به گزارش روز چهارشنبه خبرگزاری ایرانپرس، جواد اوجی در دهمین جلسه از بررسی صلاحیت وزیران در صحن علنی مجلس شورای اسلامی گفت: اين صنعت در جنگ اقتصادي دچار آسيب و چالش شده است كه علت آن بي تدبيري و فشار تحريم ها بوده است و اصلاح اين امر نيازمند تحول از طريق اتخاد تصميمات جهادي است.
اوجي افزود: فروش نفت و محصولات پتروشيمي و جذب سرمايه گذاري خارجي مهمترين عرصه هاي جهاد با استكبار جهاني ست.
وزير پيشنهادي نفت با اشاره به ظرفيت بالاي جوانان، نخبگان و شركت هاي دانش بنيان گفت: مشكلاتي كه در جلسات مطرح شد به همت اين عزيزان قابل حل است.
اوجي كاهش فروش نفت و ميعات گازي به سبب تحريم، توسعه ميادين مشترك و بهره برداري از آنها، پرهيز از خام فروشي و بازسازي تجهيزات صنعت نفت با عمر بالاي پنجاه سال را از جمله مشكلاتي نام برد كه در جلسات مطرح شده است.
اوجي در ادامه به شرح رويكرد اصلي خود پرداخت و توجه به دغدغه ها و حل مشكلات و اجراي سياست هاي كلي اقتصاد مقاومتي را اصلي ترين رويكرد خود خواند.
وی همچنين تلاش براي مقابله با تحريم ها و فروش حداكثري نفت خام و ميعانات را نيازمند اقدامات جهادي و حرفه اي دانست و افزود: با استفاده از توان نيروهاي متخصص رويكردي فعال براي بي اثر كردن تحريم ها در پيش خواهم گرفت و با شناسايي بازارهاي جديد براي فروش نفت و استفاده از ظرفيت اقتصادي فروش نفت را افزايش خواهم داد.
وزیر پیشنهادی نفت با تأکید بر اینکه بازارهای جدید نفت را شناسایی خواهم کرد، گفت: برای انجام و تحقق این مهم نیاز به اصلاح بودجه 1400 است که آن را به صورت متمم در اسرع وقت تقدیم مجلس خواهیم کرد البته در بحث فروش نفت که دغدغه نمایندگان است با اراده جدی برای فروش و استفاده از تمامی ظرفیتها این مهم را انجام خواهیم داد؛ دومین اقدامی که در دستور کار قرار خواهم داد و به رئیس جمهور قول دادم توسعه و تولید حداکثری از میادین مشترک نفت و گاز است، به طور کامل بر قراردادها اشراف دارم، منابع و ذخایر زیرزمینی، نفت و گاز جزو انفال و متعلق به تمامی مردم است بنابراین از انجام هر اقدامی که منجر به افزایش ظرفیت تولید صیانت شده نفت و متناسب با ذخایر موجود کشور است، دریغ نخواهم کرد.
وی یکی از برنامههای خود را جمعآوری گازهای همراه میادین نفتی، جلوگیری از گازسوزی و استفاده بهینه از آن دانست و افزود: پایداری سوخت مورد نیاز نیروگاههای کشور و تأمین سوخت مورد نیاز با همکاری وزارت نفت و پیگیری گازرسانی به مناطق روستایی که دغدغه بخشی از نمایندگان است را مورد توجه قرار خواهم داد. در زمان فعالیتم در شرکت گاز به بیش از 15 هزار روستا گازرسانی شد و 40 هزار روستا را هم در دستور کار داشتم، در زمینه تأمین سوخت مورد نیاز، افزایش ذخیره سازی گاز در مخازن طبیعی که متأسفانه مغفول مانده است، تنها دو میلیارد به دو مخزن گازی، ذخیره سازی انجام شده و شرکت ملی گاز در طول 50 سال عمر خود به لطف الهی و همکاران در همان زمان فعالیتم، تکمیل طرحهای پالایش گاز، احداث خطوط انتقال گازرسانی به صنایع جدید و تعیین تکلیف قرارداد واردات گاز از کشور ترکمنستان، اصلاح الگوی مصرف و کاهش شدت انرژی از جمله مواردی خواهد بود که در دستور کار قرار خواهم داد؛ در حال حاضر به اصلاح الگوی مصرف توجه نمیشود و همچنین اصلاح نظام تعرفهگذاری پلکانی افزایشی پرمصرف را در پیش خواهم گرفت.
وی افزود: یکی از راهکارهای دور زدن تحریم ها کاهش خام فروشی و تبدیل نفت به فرآورده است که در این مسیر برنامه های ویژه ای در وزارتخانه تدوین شده و قانون حمایت از صنایع پایین دستی مصوب مجلس می تواند ما را در حمایت از زنجیره تولید در این حوزه کمک کند.
