ایران پرس- با وجود استقبال گرم سران ناتو از "دونالد ترامپ" رئیس جمهور آمریکا در نشست ناتو، وی تهدیدی برای امنیت شغلی مقامات اروپایی اعم از صدر اعظم، نخست وزیر و رئیسان جمهوری کشورهای مختلف این قاره، به شمار می‌رود.

"تام مک تیگ" درمطلبی در تارنمای روزنامه پولیتیکو نوشت؛ واقعیت امر این است که مشکل کنونی میان ترامپ و همتایان وی در ناتو و اروپا تنش‌های شخصی میان وی و برخی رهبران اروپایی نیست؛ بلکه ترامپ در حقیقت نماینده و نماد هرآن چیزی است که رهبران اروپایی مجبور بوده‌اند، چه در داخل کشورهایشان و چه در کل اروپا، خود را از آن مبرا نشان دهند.

هم‌اکنون برای بسیاری از سران اروپایی همچون "آنگلا مرکل" و "ترزا می"، باقی ماندن در قدرت بستگی زیادی به توانایی آنها در مقابله با همان نیروهایی است که ترامپ در آمریکا آنها را جمع آوری کرده است و اکنون نیز قصد دارد فعالیت آنها را در اروپا ترویج دهد.

تهدید ناشی از این نیروها اکنون برای ترزا می، نخست وزیر بریتانیا از هر رهبر دیگر اروپایی بیشتر است.

در آستانه سفر ترامپ به بریتانیا به‌عنوان اولین سفر رسمی وی به این کشور پس از به قدرت رسیدن در آمریکا، آوازه وی به عنوان رئیس جمهوری پوپولیست، محافظه‌کار و شورشی، به تهدیدی جدی برای ترزا می که به دلیل سیاست‌های خود در زمینه برگزیت با انتقادهای شدیدی روبه رو است، تبدیل شده است.

از سوی دیگر، اقدام رئیس جمهور آمریکا در نشست ناتو در بروکسل بسیار تعجب انگیز بود.

وی در حالی که به گرمی به صحبت با "رجب طیب اردوغان" رئیس جمهوری ترکیه و "ویکتور اوربان" نخست وزیر راستگرای مجارستان پرداخت، در مقابل با بی پروایی به آلمان و مرکل حمله کرد و از قرارداد گازی این کشور با روسیه به شدت انتقاد کرد.

ترامپ همچنین درسخنانی غیرمنتظره تاکید کرد که کشورهای عضو ناتو باید هزینه‌های نظامی خود را به چهار درصد تولید ناخالص داخلی این کشورها برسانند.

این در حالی است که بسیاری از این کشورها از جمله آلمان، تاکنون نتوانسته‌اند به هدف تعیین شده قبلی یعنی رساندن هزینه‌های نظامی خود به دو درصد تولید ناخالص داخلی این کشورها دست یابند.

می‌توان گفت سخنان ترامپ تاکنون، شکاف‌هایی را در اتحادیه اروپا ایجاد کرده و اعتراض منتقدان مرکل در شرق و جنوب اروپا را که برخی از آنها از طرفداران ترامپ نیز هستند، برانگیخته است.

از سوی دیگر، ترامپ درکشورهای حوزه بالکان و شرق اروپا به ویژه لهستان، از محبوبیت و جایگاه ویژه‌ای برخوردار است.

از سخنان اخیر ترامپ اینگونه برمی‌آید که وی درخصوص بریتانیا همان تاکتیکی را اتخاذ کرده که درباره آلمان به اجرا گذاشته بود. وی روز سه شنبه در سخنانی، به ستایش از "بوریس جانسون" وزیر امور خارجه مستعفی بریتانیا پرداخت. جانسون اخیرا در سخنانی، خواستار سخت گیری بیشتر درخصوص ناتو و همکاری بیشتر با ترامپ شده بود.

رئیس جمهور آمریکا در این سخنان از جانسون به عنوان یکی از دوستان خوب خود یاد کرده بود.

بسیاری از کارشناسان معتقدند که رای دهندگان به ترامپ در آمریکا و کسانی که در بریتانیا به خروج این کشور از اتحادیه اروپا (برگزیت) رای مثبت دادند، از نظر فکری بسیار به یکدیگر شبیه بوده و جهان‌بینی مشترکی دارند که عبارت است از ملی‌گرایی افراطی و مخالفت با مهاجرت.

این افراد هم اکنون به تهدیدی جدی برای ترزا می در بریتانیا تبدیل شده‌اند. این در حالی است که دیدگاه‌ها و نقطه نظرات ترزا می به "امانوئل مکرون"  در فرانسه و مرکل در آلمان نزدیک‌تر است تا به دونالد ترامپ.

در نشست سران "گروه هفت" نیز شاهد بودیم که ترزا می، مرکل و مکرون در بسیاری از موارد، مواضعی نزدیک به یکدیگر و در تقابل با ترامپ داشتند.

به هرحال، با وجود همه تهدیدهایی که از جانب ترامپ برای می وجود دارد، وی در پیامی پیش از سفر به بریتانیا تاکید کرده است این کشور همچنان هم پیمان درجه یک آمریکا است و برای آمریکا هم پیمانی مهم‌تر از بریتانیا وجود ندارد.

مترجم: خزائی

بیشتر بخوانید: 

شهردار لندن با سفر «ترامپ» به بریتانیا مخالفت کرد

ترامپ در راه بریتانیا؛ از هزینه 30 میلیون پوندی تا تدارک بزرگترین تظاهرات

جرمی کوربین: برای بریتانیا جهان مهم تر از آمریکا و ترامپ است