به گزارش خبرگزاری ایران پرس، سوال مرحله اول به شرح زیر است:
اگر شما به ریاست جمهوری برسید اولین اقدامتان چیست و در چه مدت به نتیجه خواهد رسید؟
مصطفی پورمحمدی، درپاسخ به این سوال مطرح کرد: بیش از ۷۰ درصد مردم دغدغه اقتصادی دارند.
زیرساخت رشد اقتصادی، تولید است و شاخص تولید، بازار سرمایه و بورس است. در دولت سیزدهم بورس رکود جدی داشت. در گذشته ۴ میلیون فعال بورس داشتیم اما این رقم به زیر ۲۰۰ هزار نفر رسیده است.
حضور دولت در بورس امکان رقابت را گرفته است. من فکر می کنم باید تعارض منافع از بین برود. ارزنیمایی رانت خواری گسترده ایجاد کرده است. در ظرف یکسال بورس جهش خواهد کرد.
در بخش دوم مرحله اول، هر کاندیدا به مدت 5 دقیقه به نقد اظهارات دیگر نامزدها پرداخت.
مصطفی پورمحمدی با اشاره به شرایط و فضای بورس بیان کرد: دماسنج رشد تولید بورس و بازار سرمایه است و حرفهای دیگر شعار است. موضوع دوم اداری و نظام اداری است. اگر شما بالاترین درآمد نفتی را داشته باشید و بهترین برنامه را داشته باشید و بهترین مدیران باشند با ساختار اداری و نظام معیوب اداری همه چیز زمینگیر خواهد شد و بهرهوری صفر میشود و منابع هرز میشود.
پورمحمدی با طرح این پرسش که راهکار دولت چابک چیست؟ اضافه کرد: دنیا تجربههای زیاد و موفقی داشته است. دولت الکترونیک امروز مشکل گشای این امر است. دولت الکترونیک به معنای اینست که به هیچ دفتر و دستگاه دولتی مراجعه نشود.
هوش مصنوعی و دولت الکترونیک پاسخگوی این معضل است. امروز ظاهر را بزک کردیم نه گزارشگیری میکنیم نه شفافیت دارد، نه مردم تکلیف خود را میدانند. با این نظام اداری راه به جایی نخواهیم برد. بنده به کارمندان و مدیران احترام میگذارم و بسیاری از آنها مومن، متعهد و وفادار هستند و این کار وظیفه مدیر عالی کشور است تا ساختار اداری کشور را اصلاح کند.
داشبوردهای الکترونیک به راحتی در اختیار مردم و با هزینه کم است. عده ای اشکال میگیرند ممکن است بعضیها شغلها کاهش پیدا کند و عدهای بیکار شوند و بسیاری از این افراد میتوانند مشاوره اداری، مشاوره حقوقی، مشاوره قضاییی و مشاور در حوزههای دیگر باشند.
وی با بیان اینکه یکی از مشکلات اصلی کشور نظام اداری است و ما با نگاه نو و نگاه خوب دنیا که دولتها را کوچک کرده و کم هزینه کرده است از این تجربه باید استفاده کنیم، اظهار کرد: ما بزرگترین طرح سامانه اطلاعات داخل و خارج کشور در وزارت اطلاعات را 25 سال پیش تجربه کردیم که جزئیات آن را نمیتوانم بگویم. من مدعی هستم مجری شاخص دولت الکترونیک در کشور هستم.
آغاز بخش دوم از مناظره پنجم
در بخش دوم مناظره امروز، سوال مردم از رئیس دولت چهاردهم مطابق نظرسنجی سازمان صدا و سیما مطرح شد.
بر اساس نظرسنجیهای انجام شده پنج اولویت به ترتیب مورد پرسش بود که انتظار اصلی مردم از رئیس جمهور آینده است. موضوعاتی نظیر حل مشکلات اقتصادی، افزایش رفاه و آسایش عمومی، رفع معضل بیکاری، مبارزه با فساد و بهبود روابط با کشورها، که مابقی انتظارات مردم از رئیس جمهور آینده در تصویر و نموداری به نمایش درآمد. مواردی نظیر رفع تحریمها، رفع فیلترینگ، مذاکره با آمریکا، آزادی پوشش، بهبود وضعیت بهداشت و درمان و … از سوی مردم مطرح شده بود.