اوجی ادامه داد: توسعه پترو پالایشگاه ها و تامین منابع مالی برای توسعه در صنعت نفت و صنعت تامین و سرمایه گذاری ساختارمند برای جذب و تشویق سرمایه گذاران مردمی و مردمی سازی اقتصاد نفت و گاز و محقق شدن تهاتر نفت خام و میعانات با پیمانکاران و همچنین تامین مالی از محل سپرده های صندوق توسعه ملی و پارک ها و بنگاه ها از دیگر برنامه های راهبردی پس از تصدی وزارت نفت است.
وزیر پیشنهادی نفت خاطرنشان کرد: استفاده از توافق جامع با کشورهای همسو و حفظ سرمایه انسانی موجود در صنعت نفت و مهندسان و کارکنان متخصص و توانمندی که در سال های اخیر مورد بی مهری قرار گرفته و شاهد خروج آن ها بودیم بخش دیگری از برنامه های آتی من در وزارت نفت خواهد بود. ضمن آنکه توجه ویژه به ارکان وزارت نفت نیز در دستورکار قرار خواهد گرفت.
وی با بیان اینکه شفافیت و مبارزه با فساد در وزارت نفت که گلوگاه سرمایه ها در کشور است بسیار مهم و حیاتی است، گفت: برخورد با فساد و مدیریت تعارض منافع و تقویت شفافیت در قراردادها و استقرار تجهیزات شفاف سازی و اندازه گیری و جایگزین کردن مقررات و به روزرسانی سامانه هوشمند کارت سوخت بخشی از برنامه ها در جهت ارتقاء شاخص های شفاف سازی و توسعه فساد ستیزی است.
اوجی توجه به مسئولیت های اجتماعی و محرومیت زدایی را یکی دیگر از رسالت های صنعت نفت دانست وگفت: من خود را نماینده مناطق محروم می دانم و مسئولیت اجتماعی و توجه به محرومان در برنامه های خود قرار دادم و اختصاص بخشی از درآمدهای صنعت نفت به اجرای پروژه های محرومیت زدایی و تامین قیر برای راه های روستایی را در دستورکار قرار داده ام.
وی با بیان اینکه ارتقاء فناوری و توجه به دانش بومی اولویت وزارت نفت در دوره جدید خواهد بود، خاطرنشان کرد: حمایت از شرکت های دانش بنیان و خرید تضمینی کالاهای استراتژیک صنعت نفت در دستورکار وزارت نفت قرار خواهد گرفت و در همین راستا دستورالعمل هایی برای حمایت از دانشمندان جوان و علوم نوین بومی و داخلی تدوین خواهد شد، همچنین رونق دیپلماسی انرژی و نقش آفرینی موثر در مجامع بین المللی نفت، گاز و انرژی و روابط سازنده با کشورهای همسایه در بهره برداری از میادین مشترک یکی دیگر از راهبردهای کشور در دور جدید وزارت نفت خواهد بود.
وزیر پیشنهادی نفت تصریح کرد: تنظیم سازمان های نفتی زیرمجموعه و تنظیم اساسنامه شرکت صنایع پتروشیمی و تعیین تکلیف نقش دولت در سازمان های تابعه نفت و اصل مالکیت بر شرکت های نفت و شفاف سازی رابطه مالی دولت نیز در برنامه ها به طور جدی و دقیق تدوین شده است.
وی در پایان تاکید کرد: لازم است یک بار دیگر در خصوص منابع و دارایی های خود شفاف اعلام کنم من خودروی شخصی خود را اعلام کرده ام و خدا شاهد است اگر خود مازراتی را ببینم تشخیص نمی دهم چیست چون نمی دانم و هرگز نداشته ام.
دهمین جلسه علنی مجلس شورای اسلامی صبح امروز چهارشنبه به ریاست دکتر محمد باقر قالیباف و با حضور 222 نفر از نمایندگان آغاز به کار کرد.
- ادامه بررسی برنامه وزرای پیشنهادی دولت سیزدهم به ترتیب:
1-مهندس سید عزت الله ضرغامی (میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری)
2 - مهندس جواد اوجی (نفت)
3 - مهندس علی اکبر محرابیان (نیرو)
4 - دکتر سیدحمید سجادی هزاوه (ورزش و جوانان)
- دفاع پایانی ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران نسبت به وزرای پیشنهادی
- رای گیری برای وزرای پیشنهادی
بررسی صلاحیت وزیران پیشنهادی دولت سیزدهم از روز شنبه در مجلس آغاز شده و پیش بینی می شود تا آخر وقت امروز پایان پذیرد.