ایران پرس- کره شمالی ژاپن را به تلاش برای ایجاد تنش در شبه جزیره کره متهم کرد.

به نوشته روزنامه «رودونگ سینمون» Rodong Sinmun متعلق به حزب حاکم کارگران کره شمالی اخیراً و برای نخستین بار واحد دریایی نیروی دفاع شخصی ژاپن اقدام به آزمایش یک موشک رهگیر SM-۳ از روی یک ناوشکن در آب‌های منطقه هاوایی آمریکا کرد.

این روزنامه، ژاپن را به تلاش برای ایجاد یک ارتش با توانایی وارد شدن به جنگ علیه کشورهای دیگر متهم کرد.

آزمایش موشکی ژاپن با کمک آمریکا؛ ایجاد ارتش قدرتمند ژاپنی

آزمایش این موشک که بدون تردید با کمک و حمایت های آمریکا انجام شد نشان می دهد که دولت شینزوآبه نخست وزیر ژاپن برای ایجاد ارتش قدرتمند مصمم است.

بخصوص آنکه این اقدام پس از انتخاب مجدد آبه به عنوان رئیس حزب حاکم لیبرال دمکرات ژاپن صورت گرفت و این بدان معنا است که وی همچنان نخست وزیر این کشور خواهد ماند و مصمم است  برنامه های نظامی خود را اجرایی کند.

آبه درنظر دارد برنامه اصلاح قانون اساسی ژاپن را با برگزاری همه پرسی در سال 2020 اجرایی کند تا ژاپن بتواند بعد از جنگ جهانی دوم دارای ارتش شود. اگرچه داشتن ارتش برای دفاع از استقلال و حاکمیت ملی برای همه کشورها امری قانونی و پذیرفته شده است اما به دلیل روحیه تاریخی سلطه جویانه و کشورگشایی ارتش امپراطوری ژاپن، رویکرد آبه به اصلاح قانون اساسی و داشتن ارتش قدرتمند، کشورهای منطقه را نگران پیامدهای آن کرده و چین نیز پیشتر در این مورد به دولت ژاپن هشدار داده است. 

«هوا چون اینگ» h.chon ing کارشناس مسایل سیاسی در چین می گوید؛

«ژاپن باید ضمن توجه به منافع امنیتی خود، به نگرانی‎های امنیتی کشورهای دیگر احترام بگذارد و توسعه همکاری نظامی دو جانبه این کشور و آمریکا و سوق یافتن به سمت نظامی گرایی نباید به منافع طرف سوم و صلح و ثبات منطقه‌ای زیان برساند.»

با توجه به اینکه هنوز اکثریت نسبی مردم ژاپن همچنان با اصلاح قانون اساسی این کشور و داشتن ارتش مخالف هستند، شینزوآبه نخست وزیر تندرو و جاه طلب ژاپن با ادامه سیاست  کره شمالی هراسی درصدد است با افزایش نگرانیهای امنیتی در ژاپن موافقت اکثریت مردم این کشور را برای اصلاح قانون اساسی کسب نماید.

وی که در تحقق شعارهایش برای احیای رشد اقتصادی ژاپن همچنان با مشکل روبرو است موضوع نظامی گرایی ژاپن را به عنوان اولویت برنامه های خود دنبال می کند تا  همچنان از حمایت گروههای تندرو و اقتدارگرایان بهره مند باشد.

به گفته «یانگ یوجون» Yang Yugun کارشناس مسایل نظامی؛ «اقدامات نظامی ژاپن در منطقه مشکل ساز خواهد شد. کشورهای همسایه نه تنها نگران برنامه های نظامی ژاپن هستند بلکه می خواهند از نیات واقعی این کشور آگاه شوند. زیرا گذشته تاریخی ارتش امپراطوری ژاپن برای منطقه جنایت و کشورگشایی است.»

در هر حال، با توجه به اینکه دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا سیاست اعمال فشار بر چین و کره شمالی را با جدیت دنبال می کند فرصت بسیار مناسبی را برای شینزوآبه نخست وزیر ژاپن فراهم کرده است تا با همکاری بیشتر نظامی با واشنگتن سیاستهای نظامی گرایانه خود را بخصوص با تقویت قدرت موشکی ژاپن به پیش ببرد.

تصمیم آمریکا برای فروش و استقرار موشکهای پیشرفته نوع آگیس (Aegis) در ژاپن در همین راستا قابل توجه است. 

135/110

نویسنده: مجيد وقاری

بیشتر بخوانید: 

واکنش ژاپن به تهدید های اخیر کره شمالی

کره شمالی ژاپن و آمریکا را تهدید به نابودی کرد

همکاری آمریکا و ژاپن در امور نظامی/ تحلیل

واکنش ها به ششمین آزمایش هسته ای کره شمالی

دفاع تحلیلگر لوموند از آزمایش هسته ای کره شمالی

نخستین آزمایش رهگیری موشک آمریکا و ژاپن