تجمع مردم و شخصیت های فلسطینی در روستای عتیر- ام الحیران برای جلوگیری از تخریب آن از سوی رژیم صهیونیستی، واکنش سریع آنها به توطئه یهودی سازی این منطقه است.

به گزارش فلسطین الیوم، دادگاه مرکزی منطقه بئر السبع در جنوب فلسطین اشغالی، دادخواست مرکز حقوقی "عدالت" را که به نمایندگی از ساکنان روستای عتیر- ام الحیران در نقب، خواستار صدور حکمِ وقتِ احتیاطی برای جلوگیری از تخریب خانه های اهالی این روستاست، بررسی می کند.

درحالی که دادگاه بئر السبع این دادخواست را مورد بررسی قرار می دهد، کامیون های حامل تجهیزات، تخریب و چند دستگاه بلدوزر با پشتیبانی نیروهای پلیس اسرائیل با استقرار در ورودی روستای عتیر- ام الحیران، آماده یورش به این روستا و تخریب خانه ها و تخلیه آن هستند.

اداره اراضی اسرائیل روز گذشته اعلام کرد که تخریب خانه های روستای عتیر- ام الحیران از صبح امروز آغاز خواهد شد که در نخستین مرحله اجرای این طرح، حدود 15 ساختمان تخریب و اراضی شهروندان مصادره خواهد شد.

صدها تن از ساکنان روستای عتیر- ام الحیران، شخصیت های محلی و عربی و بسیاری از نمایندگان عرب کنست(پارلمان) رژیم صهیونیستی مانند باسل غَطاس، ایمن عوده، اسامه السعدی و طلب ابوعرار در واکنش به این تصمیمِ اداره اراضی رژیم صهیونیستی از ساعات اولیه شب گذشته با تجمع در خانه های شهروندانی که حکم تخریب خانه هایشان را نپذیرفته اند، بر ضرورت مقابله با طرح های این رژیم برای تخریب روستای عتیر- ام الحیران و تخلیه ساکنان آن و نیز احداث شهرک صهیونیست نشین بر ویرانه های این روستا، تاکید کردند.

اهالی روستای عتیر- ام الحیران که اسرائیل آن را به رسمیت نمی شناسد و بر تخلیه آن و مصادره اراضی این روستا تاکید دارد، از مردم و شخصیت های عربی خواستند، با حضور در این روستا به آنها برای جلوگیری از تخریب روستا کمک کنند.

این درحالی است که اهالی و انجمن های مردمی و حزبی نقب از اجرایی شدن سومین مرحله طرح کوچاندن ساکنان این منطقه و فراهم کردن زمینه ساخت شهرک صهیونیست نشین "حیران" در اراضی که آوارگان فلسطینی از حدود شصت سال پیش تاکنون در آن سکونت داشته اند، هشدار داده بودند.

در سال 2003، سومین طرح کوچ اجباری ساکنان روستای عتیر- ام الحیران با هدف احداث شهرک صهیونیست نشین حیران و گسترش جنگل های بتیر در اراضی این روستا برنامه ریزی شده بود.

رژیم صهیونیستی حدود 51 روستای عرب نشین در منطقه نقب را به رسمیت نمی شناسد و به طور مکرر به تخریب این روستاها و آواره کردن ساکنان آنها اقدام می کند؛ طرح احداث شهرک های صهیونیست نشین در نقب از دیگر توطئه های این رژیم برای یهودی سازی این منطقه است.

رژیم صهیونیستی با هدف تصرف اراضی گسترده ی نقب که دو سوم از خاک سرزمین تاریخی فلسطین را تشکیل می دهد، سال گذشته میلادی بیش از هزار خانه مسکونی را در این منطقه تخریب کرد.

حدود 220 هزار عرب فلسطینی در صحرای نقب زندگی می کنند که نیمی از آنها در روستاها و اماکنی که از صدها سال پیش در این منطقه ایجاد شده اند، زندگی می کنند. رژیم اسرائیل مالکیت اراضی این منطقه ازسوی عرب های ساکن آن را به رسمیت نمی شناسد و از ارائه خدمات اساسی مانند آب و برق به آنها خودداری می کند