دیمیتری راگوزین Dmitry Rogozin معاون نخست وزیر روسیه درباره اقدامات جنگی این کشور در سوریه گفت: در مجموع بیش از دویست نوع سلاح و تجهیزات مورد آزمایش قرار گرفتند و بر همین اساس قرار است تا سرمایه گذاری قابل توجهی در زمینه فن آوری بسیار پیشرفته مانند رباتیک، هوش مصنوعی، پهپادها، سامانه های ضد موشکی و مهمات دقیق در برنامه تسلیحاتی جدید صورت گیرد.
اما از بعد دیگر، نگاه برنامه ریزان نظامی روسیه به تهدیدات موجود و آینده است که شامل توانمندی نظامی ناتو،عملیاتی شدن سامانه موشکی فرا صوت تهاجمی آمریکا که قادر است همه نقاط جهان را هدف قرار دهد و استقرار سامانه های هستهای می شوند.
مقامات ارشد نظامی روسیه بر این باورند که با توجه به برنامه جدید تسلیحاتی روسیه ، قادر هستند تا واکنش مناسبی در قبال این تهدیدات انجام دهند.
معاون وزارت دفاع روسیه در نوامبر2017 اعلام کرد که برنامه تسلیحات نظامی جدید مسکو 19 هزار میلیارد روبل (325 میلیارد دلار) و سیستم هماهنگسازی آن هزار میلیارد روبل (17 میلیارد دلار)هزینه دربرداشته است.
روسیه از سال 2000 میلادی تلاش قابل توجهی را برای مدرن سازی نظامی و احیای نیروهای مسلح صورت داده و بودجه نظامی افزایشی نجومی یافته است.
توجه دولت روسیه معطوف بر نوسازی تسلیحاتی، ساختاربندی مجدد ارتش و نیز خرید آن دسته از تجهیزاتی بوده است که از لحاظ کیفی و کارایی عملیاتی موجب افزایش قدرت نیروهای نظامی روسیه و افزایش چشمگیر توانمندی عملیاتی آنها باشد.
در این راستا توجه عمده زمامداران مسکو متوجه نوسازی نیروی هسته ای روسیه به مثابه نیروی بازدارنده این کشور بوده و بودجه قابل توجهی برای نوسازی آن تا سال 2020 اختصاص یافته است.
مساله تجدید قدرت نظامی روسیه به ویژه پس از وقوع بحران اوکراین در سال 2014 و رویارویی نظامی روسیه و ناتو در شرق اروپا از اهمیت بیشتری برخوردار شده است.
به گفته الکساندر گالتس Alexander Galtz کارشناس نظامی،همه تمرینهای نظامی روسیه روی یک سناریو کار می کنند: استقرار سریع نیروها، با هدف نشان دادن قاطعیت ارتش در به عقب راندن دشمن اما بدون در نظر گرفتن حملهای که از جانب روسیه آغاز شده باشد.
از دیدگاه پوتین کاهش بودجه دفاعی و تضعیف ارتش روسیه موجب جسارت هر چه بیشتر غرب به منظور پیگیری اهداف خود علیه روسیه بویژه در شرق اروپا خواهد شد.
به گفته ولادیمیر پوزنر Vladimir Pozner کارشناس سیاسی، رهبران روسیه به توسعه دائمی ناتو به چشم یک تهدید واقعی نگاه میکنند.
البته نوسازی نیروهای مسلح روسیه از بعد دیگری نیز برای کرملین واجد اهمیت است و آن مطرح شدن مجدد روسیه به عنوان یک قدرت بین المللی با توان تاثیر گذاری در مناطق مختلف جهان است.
ضمن اینکه اجرایی شدن برنامه تسلیحاتی جدید می تواند منجر به افزایش قابل توجه توانمندی ارتش روسیه و کارآیی رزمی آن و مقابله با تهدیدات فراروی آن شود.
137/110
نویسنده: سیدرضا میرطاهر
بیشتر بخوانید:
دستور پوتین برای مدرن سازی سلاحهای ارتش روسیه
آمریکا، ناتو و پیمان بیخاصیت خلع سلاح هستهای
مخالفت آمریکا، انگلیس و فرانسه با خلع سلاح هستهای+ ویدئو