در این بخش از مناظره به این پرسش نامزدها پاسخ گفتند که برنامه آنها برای انتظارهای بیان شده و اولویتهای مطرح شده طبق پرسش مردم چیست، و تا چه زمانی به نتیجه خواهد رسید.
مصطفی پورمحمدی در این خصوص اظهار داشت: ثبات و آرامش اجتماع در تمام دنیا مهمترین موضوعات اجتماعی است. ستاد من خیلی خلوت است چون به کسی قولی ندادم. من مصمم هستم تا لایحه ای روشن بدهم و تمام بنگاه های بازنشستگی به مالکیت سهامداران یک جا جمع بشوند.
نگاه های تامین اجتماعی باید مثل بنگاه های خصوصی مدیریت ثابت پیدا کند. من برنامه ای دوساله و چهارساله دارم و با تمام نخبگان کشور در داخل و خارج صحبت کرده ام.
در بخش دوم مرحله دوم، هر کاندیدا به مدت 5 دقیقه به نقد اظهارات دیگر نامزدها پرداخت.
مصطفی پورمحمدی بیان کرد: سه موضوع اساسی را به آن پرداختم و موضوع چهارم موضوع مبارزه با فساد است. در تمام دنیا بحث فساد، زیرمیزی و قاچاق گسترده و دغدغه عمومی است. هرکجا که پول، شهرت، قدرت و مزایا باشد القاعده فساد لانه میکند.
نامزد چهاردهمین انتخابات ریاست جمهوری خاطرنشان کرد: برخوردهای سنتی و قدیمی حریف این فسادهای پیچده و گسترده نیست. من به صداقت افرادی که میخواهند با فساد مبارزه کنند از جمله افرادی که در این جلسه هستند تردیدی ندارم.
وی گفت: با دستگاههایی که با فساد مبارزه میکنند، تردیدی ندارم. من جزء مدیرانی بودم که سالهای زیادی در مبارز با فساد بودم. من در جلسات متعدد به دوستان قضایی، اطلاعاتی، سپاهی و دوستان فراجایی گفتم که مبارزات شما ناکارآمد و ناموفق است و علت آن اینست که دنیای مبارزه با فساد و روشهای مبارزه با فساد تغییر پیدا کرده است و ما از آن غافل هستیم.
پورمحمدی با اشاره به اینکه شبکههای فساد فعال هستند و کارشناس، مدیر، قاضی، وزیر، بازرسی، خبرنگار، رسانه، خبرگزاری را میخرند، اضافه کرد: در دنیا نیز اینطور است.
نامزد چهاردهمین انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: سه پایه اصلی در حوزه مبارزه با فساد وجود دارد که نخست شفافیت، دوم گردش آزاد اطلاعات است. خبرنگاران و نقادان اجتماعی و سوتزنها عوامل برجسته مبارزه با فساد هستند و جلوگیری از تعارض منافع مورد بعدی است.
وی ادامه داد: امروز دنیا به یک راهکار اساسی رسیده است. دولت الکترونیک در این موضوع بسیار مهم است. مسئله بعدی این است که دنیا یک پایگاه پلیس مالی برای مبارزه با فساد ایجاد کرده است که سازمانهای مالیاتی و سازمانهای مبارزه با پولشویی است. بزرگترین و قویترین قوانین محکم و دستگاههای قضایی در خانههای مردم نمیتوانند بروند اما دستگاههای مالیاتی میروند! من 5 سال در سازمان مالیاتی کار ریز کردم. تغییرات زیادی باید ایجاد شود و این اطلاعات جامع میخواهد و این، سازمان پلیس مالی ما خواهد بود و باید باشد.
117