به گزارش پارستودی؛ مسعود کرباسیان که روز سهشنبه به همراه وزیر نیرو در نشست هفتگی سخنگوی دولت با خبرنگاران حضور پیدا کرده بود گفت: در سه ماهه اول امسال 11 و 6 دهم میلیارد دلار صادرات کشور بوده که این میزان در مقایسه با مدت مشابه پارسال 15 و نیم درصد رشد داشته است.
وی دلیل کاهش واردات کشور را ممنوعیت واردات کالاهایی اعلام کرد که ضروری نبودهاند و افزود: قطعات منفصله خودرو، ذرت دامی، برنج، روغن سویا، گوشی تلفن همراه، جو، قطعات منفصله لوازم خانگی، کنجاله، روغن دانه آفتابگردان، ماشین آلات صنعتی و بنزین، بیشترین قلم کالاهای وارداتی کشور در سه ماهه اول امسال بودهاند.
وزیر امور اقتصادی و دارایی همچنین با ارائه گزارشی از آمارهای اقتصادی کشورگفت: به مردم اطمینان میدهیم در شرایط فعلی تمام تلاش خود را برای حفظ هویت و عزت ملی بکار گیریم و با جدیدت در پیشبرد امور کشور نگذاریم کسی خدشهای به کشور و این ملت وارد کند.
وی با بیان اینکه بسیاری از افزایش قیمتها و نوسانات بازار دلایل غیرمنطقی و روانی دارد گفت: به عنوان مثال امسال واردات قطعات منفصله خودرو افزایش یافته و تولید خودرو نیز در 90 روز ابتدایی امسال 7 درصد رشد داشته است بنابراین منطقی نیست که قیمت خودرو افزایش یابد.
کرباسیان با بیان اینکه وقتی تولید زیاد شده واردات تغییر نکرده و ارز کالاهای اساسی با نرخ 3 هزار و 800 تومان تأمین شده پس چرا باید با افزایش قیمت در بازار مواجه باشیم؟ گفت: بودجه تغییر نکرده، تأخیری در تخصیص بودجه نداشتهایم، در واردات اتفاق خاصی نیفتاده و تولید هم کاهش نیافته است.
وی همچنین درخصوص تصمیمات اخیر اقتصادی دولت و نحوه تخصیص ارز به 4 گروه کالایی نیز گفت: روز گذشته تصمیم گرفتیم 18 میلیارد دلار از درآمدهای ارزی دولت به واردات کالاهای اساسی کشور تخصیص یابد که این ارز با نرخ 3 هزار و 800 تومان تأمین خواهد شد.
کرباسیان با بیان اینکه دسته دوم کالاهای ضروری هستند گفت: تأمین ارز این کالاها را به ارز حاصل از صادرات غیرنفتی مؤکول کردهایم. وی افزود: این ارز از محل صادرات پتروشیمیها، فولاد، فلزات رنگین تأمین میشود و صادرکنندگان این محصولات موظف شدهاند 80 درصد از ارز صادراتی خود را برای واردات کالاهای گروه دوم در سامانه نیما عرضه کنند.
وزیر اقتصاد ارز حاصل از صادرات این قلم کالاها را 45 میلیارد دلار عنوان کرد و افزود: این صادرکنندگان موظفند 80 درصد از این ارز را برای واردات مواد اولیه در سامانه نیما عرضه کنند.
وی دسته سوم کالاها را آن دسته از کالاهایی عنوان کرد که ضرورت چندانی ندارد و دولت ضمانتی برای تأمین ارز آنها ندارد، افزود: برای تأمین ارز این نوع کالاها تمهیداتی اندیشیده شد تا صادرکنندگان بتوانند اظهارنامه صادراتی خود را در بورس عرضه کنند تا وارد کنندگان این نوع کالاها با خرید این اظهارنامهها ارز مورد نیاز خود را تأمین کنند.
درخواست نوبخت از کسبه برای همراهی با دولت
سخنگوی دولت هم در این نشست خبری گفت: حرفهای منطقی کسبه را میشنویم و از آنها تقاضا داریم اجناسی را که با دلار 4200 تومانی وارد کردهاند، با همان قیمت در بازار عرضه کنند.
محمد باقر نوبخت با بیان اینکه باید بخش حمایتی نظارت کافی به بازار داشته باشد گفت: دستگاههای نظارتی چون قوه قضائیه از طریق تعزیرات و همچنین سازمان حمایت از تولید کننده و مصرف کننده باید در این شرایط وارد عمل شوند.
نوبخت ادامه داد: اتحادیههای صنفی نیز باید نظارت کرده و از مردم حمایت کنند و ما در این شرایط از کسبه نیز میخواهیم که از اقدام دولت در جهت تقویت پول ملی حمایت کند و اگر با ارز 4200 تومانی جنس وارد میکنند با همان قیمت به مردم عرضه کنند.
وی همچنین از برگزاری جلسهای با حضور کسبه برای ایجاد ثبات در بازار با حضور رئیس جمهور خبر داد و افزود: حرفهای منطقی کسبه را میشنویم و سعی داریم تا با هماهنگیهای صورت گرفته نابسامانی و نوسانات بازار را به ثبات برسانیم.
137/120
بیشتر بخوانید
افزایش 21 درصدی صادرات غیرنفتی ایران
افزایش معنا دار صادرات ایران به کشورهای اروپایی