پرس تی وی: ارتش امریکا می‌گوید با اعزام یک تیپ زرهی و یک تیپ حمل و نقل هوایی به افغانستان در زمستان امسال، درمجموع 2300 سرباز دیگر در این کشور مستقر می‌کند.

وزارت دفاع امریکا (پنتاگون) در بیانیه‌ای، از اعزام 1500 سرباز به افغانستان خبر داد و افزود علاوه بر این 1500 سرباز، 800 نیروی دیگر نیز در قالب مأموریت آموزشی موسوم به «حافظ عملیات آزادی»، زمستان جاری، در این کشور مستقر خواهند شد.

بر اساس بیانیۀ پنتاگون، «این استقرار بخشی از جابجایی چرخشی ِ متداول نیروهاست که در پشتیبانی از مأموریت حافظ عملیات آزادی صورت می‌گیرد.»

در این بیانیه آمده است سربازان اعزامی به‌خوبی آموزش‌دیده و برای رویارویی با هرگونه چالش احتمالی در این مأموریت به‌خوبی آماده شده‌اند.

پنتاگون در این بیانیه به تاریخ و زمان دقیق اعزام نیروهای نظامی امریکا به افغانستان اشاره‌ای نکرده است.

امریکا، 7 اکتبر 2001 میلادی (15 مهر 1380)، در زمان ریاست‌جمهوری جورج دابلیو بوشِ جمهوری‌خواه، به همراه متحدانش، در قالب طرح امریکاییِ به اصطلاح جنگ با تروریسم، به افغانستان حمله کرد.

در جنگ افغانستان رژیم طالبان سرنگون شد، اما باوجود گذشت حدود یک و نیم دهه، هزاران نظامی خارجی همچنان در این کشور جنگ‌زده حضور دارند.

باراک اوباما از حزب دموکراتیک امریکا، بعد از به قدرت رسیدن در سال 2008، اعلام کرد به جنگ افغانستان که به طولانی‌ترین جنگ در تاریخ امریکا تبدیل شده است، پایان خواهد داد، اما در عمل به این وعده ناکام ماند.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب امریکا، در اظهارات خود علیه جنگ افغانستان سخن گفته و جنگ 2001 و ادامۀ حضور نظامی و اشغال آن را «جنگ اوباما» خوانده است.

اوباما به ارتش امریکا دستور داده است با تلاش مستقیمِ بیشتر در قبال طالبان، نیروهای افغان را در نبرد با گروه طالبان تقویت کنند.

در اکتبر سال گذشته، اوباما طرح‌هایی را مبنی بر ادامۀ حضور 9800 نظامی امریکا در سال 2016 و 5500 نظامی دیگر در سال 2017 در افغانستان مطرح کرد که با وعده‌های وی مبنی بر پایان دادن به جنگ در افغانستان و بازگرداندنِ اکثر نیروهای امریکا از این کشور آسیایی تا قبل از پایان ریاست‌جمهوری‌اش، مغایرت داشت.

به گفتۀ مقامات امریکایی، واشنگتن همچنین شمار زیادی از پهپادها و «نیروهای عملیات ویژه» را به‌منظور آنچه جنگ با ستیزه‌جویان نامیده می‌شود، در افغانستان حفظ خواهد کرد.

در حال حاضر حدود 10 هزار سرباز امریکایی و حدود 6 هزار نیروی ناتو در قالب آنچه «آموزش و مشاوره» به نیروهای امنیتی افغانستان در نبرد با طالبان عنوان می‌شود، در این کشور جنگ‌زده حضور دارند.

در چند ماه گذشته، ستیزه‌جویان طالبان با حملات متعدد به ایالات مهم افغانستان ازجمله قندوز و تخار، فشارهای خود را تشدید کرده‌اند.