رئیس نخستین کنگره بین المللی پزشکی مراقبت های ویژه گفت: کشور ما با دارا بودن دانشمندانی چون «زکریای رازی»، سابقه طولانی در بحث مراقبت های ویژه و بیهوشی دارد.

به گزارش ایران پرس، علی اکبر ولایتی در این مراسم که امروز(چهارشنبه) در تالار ابوریحان دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد، افزود: افزایش سن، صنعتی شدن جهان، آلودگی محیط زیست، پیشرفت در حرفه پزشکی و بالا رفتن توقع مردم درخصوص حضور طبیب در بالین بیمار از جمله مواردی است که نیازمندی به واحدهای پزشکی بخش مراقبت های ویژه بیمارستانی را مورد توجه قرار می دهد و موجب توسعه این بخش در بیماستان ها می شود.

ولایتی با بیان اینکه که بخش « آی سی یو » مقدمه ای است که باید بدانیم همه اجزای انسان با یکدیگر در ارتباط هستند، اظهار داشت: باید بخش های «آی سی یو» بیمارستان ها به سمت نماد شدن (برند) شدن پزشکی پیش برود؛ البته هر چند بحث بیهوشی و مراقبت های ویژه در کل تاریخ بشر مورد توجه قرار می گرفته است.

وی با اشاره به قدمت پزشکی و تخصصی بودن بحث بیهوشی در کشور تاکید کرد: بحث بیهوشی در کشور ما قدمت بالایی دارد و حتی در جنگ خندق و در زمان پیامبر اکرم(ص) چادری برپا شد که در آن چادر زخمی ها مورد مراقبت های ویژه قرار می گرفتند و دانشگاه جندی شاپور ایران از جمله دانشگاه هایی است که در بحث بیهوشی سابقه طولانی دارد.

رئیس نخستین کنگره بین المللی پزشکی مراقبت های ویژه تاکید کرد: فعالیت هایی که در بحث مراقبت های ویژه و بیهوشی در کشور صورت گرفته است باید توسعه پیدا کند.

ولایتی همچنین گفت: حکیم رازی نخستین کسی بود که داروی بیهوشی الکل را کشف کرد و سپس از روده بز، نخ بخیه را تولید کرد و فعالیت پزشکی را در عرصه بیهوشی توسعه داد بنابراین بحث مراقبت های ویژه و بیهوشی در کشور ما سابقه طولانی دارد و باید این فعالیت گسترش یابد.

اولین کنگره بین المللی طب مراقبت های ویژه؛ سیستم ها، فناوری و مدیریت، به مدت دو روز از امروز ۲۵ مهر از سوی مرکز تحقیقات بهبود کیفیت مراقبتهای ویژه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و گروه مهندسی سیستم های سلامت دانشگاه تربیت مدرس، انجمن علمی مهندسی سیستم های سلامت ایران و انجمن مراقبت های ویژه ایران در تالار ابوریحان دانشگاه شهید بهشتی تهران برگزار می شود.

113/110