وزیر امور خارجه ایران در نشست خبری مشترک با وزیر امور خارجه روسیه در تهران گفت: تا زمانی که سیاست فشار حداکثری وجود دارد، هیچ مذاکره مستقیمی بین ایران و آمریکا وجود ندارد.

چرا مهم است:

ایران و روسیه، دو کشور متحد، اخیرا همکاری های خود را در بخش های نظامی و اقتصادی گسترش داده‌اند. به دلیل تحریم های آمریکا، همکاری آنها در بریکس و سازمان همکاری شانگهای، به ویژه در حوزه دلارزدایی، می تواند رشد اقتصادی هر دو کشور را در پی داشته باشد.

آنچه او می گوید:

عباس عراقچی وزیر امور خارجه ایران در نشست خبری مشترک با سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه در تهران، هشدار داد تا زمانی که سیاست فشار حداکثری پابرجاست، مذاکرات مستقیم با آمریکا نخواهیم داشت.

 عراقچی به تشریح رایزنی‌های نزدیک با روسیه درباره برنامه‌های هسته‌ای ایران پرداخت و تاکید کرد که تهران آماده است مواضع خود را با متحدانی مانند چین و روسیه به اشتراک بگذارد.

وزیر امور خارجه ایران همچنین خاطرنشان کرد که گفتگوهایش با همتای روس خود فراتر از موضوعات دوجانبه بوده و موضوعات منطقه‌ای گسترده‌تر از جمله فلسطین، لبنان، سوریه را در برداشته است.

وی طرح جابجایی ساکنان نوار غزه را که از رئیس‌ جمهور ایالات متحده مطرح شده محکوم و اعلام کرد که در مخالفت با این طرح در منطقه غرب آسیا موضعی متحد وجود دارد.

نکات کلیدی:

  • نشست آتی کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و روسیه در ماه آوریل برگزار خواهد شد. همکاری های در حوزه انرژی، راه‌آهن، کشاورزی، و تجارت در کمیسیون مورد بحث قرار خواهد
  • ایران جنایات رژیم اسرائیل در فلسطین را محکوم  و در عین حال بر رایزنی‌های نزدیک در مورد مسائل مربوط به لبنان، سوریه و فراتر از آن تاکید کرد.
  • تلاش ها برای ایجاد یک موضع هماهنگ منطقه ای از جمله نشست قریب الوقوع وزرای خارجه سازمان همکاری اسلامی در جریان است.

نگاه عمیق تر: 

 ایران بر آن است تا از طریق پیوندهای  اقتصادی و تلاش های دیپلماتیک هماهنگ به تقویت راهکارهای منطقه ای برای تامین  امنیت بپردازد. این رویکرد چند وجهی نه تنها نفوذ آمریکا را به چالش می کشد، بلکه نشان می دهد که ایران و روسیه آماده تغییر نظم منطقه هستند.

 

303