به گزارش خبرگزاری ایران پرس، «احمد وحیدی» روز پنجشنبه در بیستودومین مراسم تجلیل از پژوهشگران و فناوران برتر کشور در نمایشگاه بینالمللی تهران اظهار کرد: در بیانیه گام دوم انقلاب اولین بخشی که به آن توجه شده است، بحث پژوهش است.
وی با بیان اینکه اقتصاد دانش بنیان در اسناد بالادستی پیش بینی شده است، افزود: وقتی از اقتصاد دانش بنیان صحبت می شود بلافاصله زنجیره ارزش مطرح می شود. بنابراین باید جایگاه دانش را در زنجیره ارزش بیابیم و برای آن چاره جویی کنیم.
وحیدی خاطر نشان کرد: در زنجیره ارزش، نقشه جامع علمی داریم که باید محقق شود و برای پیاده سازی آن نیاز به نظام ملی نوآوری است. امروز ما فاقد این نظام هستیم و باید آن را تعریف کنیم و برای تحقق آن به دانش در سطح ملی نیاز داریم.
وزیر کشور با بیان اینکه برای تولید محصول نیاز به سه مولفه دفاتر طراحی زبده، مراکز توسعه فناوری و مراکز مطالعه آینده هستیم، افزود: مهمترین زنجیره مادر دانش، طراحی است و باید مراکز توسعه فناوری داشته باشیم.
ستاری: حضور 45 شرکت دانشبنیان در بورس با ارزش 40 هزار میلیارد تومان
معاون علمی و فناوری رئیسجمهوری نیز در این مراسم از حضور 45 شرکت دانشبنیان در بورس با ارزش گذاری 40 هزار میلیارد تومان خبر داد.
«سورنا ستاری» اظهار داشت: محصول (علمی و پژوهشی)، حاصل سرمایهگذاری بخش خصوصی است نه دولت، ما (به عنوان دولت) باید زیست بومی ایجاد کنیم که بخش خصوصی بتواند سرمایهگذاری کند.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری اظهار داشت: در حال حاضر 400 شتابدهنده بخش خصوصی که هرکدام با سرمایهگذاری بخش خصوصی در ایجاد شرکت هستند، فعال است. دهها صندوق خطرپذیر در بورس فعال هستند و الان بیش از 45 شرکت در بورس فعال هستند.
وی گفت: پولی که دولت از جیب مردم در پژوهش میگذارد با پول بخش خصوصی فرق می کند. در حال حاضر سرمایهگذاری بخش دولتی در پارکهای علم و فناوری در حوزه پژوهش به بخش خصوصی یک به 8 است، در حالی که در پارک فناوری پردیس سرمایه گذاری بخش خصوصی به دولتی 25 به یک است.
ستاری ایجاد معاونت فناوری در وزارت علوم را یک حرکت پیشتازانه در دانشگاهها برشمرد و گفت: باید به پارکهای علم و فناوری توجه بیشتری شود، لازم نیست رئیس پارکها، عضو هیات علمی باشند، یک استاد تمام هم میتواند این سمت را در دست بگیرد. در حال حاضر بیش از 5 هزار هیات علمی داریم که در دانشگاهها فعال هستند.
ستاری یادآور شد: پیشرفت مفهومی است که در عین سادگی خیلی پیچیده است، متاسفانه در توسعه معکوس عمل کردیم و این برعکس عمل کردن مشکلاتی را برای کشور ایجاد کرده است.
بیست و دومین جشنواره تجلیل از پژوهشگران و فناوران برگزیده کشور در سال 1400، امروز (پنجشنبه) در محل دائمی نمایشگاه بین المللی تهران برگزار شد.
در این مراسم از 23 پژوهشگر و 8 فناور برتر با حضور «سورنا ستاری» معاون علمی و فناوری رئیس جمهور، «محمدعلی زلفی گل» وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، «بهرام عین اللهی» وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و «احمد وحیدی» وزیر کشور تقدیر شد.
117
بیشتر بخوانید:
تهران میزبان جشنواره تجلیل از پژوهشگران و فناوران برگزیده کشور