنویس قطعنامه شورای امنیت برای آتش بس در غزه از سوی آمریکا در حالی است که شمار شهدای فلسطین از آغاز تجاوزگری ارتش رژیم صهیونیستی به نوار غزه در هفتم اکتبر (۱۵ مهر) به ۲۹ هزار و ۱۹۵ نفر و شمار زخمی ها هم به ۶۹ هزار و ۱۷۰ نفر رسید.
تداوم حملات رژیم صهیونیستی، افزایش روزافزون شمار شهدا و مجروحان، ناتوانی کادر درمان، سرما، بیماری و از بین رفتن شبکه آب و فاصلاب، شرایط سختی را با گذشت صد و سی و هفت روز از جنگ در غزه رقم زده است.125