با وجود این، کاراکاس (پایتخت ونزوئلا) برنامه های جدید خود برای مقابله با تحریم های اعمال شده آمریکا علیه ونزوئلا و تضمین کیفیت بهتر زندگی در این کشور آمریکای جنوبی را ترویج می دهد.
«ایبیس فراده بریتو» Ibis Frade Brito در مطلبی در خبرگزاری «پرنسا لاتینا» نوشت: «فیلیپو گراندی» Filippo Grandi کمیسیونر عالی امور پناهندگان سازمان ملل متحد (Acnur) و «ویلیام لیسی اسوینگ» William Lacey Swing مدیرکل سازمان بین المللی مهاجرت (OIM) در 23 اوت خواستار حمایت بیشتر کشورهایی شدند که پناهندگان و مهاجران ونزوئلایی وارد آن کشورها می شوند.
گفته شده است که از سال ۲۰۱۵، بیش از ۱.۶ میلیون نفر از ساکنان ونزوئلا از این کشور خارج شدهاند و 90 درصد از ونزوئلایی ها در کشورهای آمریکای جنوبی ساکن هستند.
در این راستا، آژانس مهاجرات سازمان ملل اعلام کرده است که، خروج گسترده و دسته جمعی مردم ونزوئلا از این کشور، در حال نزدیک شدن به نقطه بحرانی است.
تاکنون ونزوئلایی ها می توانستند از مرزهای خود با کارت شناسایی و سند مهاجرت منطقه ای عبور کنند، اما، در حال حاضر دو کشور اکوادور و پرو از مهاجران ونزوئلایی گذرنامه می خواهند.
«فیلیپو گراندی» افزود: «ما چالش های جدی در مورد موج مهاجرت ونزوئلایی ها به کشورهای همسایه را درک می کنیم. این موضوع مهمی است که هر گونه تدابیر جدید دولت های آمریکای لاتین در مورد مسئله مهاجرت شهروندان ونزوئلا در راستای حفاظت از آنها باشد.»
سازمان امور پناهندگان سازمان ملل متحد (Acnur) و سازمان بین المللی مهاجرت (OIM) در 15 اوت، به طور جداگانه درخواست های بشردوستانه خود را به ترتیب به مبلغ 46 و 32 میلیون دلار برای رسیدگی به وضعیت مهاجرین ونزوئلایی مطرح کردند.
«استفان دوجاریک» Stéphane Dujarric سخنگوی دبیرکل سازمان ملل تاکید کرد، این مبلغ برای کمک به دولت ها و جوامعی که میزبان پناهجویان ونزوئلایی هستند، در نظر گرفته شده است.
«دوجاریک» همچنین تصریح کرد: «دلیل اصلی مهاجرت ونزوئلایی ها از کشور خود به سایر کشورهای آمریکای لاتین، گرسنگی و فقدان مواد غذایی عنوان شده است.»
این سخنگوی سازمان ملل در ادامه اظهارات خود گفت: چندین آژانس سازمان ملل متحد در ونزوئلا در حوزه های مختلفی از جمله بهداشت، تغذیه، کشاورزی و توسعه فعالیت دارند.
وی همچنین خاطرنشان کرد، کمبود شدید دارو در ونزوئلا باعث شده است تا وضعیت بیمارستانها به شدت رو به وخامت برود.
شمار زیادی از مردم ونزوئلا به دلیل نامساعد بودن وضعیت اقتصادی این کشور در حال مهاجرت هستند.
«خورخه رودریگز» Jorge Rodríguez وزیر اطلاعات ونزوئلا اعلام کرد؛ بسته جدید اقتصادی با هدف مهار تورم شدید در این کشور در حال اجرا شدن است.
از سوی دیگر، «خورخه آریزا» Jorge Arreaza وزیر امور خارجه ونزوئلا در تاریخ 23 اوت از «ماتو کرنتسیل» Matthew Crentsil نماینده جدید کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان در کشور آمریکای جنوبی، استقبال کرد، کسی که متعهد به همکاری با دولت ونزوئلا در کاراکاس شده بود.
به علاوه، «خورخه رودریگز» از ونزوئلاهایی که به مکان های دیگر مهاجرت کرده اند، خواست که به کشور خود بازگردند و در برنامه بهبود اقتصادی که توسط دولت ونزوئلا ترویج داده می شود، شرکت کنند.
«خورخه رودریگز» عنوان کرد، که به زودی شاهد نتایج مثبت برنامه ای که برای بهبود وضعیت اقتصادی در این کشور در نظر گرفته شده است، خواهیم بود. «رودریگز» همچنین با اشاره به مسئله مهاجرت ونزوئلایی ها گفت: برخی از کشورهای منطقه و سازمان های بین المللی در بحران ایجاد شده در ونزوئلا نقش داشته اند.
وی افزود: جالب این است که هیچ کسی راجع به مهاجرت کلمبیایی ها و برزیلی ها به ونزوئلا برای دریافت خدمات آموزشی و بهداشتی بطور رایگان صحبتی نکرده است.
