ریاست هیات مذاکره کننده کره شمالی در سوئد را "کیم میونگ گیل" Kim Myong-gil مذاکرهکننده ارشد این کشور برعهده دارد.
"کیم میونگ گیل" پیش از رسیدن به استکهلم به خبرگزاری یونهاپ کره جنوبی در فرودگاه پکن گفت: ما برای مذاکره با نمایندگان آمریکا در سطح کارشناسی به سوئد میرویم.
"چو سون خویی" معاون وزیر خارجه کره شمالی روز سه شنبه گذشته گفته بود، آمریکا و کره شمالی برای ازسرگیری مذاکرات توافق کرده اند.
این نخستین دیدار هیات مذاکره کننده آمریکا و کره شمالی پس از توقف مذاکرات دو کشور از ماه فوریه 2019 است. البته سران آمریکا و کره شمالی در ماه ژوئن 2019 در منطقه غیرنظامی بین دو کره با هم به صورت کوتاه دیدار کردند اما این دیدار نتوانست به ازسرگیری مذاکرات دو کشور منجر شود.
سفر هیات کره شمالی به سوئد پس از چندین آزمایش موشکی پیونگ یانگ صورت می گیرد. همین دو روز پیش (چهارشنبه 2 فوریه) بود که کره شمالی دو موشک را از زیر دریا به سمت آبهای ژاپن شلیک کرد.
این نهمین آزمایش موشکی پیونگ یانگ در ماههای اخیر بود و نشان داد که بر خلاف خواست و نظر دولت آمریکا، کره شمالی همچنان مصمم است تا بنیه دفاعی خود را تقویت کند.
در چنین شرایطی، از سرگیری مذاکرات آمریکا و کره شمالی به این معناست که پیونگ یانگ با حفظ برگ های برنده خود وارد میز مذاکره شده است. این درحالیست که طرف آمریکایی که در ماههای اخیر تلاش زیادی برای ازسرگیری مذاکرات با کره شمالی کرده است در موقعیت متزلزل تری از گذشته قرار دارد و به گفته کارشناسان هرگونه پیشرفتی در مذاکرات به رفتار دولتمردان آمریکایی وابسته است.
"دانیل لاریسون" در پایگاه اینترنتی امریکن کانسرواتیو (American Conservative) در مطلبی تحت عنوان "دیپلماسی همه یا هیچ هرگز دستاوردی نخواهد داشت" نوشت:
"تنها راهی که ممکن است مسیر دستیابی به پیشرفت را در مذاکره با کره شمالی هموار سازد این است که دولت آمریکا پی ببرد مطالبات زیاده طلبانه و حداکثری آن از کره شمالی، از هم اکنون هدفی دست نیافتنی است و باید آن را از ذهن دور کند."
اگرچه دولت ترامپ بیش از هر دولت دیگری در آمریکا، با سطوح مختلف مقامات در کره شمالی دیدار و گفت وگو داشته است اما چندین دور مذاکره در 15 ماه گذشته نشان داد دولت کنونی آمریکا همچون دولتهای گذشته در پی یک توافق برد - باخت و خلع سلاح کامل کره شمالی است.
با اینحال به نظر می رسد پس از چند ماه توقف مذاکرات دولت ترامپ متوجه شده است که کره شمالی بازیگری نیست که بخواهد با یک دیدار نمایشی و نمادین، از دستاوردها و قابلیتهای دفاعی خود دست بشوید.
در چنین شرایطی پرسش این است که آیا دولت ترامپ این بار با یک نگاه و موضع متفاوت در مذاکرات با کره شمالی حاضر خواهد شد؟
لاریسون می نویسد:
"متاسفانه از آنجایی که مقامات دولت ترامپ هم به ما و هم به خودشان دروغ گفته اند که در مذاکره با کره شمالی پیشرفت هایی حاصل شده، حالا آنها نمی توانند اذعان کنند که باید سطح مطالبات خود را کاهش دهند و به کره شمالی چیزی پیشنهاد کنند که پیونگ یانگ را به دادن امتیاز ترغیب سازد."
از آن جایی که با توجه به فصل رقابت های انتخاباتی در آمریکا، دولت کنونی این کشور در شرایطی نیست که بخواهد از موضع گذشته واشنگتن در قبال پیونگ یانگ عقب نشینی کند، به نظر می رسد هدف اول دولت آمریکا از مذاکره با کره شمالی بهره برداری تبلیغاتی از این موضوع است.
بنابراین در حالیکه مشخص است کره شمالی چه انتظاری از طرف آمریکایی دارد، بدیهی است که هر گونه پیشرفتی در مذاکرات دو کشور پیش از انتخابات سال 2020 آمریکا غیر محتمل به نظر می رسد.
نویسنده: بلنداختر
117
بیشتر بخوانید:
ورود هیات مذاکرهکننده کره شمالی به سوئد برای مذاکره با آمریکا
کره شمالی انجام آزمایش موشکی را تایید کرد
کرهشمالی دوباره آزمایش موشکی انجام داد
کره شمالی: آمریکا عامل توقف مذاکرات هستهای است