در بیانیه پایانی این کنفرانس بر اجرای قطعنامه های سازمان ملل از جمله قطعنامه 2334شورای امنیت، ضد شهرک سازی های رژیم صهیونیستی در اراضی فلسطینی ها تاکید شد.
پیشنهاد برگزاری کنفرانس سازش پاریس درابتدای سال 2016 از سوی فرانسه با هدف برگزاری مذاکرات سازش بین رژیم صهیونیستی و تشکیلات خودگردان فلسطین مطرح شد.
نخستین کنفرانس مقدماتی سازش در ژوئن 2016 با حضور سازمان ملل، اتحادیه اروپا، آمریکا و کشورهای عربی برگزار شد تا درباره پیشنهادات مطرح بدون حضور رژیم صهیونیستی و تشکیلات خود گردان فلسطین، رایزنی شود.
با این همه ازهمان ابتدا بنا به دلایل مختلف مورد پذیرش دو طرف این مناقشه واقع نشد.
دومین نشست این کنفرانس نیز که روز یکشنبه 15 ژانویه 2017 برگزار شد، بدون نتیجه خاصی پایان یافت.
با این حال یک نکته مهم در این کنفرانس، محکومیت سیاست شهرک سازی رژیم صهیونیستی بود.
کما اینکه فرانسوا اولاند رئیس جمهوری فرانسه در این باره تصریح کرد که ادامه شهرک سازی توسط اسرائیل وارد مرحله خطرناکی شده است.
البته رژیم صهیونیستی دلیل شرکت نکردن خود در این کنفرانس را مخالفت با اصل ایجاد دوکشور مستقل و نیز محکومیت شهرک سازی اعلام کرده است.
طرف فلسطینی نیز به دلیل اینکه در دستور کار این کنفرانس مسائل حساس و سرنوشت سازی مانند تعیین تکلیف آوارگان فلسطینی، سرنوشت بیت المقدس وعدم تعیین نهایی مرزهای کشور مستقل فلسطینی قرار ندارند در این کنفرانس شرکت نکرد.
تاکنون چند بار کنفرانس های مختلف برای برقراری سازش بین تشکیلات خودگردان و رژیم صهیونیستی برگزار شده که نتایج هیچکدام از این کنفرانس ها به نفع مردم فلسطین نبوده است.
گروههای فلسطینی از جمله حماس و جهاد اسلامی به مقاومت به عنوان تنها گزینه آزادسازی اراضی اشغالی توسط صهیونیست ها تاکید دارند.
در واقع نگاهی به سابقه این نشست ها در دو دهه گذشته از سوی غربی ها دنبال شده نشان می دهد که رژیم صهیونیستی اساسا به نتایج آنها پایبند نبوده و نیست.
از سوی آمریکایی ها در دهه 2000 میلادی در چارچوب به اصطلاح راه حل صلح آمیز مساله فلسطین طرحی موسوم به "نقشه راه" از سوی دولت جورج دبلیو بوش ارائه شد که متضمن ایجاد دو کشور مستقل یهودی و فلسطینی بود.
دولت اوباما نیز این رویکرد را ادامه داده است.
برغم همراهی تشکیلات خود گردان فلسطین با این طرح، با روی کار آمدن دولت های راست گرا در اسرائیل اساسا این به اصطلاح راه حل زیر سئوال رفت.
دولت کنونی رژیم صهیونیستی به ریاست بنیامین نتانیاهو از حزب راستگرای لیکود، نه فقط سیاست توسعه شهرک سازی در اراضی فلسطینی ها در مناطق اشغالی 1967 را ادامه داده، بلکه راه حلی را که متحد استراتژیک آن یعنی آمریکا برای به اصطلاح حل و فصل این مناقشه ارائه داده را نیز قبول ندارد.
کما اینکه نتانیاهو بارها تصریح کرده که مخالف تشکیل کشور مستقل فلسطینی است.
در عین حال با ادامه سیاستهای ظالمانه اسرائیل علیه فلسطینی ها به ویژه اصرار بر ادامه شهرک سازی در اراضی فلسطینی شاهد شکل گیری اجماع جهانی علیه رژیم صهیونیستی هستیم.
رای مثبت همه اعضای شورای امنیت سازمان ملل به همراه رای ممتنع آمریکا به قطعنامه 2334 که برای نخستین بار باعث تصویب قطعنامه ای در محکومیت سیاست شهرک سازی اسرائیل از سوی سازمان ملل شد، به مثابه ضربه سختی به موضع و دعاوی رژیم صهیونیستی در قبال مساله فلسطین محسوب می شود.
با توجه به راه حل های بی نتیجه ارائه شده برای مساله فلسطین، سیاست اصولی جمهوری اسلامی ایران در قبال مساله فلسطین برگزاری همه پرسی با شرکت همه ساکنان اصلی آن اعم از مسلمان، مسیحی و یهودی برای تعیین تکلیف وضعیت آینده این سرزمین است.115/111