ایران پرس- معاون وزیر خارجه کره شمالی در واکنش به اظهارنظر اخیر "جان بولتون" مشاور امنیت ملی کاخ سفید، اظهارات این مقام آمریکایی را "بی سروته" و "بیهوده" توصیف کرد و گفت: به نظر می‌رسد چشمان بولتون کم سو شده است.

"چو سان هویی" افزود، اظهارات "جان بولتون" تعجب آور، مضحک و ناشی از نبود درک از اهداف مذاکرات سران دو کشور است.

این مقام کره شمالی درباره تکرار چنین اظهارنظرهایی در دولت "ترامپ" هشدار داد و تصریح کرد، ادامه این روند به هیچ وجه برای روابط دو کشور خوب نخواهد بود.

"جان بولتون" مشاور امنیت ملی کاخ سفید، دو روز پیش گفته بود برای آنکه نشست دیگری میان "کیم جونگ اون" رهبر کره شمالی و "دونالد ترامپ" رئیس جمهور آمریکا برگزار شود، پیونگ یانگ باید شواهد بیشتری نشان دهد که آماده کنار گذاشتن تسلیحات هسته‌ای است.

موضع کره شمالی درباره اظهارات و رویکرد "بولتون" اندکی پس از درخواست پیونگ یانگ از واشنگتن درباره "مایک پمپئو" وزیر خارجه آمریکا مطرح شده است.

پیونگ یانگ اخیرا از واشنگتن خواسته بود برای جلوگیری از شکست مذاکرات دو کشور، "پمپئو" را از میز مذاکرات کنار بگذارد.

رویکرد تازه کره شمالی در انتقاد از حلقه اطرافیان "دونالد ترامپ" رپیس جمهور آمریکا نشان دهنده این واقعیت است که از منظر پیونگ یانگ، علت بن بست در مذاکرات دو کشور دیدگاه های افراطی و غیر سازنده همین افراد است.

البته رفتارهای "ترامپ" در پرونده های مختلف سیاست خارجی نشان می دهد با توجه به فقدان تجربه وی در سیاست خارجی، تصمیم گیری های او در موضوعات خارجی عمدتا متاثر از دیدگاه های "پمپئو" و "بولتون" است.

در حدود یکسالی که از آغاز فرایند مذاکرات آمریکا و کره شمالی می گذرد، جان بولتون بارها بر این دیدگاه خود اصرار ورزیده است که تا زمان خلع سلاح کامل و قابل راستی آزمایی کره شمالی، تحریم های این کشور نباید لغو شود و یا کاهش پیدا کند.

"بولتون" که در دو دیدار "ترامپ" و "کیم جونگ اون" در سنگاپور و ویتنام حضور داشت، همچنین باور راسخی به تاثیرگذاری تحریم ها دارد. غلبه همین دیدگاه بر کاخ سفید باعث شده است تا برغم گام های مثبت کره شمالی در چند ماه گذشته در مسیر کاهش تنش در شبه جزیره کره،‌ واشنگتن اقدامات این کشور را بی پاسخ بگذارد و در عوض تحریم ها علیه کره شمالی را تشدید کند.

"دانیل پینکستون"، استاد دانشگاه تروی Troy University در ایالت آلابامای آمریکا می گوید: "دولت آمریکا از کره شمالی خواسته است همه چیز را به یک باره کنار بگذارد، اما این امر اساساً غیرممکن است."

این رویکرد آمریکا با انتقاد گسترده ای در سطح جهان مواجه شده است و بسیاری همچون مقامات کره شمالی بر این باورند که تندروهای حاکم بر کاخ سفید اجازه نمی دهند موضوع کره شمالی در مسیر حل شدن قرار بگیرد. 

"آندری لانکوف"، استاد دانشگاه "کوکمین"، در سئول کره جنوبی نیز در گفت وگو با شبکه الجزیره قطر خاطرنشان کرد، "بروکراسی واشنگتن تحت کنترل تندروهاست و آنها معتقدند که تاثیر تحریم ها بر کره شمالی شروع شده است."

در هرحال،‌ واکنش اخیر کره شمالی به اظهار نظر "جان بولتون" نشانه ای دیگر از پایان صبر پیونگ یانگ در مذاکرات بین دو کشور است و نشان می دهد کره شمالی مذاکرات کنونی را بی نتیجه می داند و دیگر مایل نیست به مذاکراتی که طرف مقابل در آن به تسلیم پیونگ یانگ می اندیشد، ادامه دهد.

نویسنده: محمود بلنداختر

139/117

بیشتر بخوانید:

 

کره شمالی: تا پمپئو در تیم آمریکا باشد، مذاکره نمی‌کنیم

آزمایش جدید موشکی کره شمالی؛ واکنش به کارشکنی آمریکا در مذاکرات/تحلیل

هشدار کره جنوبی به آمریکا در آستانه مذاکرات سران دو کشور/ تحلیل