وزیر اطلاعات ونزوئلا همچنین افزایش مداخله سیاسی، بیگانه ستیزی و جنگ رسانه ای علیه مردم این کشور را محکوم کرد.
«خورخه رودریگز» تصریح کرد، باندهای جنایتکاری در مرز کلمبیا و ونزوئلا وجود دارند که از یکی از ابزارهای حمایت اجتماعی دولت تحت عنوان کارت «سرزمین پدری» (یک کارت شناسایی دولتی برای ارائه امتیازهایی به مصرف کنندگان و ردیابی استفاده از خدمات اجتماعی) را برای قاچاق نفت خام و سایر کالاها مورد استفاده خود قرار می دهند.
به این ترتیب، تجارت غیرقانونی به عنوان یکی از مشکلات عمده در مناطق مرزی ونزوئلا بوده است، زیرا گروه های جنایتکار از این طریق، برای صادرات محصولات، کالاهای اساسی و سوخت این کشور به خاک این کشور وارد می شوند.
لازم به ذکر است که در گذشته تعداد زیادی از کلمبیایی ها با انگیزه فرار از خشونت در کشور خود، وارد ونزوئلا شدند.
از زمان به قدرت رسیدن «هوگو چاوز» رئیس جمهور فقید ونزوئلا (1999-2013)، دولت ونزوئلا برنامه ای را برای حمایت از کلمبیایی هایی که به این کشور بولیواری پناه آورده بودند، طراحی کرد.
رهبرسابق سوسیالیستی ونزوئلا (چاوز) پیش تراعلام کرده بود، قدرت های خارجی در حال طراحی جنگی اقتصادی علیه ونزوئلا هستند و آنها به بهانه حمایت از مردم ونزوئلا، در صددند که دولت بولیواری را سرنگون کنند.
«نیکولاس مادورو» رئیس دولت کنونی ونزوئلا، که ادامه دهنده راه و مسیر «هوگو چاوز» است، پروژه های مختلفی را برای تنوع بخشیدن به اقتصاد این کشور بولیواری ترویج می دهد.
شرکت های بزرگ و فراملیتی، توزیع محصولات خود را به ونزوئلا متوقف کردند؛ بنابراین این کشور با بحران و کمبود مواد غذایی مواجه شده است.
در حال حاضر دولت ونزوئلا نشست هایی را با گروه های مختلف تجاری برگزار می کند و هدف از برگزاری این نشست ها، توافق با گروه های تجاری در زمینه ایجاد قیمت های منصفانه و مقرون به صرفه برای محصولاتی از قبیل دارو، غذا، بهداشت، قطعات خودرو، لباس و... است.
«دونالد ترامپ» در برابر انتخاب مجدد «نیکلاس مادورو» به عنوان رئیس جمهوری ونزوئلا، تحریم های جدیدی در حوزه های اقتصادی، تجاری، مالی علیه این کشور اعمال کرد.
کارشناسان معتقدند که آخرین تحریم هایی که دولت آمریکا علیه ونزوئلا اعمال کرده است، شامل شرکت ملی نفت ونزوئلا (PDVSA) نیز می شود. در حالی که این شرکت نفتی به عنوان منبع اصلی درآمد دولت ونزوئلا است.
کاراکاس برای مقابله با محاصره اقتصادی آمریکا از راه اندازی ارز دیجیتال به نام «پترو» خبر داد.
دولت ونزوئلا از بیستم اوت در راستای اجرای طرح احیای اقتصادی اقدام به بازسازی پولی کرده است. دولت ونزوئلا پنج صفر از واحد پولی این کشور (بولیوار) حذف و اعلام کرده است که ارزش آن را بر پایه ارز دیجیتالی این کشور موسوم به «پترو» تعیین می کند.
ارزش پترو که فوریه گذشته توسط مقامات ونزوئلا ایجاد شد، بر حسب قیمت هر بشکه نفت که این کشور تولید می کند متغیر و در حال حاضر نزدیک شصت دلار است. به گفته «مادورو» پرداخت حقوق نیز با «پترو» شاخص گذاری خواهد شد.
بنابراین، کاراکاس تلاش می کند با استفاده از ارز دیجیتال «پترو» کمبود نقدینگی را جبران و با آثار و پیامدهای منفی تحریم های اقتصادی آمریکا مقابله کند.
(نیکلاس مادورو اعلام کرده است، برای پایان دادن به تاثیر دلار بر قیمت ها در کشورش راهکار دارد. در حالی که دولت ونزوئلا اقدام به بازسازی پولی کرده است، رئیس جمهور سوسیالیست این کشور وعده داد به تاثیر دلار بر قیمت کالاهای مصرفی در ونزوئلا پایان دهد.)139/110
مترجم: نگین فلکشاهی
بیشتر بخوانید:
درهای پرو به روی مهاجران ونزوئلایی بسته شد
شرایط سخت پرو و اکوادور برای مهاجران ونزوئلایی+ ویدئو
تداوم سیاست تحریمی آمریکا درقبال ونزوئلا؛ تحریم 20 شرکت ونزوئلایی