قم- ایران پرس: رئیس جمهوری در پیامی به هشتمین همایش سلامت معنوی درقم تاکید کرد: از منظر اندیشه اسلامی سلامت معنوی، مهم‌ترین، عمیق‌ترین و تأثیرگذارترین بُعد از ابعاد سلامت جسمی، روانی اجتماعی و معنوی انسان محسوب می‌شود.

هشتمین همایش ملی سلامت معنوی اسلامی به همت فرهنگستان علوم پزشکی جمهوری اسلامی ایران با همکاری نهادها و مؤسسات علمی ـ فرهنگی کشور در شهر مقدس قم آغاز به کار کرد.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، «سیدابراهیم رئیسی» رئیس جمهوری روز چهارشنبه در پیامی به هشتمین همایش سلامت معنوی درقم تصریح کرد:‌ سلامت معنوی را باید حالت اطمینان امنیت آرامش و سکون قلبی و روحی دانست که از اعتقاد و اعتماد به منبع و قدرتی برتر و متفاوت از عوامل مادی و پیرامونی نشات می‌گیرد و موجب افزایش امید رضایتمندی و نشاط درونی در انسان می‌شود و درنهایت به‌سلامت و تعالی همه‌جانبه انسان و جامعه منجر می‌شود از سوی دیگر در پرتو سلامت معنوی اسلامی، بینش، گرایش و کنش فردی، خانوادگی و اجتماعی انسان در جهت قرب و رضای الهی قرار می‌گیرد.

رئیسی دراین پیام افزوده‌است: بنابراین می‌توان گفت سلامت معنوی یک بعد در عرض دیگر ابعاد سلامت نیست، بلکه به‌صورت طولی همه عرصه‌های جسم روان و اجتماع را فراگرفته است و تاثیرات وسیع و عمیقی بر ابعاد مختلف زیست آدمی در ساخت‌های فردی و اجتماعی دارد و لذا از اهمیت و ضرورت ویژه‌ای برخوردار است.

وی اضافه کرد: از دیدگاه قرآن کریم، انسان هنگامی به‌سلامت معنوی دست می‌یابد که جایگاه خود در عالم هستی و نسبت خود با خالق و رب خویش را به‌درستی بشناسد نگرش صحیح و حیات دنیوی داشته باشد و رابطه آن با حیات جاوید را به‌خوبی درک کرده و پیوسته نگاهش معطوف به آن باشد. با این رویکرد، سلامت معنوی اسلامی دارای مبدأ و منشأ الهی است و در تقابل با معنویت‌های بشر ساخته و غیردینی که تنها به‌طور ناقص به وجه مادی و این جهانی زندگی می‌پردازند، قرار دارد.

براساس این گزارش، محورهای همایش سلامت معنوی 1402 شامل چیستی، مبانی، شاخص‌ها، الگوها و روش‌شناسی سلامت معنوی در قرآن (همراه با نقد نظریه‌های رقیب و معارض)، ارتباط سلامت معنوی قرآن‌بنیاد با دیگر ابعاد سلامت، سلامت معنوی قرآن‌بنیاد و ابعاد تمدنی، فرهنگی و هنری جامعه، سلامت معنوی قرآن‌بنیاد، خانواده و فرزندپروری، سلامت معنوی قرآن‌بنیاد و نظام تربیتی و آموزشی (با تأکید بر نقش مسجد، مدرسه، حوزه‌ علمیه و دانشگاه‌)، سلامت معنوی قرآن‌بنیاد و ‌رسانه، فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی، سلامت معنوی قرآن‌بنیاد و محیط‌های بهداشتی و درمانی، راهکارهای نهادینه‌سازی سلامت معنوی قرآن‌بنیاد در سطح جامعه است.

این همایش تا چهارم اسفند با عنوان «قرآن، سلامت معنوی اسلامی و جامعه» برگزار می‌شود.

117